Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:26
missa96
Abone

Şeytan ve Nefis’ten Allah’a (cc) Sığınma Duası

Şeytan ve Nefis’ten Allah’a (cc) Sığınma Duası

Kayıtsız Üye
Şeytan ve Nefis’ten Allah’a (cc) Sığınma Duası


Yanıt: Şeytan ve Nefis’ten Allah’a (cc) Sığınma Duası

Desert Rose
Tirmizî’nin Sünen’inde Ebu Hüreyre’den rivayet ettiği bu hadis, şöyle gelmiştir; "Bir gün Ebu Bekir es-Sıddik:
— "Ey Allah’ın Rasulü, bana, sabah akşam söyleyeceğim bir dua öğret" diyerek Rasulüllah’a müracaatta bulundu. Peygamber de (s.a.v.) şöyle buyurdu:
— "Ey gizli aşikar her şeyi bilen, yerin ve göklerin yaratıcısı olan, her şeyin Rabbı ve Meliki bulunan Allah’ım! Ben, Sen’den başka hiçbir ilah olmadığına şehadet ederim! Bu iman ve şehadetimi vesile yaparak da, nefsimin ve şeytanın şerrinden Sana sığınırım! Ve ayrıca onun beni şirke düşürmesinden de Sana sığınırım! Kendi öz varlığıma karşı veya bir müslümana karşı herhangi bir kötülüğü irtikab etme durumuna düşmekten de sana sığınırım! Beni bütün bunlardan koru Allah’ım!"

Okudunuz mu?  Fon Müziği Dinlemek Caiz Mi?

O Yusuf: 53, Kıyame: 2, Naziat: 40

"Ey Ebubekir işte sabah akşam böyle diyerek yüce Allah’a dua ve niyazlarda bulun: Tam yatacağın sırada da böylece Allah’a yalvar." (381).
Görüldüğü gibi bu hadis-i şerif, serden, şerrin sebeblerinden ve neticesinden Allah’a sığınmayı öğretmektedir. Şer ise, ya nefisten, ya da şeytandan kaynaklanır. Şerrin neticesi ise, ya onu yapana, ya da bir başkasına döner. Yukarıdaki hadis ise, şerrin hem iki kaynağına, hem de iki netice ve gayesine temas etmekte ve hepsinden sakınmayı ve korunmayı, aynı zamanda Allah’a sığınıp samimiyetle O’ndan yardım ve inayetler dilemeyi öğretmektedir.

Okudunuz mu?  Son nefeste Azrâil görünür mü, görünürse nasıl görünür?


şeytan ve nefis duası, nefis duası, Allaha siginma duası

Bu kategoride yer alan Nefis ile ilgili dua başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şeytan ve Nefis’ten Allah’a (cc) Sığınma Duası Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.