Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:38
Hikayeler
Yönetici

Hazreti Isa koyunun kulagina ne söylemisti?

Hazreti Isa koyunun kulagina ne söylemisti?

n-dogdu
Hazreti Isa bir gün otlakta otlayan bir sürüden bir koyun yakalayarak, kulana bir seyler söyledi. Koyun, ot yemez,su icmez oldu.
Bir gün sonra, yine ayni otlaktan gecen Isa aleyhiselam, cobana o koyunu göstererek:
Bu hayvan hasta mi? Neden,digerleri gibi ot yemiyor ve su icmiyor? diye sordu.
Kendini tanimayan coban da:
Gecenlerde, buradan bir zat gecti ve bu koyunun kulagina bir sey söyledi.O günden beri, bu hayvana bir durgunluk geldi, cevabini verdi.
Acaba, Hz.Isa kulagina ne söylemisti?
Efendiler:
Isa aleyhisela m,o koyunun kulagina: ( Ölüm var!) demis ve o hayvan oldugu halde, ölümü isiten koyun yemeden, icmeden kesilmis ve bu hale gelmisti.
Ya,biz insanlar?Gözlerimizin önünde, en sevdiklerimiz ölüp,göctü halde sanki ölüm sirasi bize gelmeyecekmis gibi,gülüp oynuyoruz,Allaha karsi isyandan geri durmuyoruz.Halbuki, bize hayvanlardan daha fazla yaslanmak, tasalanmak düser. Cünkü ölüm bize, hesap ve sual de bizedir. Ölümden ibret almayan, hiç bir seyden ibret almaz. Akli olan, ölümden ibret alir ve bir gün kendisininde ölecegini düsünür.O korkunc gün için hazirlik yapar.Yasadigi her gün,Allaha ibadet ve itaatle gecirir.Kildigi her namazın,belki son namazı oldugunu hatirina getirir de,Rabbine öyle ibadet eder.
Bir düsünelim!.. Hani babalarimiz? hani dedelerimiz? Hani firavunlar,hani Nemrut´lar hani o dünyaya sigmayanlar? Hani o Allahliklarini ilan edenler,hic ölmeyeceklerini zannedenler? Nerye gittiler, nice oldular?
Bizlerde ,yakin bir gelecekte,bizden önce gelip gecenler gibi ölümü tadacagiz, amellerimizle basbasa kalacagiz.Ölüm öyle bir nehirdir ki her canli mahluk onun suyundan icecektir. Kefen, öyle bir elbisedir ki, herkez ergec bu libasi giyecektir.Tabut,öyle bir binektir ki,her insan eninde sonunda o binege bindirilecektir. Kabir, ahiretin kapisidir;herkez o kapidan girecektir…………….

Okudunuz mu?  Gökten Taş Yağmasını Bekleyin

Ey kardasim ne duruyorsun tedarik görsen
Bu fani dünyada geceriz birgün
Ecel sarabi bir nehirdir ki
O yerden bizler de iceriz birgün


Yanıt: Hazreti Isa koyunun kulagina ne söylemisti?

ravza 2
Ey kardasim ne duruyorsun tedarik görsen
Bu fani dünyada geceriz birgün
Ecel sarabi bir nehirdir ki
O yerden bizler de iceriz birgün……. ölüm var ölüm……RABBİM razı olsun

Okudunuz mu?  Sorumluluk (Hikaye)

hz isa koyunun kulağına, hz isa ve koyun, hz isanın koyunun kulağına söylediği

Bu kategoride yer alan ALLAH'ın RAHMETİne dair bir hikaye... başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hazreti Isa koyunun kulagina ne söylemisti? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.