Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:57
fikih
Abone

Yemin ve Yemin Kefareti

Yorum: Yemin ve Yemin Kefareti

Kayıtsız Üye
Bende obsesif kompülsif bozukluk var, takıntılarım oluyor. Abdest alırken veya namaz kılarken vesvese geliyor. Tekrar kılmamı abdesti tekrar almam gerektiğine dair benim içime kuruntu geliyor. Ben de bu vesveseler geldiği anda namazı da kılmak istediğim için yemin ederim, vAllahi bir daha bu kuruntuyu yapmayacağım, yaparsam bu akşam yemek yemeyeceğim gibi yeminler ediyorum ama o vesvese öyle bir geliyor ki tekrardan abdest alıyorum ya da namazı tekrarlıyorum yeminim bozuluyor ama ben bunları vesveseden kurtulmak için yapıyorum. Napıcam bikemiyorum

Okudunuz mu?  Abdest niçin alınır?

Yemının Hukmu

Kayıtsız Üye
Hayırlı akşamlar efendim acil bir sorum vardı. Bir arkadaşım bana mesaj yada arama gibi bir durumla karşılık verirsen bana hediye vereceksin dedi. çünkü dayanamayıp cevap vereceğimi düşündü. Bende atmam dedim oda bana yemin et dedi ve bende yemin ettim. Yeminimi bozmadım ama şuan inatlaşma yolunda gerçekleştirdiği bu durumu hediye falan istemediğini karşılığında bir şey istemiyorum deyip hükmü ortadan kaldırmayı istiyor. Hediye yada karşılık almaması benimde yeminimi ortadan kaldırır mı. Eğer yeminimi bozarsam kefareti oruç ve bir miktar para diye biliyorum. Bu para ne kadar olur şayet bozarsam

Okudunuz mu?  Hacamat hakkında bilgi verir misiniz?

Yorum: Yemin ve Yemin Kefareti

Ensar
Eğer yemin etmiş ve kefaretini verecekseniz yapılacak şey üç gün oruç tutmanız dır. Oruç tutamayacak sanız o zaman 10 fakiri sabah akşam doyurmak yada gidirmektir. Yani eğer imkanınız varsa öncelik olarak doyurma yada giydirmeyi yapmanız gerekir(10 fakir sabah akşam yedirmek veya giydirmek), bunlara eğer gücünüz yetmezse o zaman üçün ard arda oruç tutarsınız.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti almayan birinin yaptığı yemek yenir mi?

Yemin Kefareti

MECC05
Selamün Aleyküm. Bir Sorum olacaktı. Ben ve Kardeşim benim odamda sıra ile tek tek PlayStation oynuyoruz. Hep kavga ettiğimiz için bir daha biri odada oynarken diğeri odaya girmeyecek diye yemin ettik. Yeminimi kelimesi kelimesine 100% hatırlamıyorum. Sadece odaya girip ödev için kitap almaya gidebiliriz diye yemin edip etmediğimi hatırlamıyorum. Kardeşim oynarken odaya girip sadece kitapları alıp odadan çıktım. Yeminim bozulmuşmudur. Yani sonuçta niyetimiz biri oynarken diğeri yanında oturup seyretmemesiydi ki kavga etmeyelim. Kefaret gerekirmi?

Okudunuz mu?  Cuma Vakti Alış - Veriş

Ensar
Buradaki yeminin niyetini sizin bilmeniz gerekiyor, beraber yemin ettik diyorsunuz ve ardından hatırlamıyorum diyorsunuz hasılı eğer yemin ettiyseniz odada oturup kardeşinizi izleyemezsiniz, oynayamazsınız. Kitap veya başka bir şey almak için girip alıp çıkarsınız bundan dolayı kefaret gerekmez. Sizin niyetiniz oynayan kişinin yanında bulunmamak, ona müdahil olmamaktır. Yemini böyle kolay bir şekilde ağzınıza almayın. Yemini bozacak olursanız kefaret verir yine usluca beraber oynarsınız.

Okudunuz mu?  Kadın kadının avret yerini görürse gusül gerekir mi

EnesTalhaak
Benim yaklaşık 4 tane kefaretim var. Emin değilim çünkü bir yemini ederken tekrar tekrar VAllahi yapmayacağım dedim. 5 kez falan demisimdir. Benim 1 kez mi kefaret yapmam lazım yoksa ne kadar tekrar ettiysem o kadar mı? Ben öğrenciyim ve maddi kaynağım yok fakat kumbara da yaklaşık 450 lira var. Bunu da vermek istemiyorum çünkü tek param bu. Oruç tutsam ve 4 kefareti ayrı ayrı olarak tutsam olur mu? Mesela 3 gün tutsam 1 tane kefaret eksilir ve diğer kefareti 1 hafta sonra tutmaya başlasam olur mu yoksa ard arda yani 12 gün ust üste oruç mu tutmam lazım? Bu iki sorunun cevabı benim için çok önemli.

Okudunuz mu?  Cünüplü iken bir yaranın kapanması

ACİLSERVİS
Bunun cevabını başka konuda sana vermiştik. Bir yemin bozulduktan sonra hükmü biter. Bir kefaret ödebir. Varsa para yoksa oruç tutulur. ikinci ve üçüncü kefaretlere gerek yok.


Esine hayvan diyenin nikahibozulur mu, yemin, Yemin edince ne kadar sadaka verilmeli

Bu kategoride yer alan Namazda fatiha suresi okunduğunda "âmîn" demenin hükmü nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yemin ve Yemin Kefareti Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.