Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:04
Nedir
Abone

Senden soruluncaya kadar susmak susturuluncaya kadar söylemekten hayırlıdır kelimesinin anlamı

Senden soruluncaya kadar susmak susturuluncaya kadar söylemekten hayırlıdır kelimesinin anlamı

Kayıtsız Üye
senden soruluncaya kadar susmak susturuluncaya kadar söylemekten hayırlıdır kelimesinin geniş anlamı nedir


Yanıt: senden soruluncaya kadar susmak susturuluncaya kadar söylemekten hayırlıdır kelimesinin geniş anlamı nedir

Desert Rose
”senden soruluncaya kadar susmak susturuluncaya kadar söylemekten hayırlıdır”

Okudunuz mu?  Tekvin nedir sözlük anlamı

Bu söz Hz Ali’ye aittir. ve bu sözden şunları anlamamız düşünebilir.
kişiye söz hakkı verilmediği sürece susmasının daha hayırlı olduğu çünkü bilindiği gibi dilin kemiği yok her yere döner,öyle kimseler vardırki bir konuşmaya başladımı artık diline hakim olamaz ve kelimelerin nereye gittiğini bilemez kontrol edemez onu susturmak için ancak ikaz etmek gerekli olur.Muhabbet babında olan konuşma bir anda gıybet ve dedikoduya dönüştürülebilir,konular farklı manalara çekilebilir.
Bir Mü’min konuştuğu kelimeleri düşünerek tartarak konuşmalı,lafının nereye gittiğini bilmeli ve insanları rahatsız edecek luzumsuz lakırdılar etmek yerine
kendisine sorulunca konuşmasının daha hayırlı olacağını Hz Ali’nin Mü’minleri uyarı daha doğrusu bir nasihat niteliğindeki bu sözünü dikkate almamız gereklidir.Beb bu sözden bunu çıkardım konu hakkında daha geniş anlanları çıkaran kardeşlerim yazabilir.
selam ve dua ile kardeşim…

Okudunuz mu?  Kuranda cennet kavramı ile ilgili vaaz

senden soruluncaya kadar susmak susturuluncaya kadar söylemekten hayırlıdır, senden soruluncaya kadar susmak susturuluncaya kadar söylemekten hayırlıdır.

Bu kategoride yer alan Hazir kelimesinin anlamı nedir? Kabirden hazire nasıl geçilir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Senden soruluncaya kadar susmak susturuluncaya kadar söylemekten hayırlıdır kelimesinin anlamı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.