Anasayfa
13 Kasım 2021, 20:46
missa4
Abone

Adak yerine nasıl getirilir

Adak yerine nasıl getirilir

hasan gül
adak etinden kendimde yiyebilirmiyim öyle adamıştım dileğim olursa kurban kesicem bundan da kendeim akrabalarıma yedircem demiştim kalanıda dağıtacam demiştim nasıl yerine getirmeliyim adağımı


Yorum: Adak yerine nasıl getirilir

Hoca
Adak Allah için adanır ve şart koşulamaz. Bende yerim demek olmaz, derseniz bile bu şartınız geçersizdir ve hepsini fakirlere dağıtmak zorundasınız.

Okudunuz mu?  Gerdek gecesinde islami yönden önemli olan ve dini yönden yapılması gerekenler nelerdir?

Yorum: Adak yerine nasıl getirilir

Kayıtsız Üye
Ben tam hatırlayamıyorum ama büyükbaş adamıştım işim olursa diye,bunun yerine bir küçükbaş kesebilir miyim?


Yorum: Adak yerine nasıl getirilir

arifselim
Eğer büyük baş adamış isen küçük baş kesmen caiz olmaz. Allah’a ne söz verdi ise ona göre hareket etmen gerekir. Allah’a karşı verilen sözler tutulmaya en layık olanlardır.

Okudunuz mu?  Gezi yazısı ile anı arasındaki benzerlik ve farklar

Kayıtsız Üye
Merhaba,
Şu isteğim olursa 2500 ayet el kürsi okuyacağım dedim hepsinin başında besmele çekiyorum.Ayrıca bir şey yapmam gerekir mi?

Merhaba,
Şu isteğim olursa 2500 ayet el kürsi okuyacağım demiştim.İsteğim oldu okumaya başladım 150 tane okudum hepsinin başında besmele çektim.Farklı bir şey yapmam gerekiyor mu bu kadarı kafi mi Allah niyetimi biliyor

Okudunuz mu?  Dalga geçmek gıybet olur mu

Şu isteğim yerine gelirse 2500 adet Ayet-el Kürsi okuyacağım demiştim.İsteğim oldu fakat kuralları nelerdir bilmiyorum bende besmele çekerek okumaya başladım şuan 300ü geçti bir kurala bağlı mıdır?
İzlenmesi gereken yollar var mıdır?
Süresi var mıdır?
Bazen yanlış okuduğumu falan düşünüyorum şeytan vesvese veriyor,ayet’in başından tekrar alsam devam etsem okumuş sayılır mıyım?
Cevaplarsanız sevinirim

Okudunuz mu?  İkinci evlilik için eşime yalan söylesem günah mı?

Hoca
Okumadan önce euzu besmele çekmen sünnettir. Başka da yapacağın bir şey yok. Nasıl söz verdiysen öyle yapmalısın
Şüpheye düştüğünde yeniden oku


Ahmetts789
Bende şu işim olursa adak adayacağım dedim ama küçükbaş /büyükbaş diye herhangi bir şey söylemedim işim olursa İNŞALLAH Büyük veya küçük farkediyormu ?

Okudunuz mu?  Tebuk Savaşına Katılan Sahabelerin İsimleri

Hoca
Büyük baş kesmek zorunda değilsin ama büyük baş hayvan daha iyidir elbette fark eder.
Tavsiyem maddi gücüne göre davran


Kayıtsız Üye
Merhaba ben oglumun hastaligi gecsin diye adak adamistim insAllah onumuzdeki gunlerde yerine getirmeyi düşünüyoruz ama adagi biz kesmicez hayvanlari olan birine soyliyip kestircez bunun için onun ne soylemesi gerekiyor yada illaki esimin mi kesmesi gerekiyor adagim ne soylerse yerine gelir namaz filan kılmam gereklimi yada yapacagim baska bir şey varmi bu konular hakkinda hiç bilgim olmadigi için soruyorum simdiden teşekkürler

Okudunuz mu?  Kuş yuvasını kuş bozmak caiz mi?

mum
Adağınızın için sadece kesecek kişiye vekalet verin yeter.
Deyin ki Bizim niyetimize adağımızı kesmede vekilsin bu kadar.


Kayıtsız Üye
Bende bir işim olursa mezuniyet törenine gitmeyeceğim adak adadım ya da adak adadığımı düşündün diyeyim size. Bu adak ya da söz oluyor mu? Bazı yerlerde ibadet değilse adak olmayacağı yazıyor. Böyle bir durumda bozarsam kefaret ödemem gerekli mi ?

Okudunuz mu?  Tedavi edilemeyen ter kokusu veya sürekli olan ağız kokusu evli eşler için ayrılık sebebimidir?

mum
Bu adak değildir, Allah’a söz vermektir. Haram ortam ise gidemezsiniz. Söz verince Allah adını kullanmışsanız ve sözünde durmazsanız kefaret ve tövbe gerekir.


adak nasıl yerine getirilir, adak nasıl yerine getirilir, adak kurbanı nasıl yerine getirilir

Bu kategoride yer alan 12 den Sonra Yatsı Namazına Nasıl Niyet Edilir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Adak yerine nasıl getirilir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.