Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:21
Namaz
Abone

Hafızayı güçlendirmek için tavsiye edilen namaz nasıl kılınır?

Hafızayı güçlendirmek için tavsiye edilen namaz nasıl kılınır?

Kayıtsız Üye
namaz 4 rekattan oluşuyor denilmiş..1. rekatta fatiha ile yasin 2.rekatta fatiha ile duhan 3.rekatta fatiha ile secde ve 4.rekatta fatiha ile mülk süreleri okunacak..ama fatihayla birlikte okunacak dualar rükü halindeykenmi okuncak yani ayakda ellerimi göğsümüzdeykenmi okunması lazım..çünkü yasin süresi oldukça uzun ve aykada okumak biraz çelişki yarattı bende..atdınlatyırsanız sevinirim

Okudunuz mu?  Şafii'ler namaz için kamet ederlerken önce salavat okurlar neden?

Yanıt: hafızayı güçlendirmek için tavsiye edilen namaz nasıl kılınır

Galus
kıyamda iken okunur yani ayakta fatihadan sonra….


hafızayı güçlendirme namazı

@hmet
hafıza namazı nasıl kılınır?

Bir gün Hazreti Ali, Allah Rasûlü’ne gelip Kur’an’ı hâfızasında tutamamaktan yakınır; Bu Kur’an göğsümden uçup gidiyor. Onu ezberimde tutamıyorum. der. Bunun üzerine Rasûl-ü Ekrem Efendimiz ona, Cuma gecesinin son üçte birinde kalk; o, meleklerin şahit olduğu zamandır, onda yapılan dualar kabul edilir. Şayet o saatte kalkamazsan, gecenin evvelinde veya ortasında kalk ve dört rek’at namaz kıl. Birinci rek’atında Fatiha ile Yasin’i, ikinci rek’atında Fatiha ile Duhan’ı, üçüncü rek’atında Fatiha ile Secde suresini, dördüncü rek’atında ise Fatiha ile Mülk suresini oku. Tahiyyâtı bitirdiğin zaman Cenâb-ı Hakk’a güzelce hamd ü senâda bulun. Bana ve diğer peygamberlere de salavât getir. Erkek-kadın bütün mü’minler için Allah’tan mağfiret dile. Bu okuduklarının akabinde de şu duayı söyle! buyurur ve kitaplarda Hıfz duası adıyla yer alan duayı tekrar etmesini ister. (Bu dua, Kur’an’ı hıfz etme namazı ve duası başlığı altında Mealli Dua Mecmuası’nın 87. sayfasında da mevcuttur.)

Okudunuz mu?  Namazda ayeti sessizce içinden okumak namaz bozulurmu

hafıza namazı, hafıza namazı nasıl kılınır, hafızayı güçlendirme namazı

Bu kategoride yer alan Cemaate yetişmek için terk edilen sabah namazının sünneti farzdan sonra kılınırmı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hafızayı güçlendirmek için tavsiye edilen namaz nasıl kılınır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.