Anasayfa
8 Ağustos 2021, 16:11
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada peygamber efendimiz (sav) ‘i görmek

Rüyada peygamber efendimiz (sav) ‘i görmek

Mü’min
S.A. Arkadaşlar hepinize hayırlı güner rüyada peygamber efendimizi ve efendimizin beni alnımdan öptüğünü gördüm.
Yorumlayabilen arkadaşlar olursa sevinirim.Şimdiden teşekkürler.
—-
Esselamun Aleyküm Ve Rahmetullah
Yaklaşık 2-3 yıl önce rüyamda Peygamber Efendimiz (S.A.V)’i görmüştüm. Sorum ise ben dört dörtlük bir Müslüman değilim,yani bu rüyayı görecek kadar büyük bir ibadette yapmadım. Peki neden gördüm?

Allah razı olsun


Cevap: Rüyada Peygamber Efendimiz (S.A.V)’i Görmek

arifselim
Ve aleykumusselam ve rahmetullah kardeşim. Rüyada peygamber aleyhisselamı görmek en kıymetli rüyalardandır. Ama onu görmek dört dörtlük olmayı gerektirmez. Belkide senin için bir uyarı açısından işaret olabilir.


Cevap: Rüyada Peygamber Efendimiz (S.A.V)’i Görmek

Mü’min
Allah razı olsun. birde bir şey daha sormak istiyorum, işlediğim günahlardan bir üzüntü ve utanç duymamaya başladım 1 haftadır buna bir çözüm Allah rızası için


Cevap: Rüyada Peygamber Efendimiz (S.A.V)’i Görmek

arifselim
İşlenen günahtan rahatsız olmamak çok tehlikelidir. Bunun çözümü samimi bir tövbe etmen, namazlarını beş vakit sürekli kılman ve helal ile haram dairesinde yaşamaya çalışmanla mümkün olur. Ayrıca her fırsat bulduğunda dua etmelisin. Dua ibadetlerin özü ve aslıdır.


#UguR
Peygamberimizi rüyada gördüyseniz bunu kimseyle paylaşmasanız iyi olur.


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Peygamber aleyhisselamı rüyada görmek onu gerçekte görmek gibi sahih bir rüyadır ve çok hayırlıdır. Hayatını onun sünnetine ve davasına göre geçirmen gerektiğine dair sana güzel bir işaret vardır. En doğrusunu Allah bilir.

Okudunuz mu?  Rüyada peygamber efendimizin hırkasını görmek

Kayıtsız Üye
rüyamda peygamber efendimiz savin üzerinde koyu renk uzun bir elbise vardı sırtından bir nur çıkmaya başladı bir ışık öyle parladıki ben o an çok mutlu oldum ve güldüm rüya bitti uyandım


arifselim
Rüyada bu şekilde peygamber aleyhisselamı görmek hayırlı ve güzel manaları vardır. Gören kimse için ona olan muhabbete işaret ettiği gibi, ona uymak, sünnetini yaşamak ile hacca gitmeye tabir edilmiştir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


erdem11
biraz uzun yazacagım RÜYAMDA magara gibi bir yerdeydik ama geniş bir yerdi biz savaşa hazırlanıyoruk.üstümüzde beyaz boydan elbise ve lahverengi zırh sadece benım sırtımda canta vardı yanı öyle hissediyordum .Aynı şekilde karsı tarafta magara gibi yerdeydi karsı karsıayydık ama arada ucurum vardı 15-20 metre yükseklıkte altta nehir akıyordu.magaranın 1 tarafı acık karsıyı görüyorum diğer tarafında ise buyuk oymalı kapı vardı biz peygamber efendimizi (sav) bekliyorduk.Geldi peygamber efendimiz(sav) ben arkasını dönük gördüm bize saldırın işareti yaptı herkes asıgıya atlıyordu suya ben 2-3 denememde atlayamadım ayagım kırılır dıye sonra bir askere sordum su kaç metre derinlik var diye oda 5-6 metre diye soyle bende atladım ama onlardan fazla atladım ileriye doğru bizim askerlerin 3-4 metre yanına burada rüyam bitti.
YAŞ 20 ögrencitim erkegim ve bekarım bu rüyayı sabah ezanına uyandım ezanı dinledim Dua ettim ama kılmadan yattıktan sonra gördüm boy abdestim yoktu o zaman aradan 3-4 ay geçti ama şuan çok net hatırlıyorum Anlamı nedir

Okudunuz mu?  Rüyada peygamber efendimizi deve üstünde görmek

arifselim
Rüyan hayırlıdır ve sana güzel ve uyarıcı işaretlerle doludur. İnsanın ders alabileceği ve dinindeki eksiklikleri giderebileceği ibretler çıkarabilir. Çünkü peygamber aleyhisselamın görüldüğü rüyalar sahihtir. Dünya hayatının bir imtihan ve mücadele yeri olduğuna ve kurtuluşun da ancak onun emirlerini yerine getirmekle mümkün olduğuna tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Eftelya
Selâmun aleykûm hocam. Rüyamda bir evin içinde bir sürü kadın vardı. Ayakta durarak bir çember oluşturmuşlardı. Ben bu çemberin gerisindeyim ve kayınvalidem de benden birkaç adım ilerideydi. Tüm kadınların başı kapalıydı. Anladım peygamber efendimiz Hz. Muhammed Mustafa s.a.v.’in geleceğini. Kayınvalidem de sanırım abdest almıştı ki baş örtüsü yoktu, hemen buldu başını kapattı. Ben de o sırada bir yerden bulduğum bir örtüyü başıma kapattım. Tam kapattığım anda benim sol tarafımdan bir bulut gibi mi desem bir duman gibi mi desem peygamber efendimizin s.a.v. ruhu gelerek çemberin içine geldiği anda peygamber efendimiz ete kemiğe bürünerek göründü.

Okudunuz mu?  Rüyada peygamberimizin yüzünü göremenek

Birden çemberi açarak benim önüme geldi ve gözlerime baktı. Fakat gördüğüm peygamber efendimizin s.a.v. çocukluğu idi. Bir önceki sefer rüyamda efendimizi s.a.v. gördüğümde örtüsü simsiyah ve mücevher gibi parlıyordu. Şimdi ise örtüsü yine simsiyahtı, başında bir sarık vardı o da simsiyahtı, lakin parlamıyordu, mat bir renkteydi. Her neyse, tabii peygamber efendimizin s.a.v. çocukluğunu gördüğüm için haliyle boyu benden kısa idi, ben de daha peygamber efendimiz s.a.v. daha bana yaklaşırken onun göz hizasına gelebilmek için dizlerimin üzerine çöktüm hocam. Sonra da birden bunu eşime anlatmak üzere uyandım. Size sorum ise, rüyamda gördüğüm peygamber efendimizin s.a.v çocukluğu olduğu için, gerçekten O’nun çocukluğunu mu görmüş oldum ben şimdi? Gördüğüm rüya sahih midir? Bir de benim başım kapalı değil. Acaba bu bir uyarı mıydı efendimiz s.a.v tarafından? Şimdiden Allah razı olsun hocam. Allah’a emanet olun.


arifselim
Aleykum selam. Rüyada peygamber aleyhisselamın çocukluk hali şeklinde de görülebilir. Rüyan sahih rüyalardandır. Çünkü şeytan peygamberimiz yerine geçemez ve onu taklit edemez. Bazen rüyanın yorumu insanın kalbine gelebilir. Bu sana bir uyarı gibi gelmişse ki zaten manası da açıktır, kendine bir uyarı gibi kabul edebilir ve bir ders çıkarabilirsin. Ona olan muhabbete ve sünnetine uymak gerektiğine de tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Priz Görmek (imam nablusi)

Kayıtsız Üye
Selam Allah sizden razı olsun ben 43 yaşindayim hanimim yilar önce bende Peyqanber(s.e.s) rüyamda gördüm ama bir kaç defa uc keresinde bana kuran veriyoo oku Allahin adiyla oku der.bir keresinde bir kadim sultan saraylari qibi ve onun alt tumenindeydik birden karşima cikir sinesine sixmiş kurani kerimi bana uzatir oku der ama ben arepce bilmiyorum soyluyorum,oku Allaxin adiyla oku der sesi sanki eks veriyordu coox güzel sesi vardi insani qarib bir güzel xiis buruyodu sanki.eyninde cukasi başinda sarma papaqi vardi birden dişardan sanki cook sesler geliyor elimden tutuyo kacak diyo şurdan tumen qibi yola yuruyoruk her teraf kapadilmiş divarlarla ortuluydu sanki son divara yaklaşiyoruk bana bir az geri cekil diyo sirtini divara dayayarak buyuk bir ejdaxaya cevriliyo yuruyerek karşi divari ucurur yol aciyoo cook güzel kuşlarin civiltisi geliyoo yiniden peyqanber (s e s)donuyoo

bir adim divardan dişari cikarak bak kizim cennet deyilesi yer işte şurasi diyoo inanilmaz guzeliki vardi o zamanlar 18-19 -yaşlarinda olardim ama hayatim cook cetin keciriyodum esla Allaxa usyan edmedim ne kadar sikinti cile ceksem bile doord cocukum oldu ama ilk olum hayatinin en güzel anonda 22-yaşinda dogum gunune on gun kalmiş 21-mart trafik kazasinda hakin raxmetine kovuşdu (( cook canim yansada sanin emanetin Allaxim isdeseydin alkadaştari qibi yaşardi soyledim ve şukur etdim.yani evim malim xerşeyim gitsede uc cocuklarim bir aylem şimdi sank peterbuqda yaşayaraq yinede şukur edib nemaz kiliyorum.soleyeceyim şuki rüyamda cook gördüm peyqanber efendimizi hetda bir kez kizim senle axiretde goruşeceyik soluyoo .cook uzur dilerim kalbim cook dolu cook uzatdim.yinede Allahin selami uzerinize olsun.

Okudunuz mu?  Rüyada Peygamberimizin sesini işitmek görmek

arifselim
Aleykum selam hanım kardeşim. Gördüğün rüyalara sahih rüyalar denir. Peygambere olan muhabbete ve onun sünnetine uymaya delalet eder. Onun yolu sabır ve azim yoludur. Sana da güzel işaretler verilmiştir. Sende ona olan muhabbeti asla bırakma, yoluna, sünnetine sıkı sıkı sarılmaya devam et. Çocuğun için Allah rahmet eylesin. Bir insanın karşılaşabileceği en ağır imtihanlardan birisi de budur. Allah bu dünyada yolunda gidenlerden ve ahirette de ona komşu olanlardan olmayı nasip eylesin.

Okudunuz mu?  Rüyada Peygamberimizin ismini görmek yorumu nedir?

Kayıtsız Üye
Allahin selami uzerinize olsun.ben iki gundu bu sayiti okuyorum cook sevdim neden? sordugunuzun cevabini şimdiden soleyim ,Allaha yakin olduguycin exlaki ve cook güzel anlatildigiycin . Allah sizden razı olsun.bende Peyqanber efendimizi rüyamda gördüm ama cook bir kaç defa yani yilar önce gorduyum ruyalarda peyqanber efendimiz bana kurani kerimi veriyodu oku tek Allahin adiyla oku diyodu ben okuya bilmiyorum benim arabca okumam yok yani,diyodum oysa tek Allahin adiyla oku diye israr ediyodu.ben şunun anlamini bilmek isdiyorum.


arifselim
Kuranı oku demek, İslamı yaşa ve sünnete sarıl demektir. Bu bize bıraktığı iki emanettir. Rüyanda sana oku demesinin yorumu da budur kardeşim. Rüyaların için Allah’a şükür et. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Zümra
Öncelikle Selamun Aleyküm
Rüyamda İslam uğruna bir şeyler yapmaya çalışıyorum savaşıyoruz gibi insanlarda var bir yere tıkılıp kalmışız onlarla ve Peygamber efendimiz gelip kurtarıyor sanki tam emin değilim o muydu başkası mıydı aklımda Peygamber Efendimiz kalmış yüzünü de gördüm asası vardı hatta sonra seviniyordum falan daha sonra denizin kenarına oturuyordum sahil kenarında oturuyorum dalgalar var baya ama dalgalar bana gelmiyor hava baya kötü insanlar var etrafımda da baya kalabalık ben Allah a şükür ediyorum sanki konuşuyorum Allah la önümde bir çocuk boğuluyor etrafımdaki insanlar sanki telaş içinde herkes kendi derdinde gibi ama önemsemiyorum kimseyi konuşmaya devam ediyorum

Okudunuz mu?  Rüyada rukye ayetleri dinlemek

Rüyamı yorumlarsanız çok mutlu olurum


arifselim
Aleykum selam. Çok hayırlı ve güzel bir rüyadır. İnsanın hayatındaki karmaşalardan, sorunlardan ve manevi eksikliklerden kurtulması için ona peygamberin yoluna ve sünnetine yönelmesi gerektiğine dair bir işaret olarak tabir edilir. Kendine bu açıdan bir ders çıkarabilirsin. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


sultan_147
Selamun aleyküm hocam ben rüyamda bundan 8-10 yıl evvel Peygamber Efendimiz (S.A.V)’i gördüm. Ben Muhammedim dedi bana ve ben odamdaydım sanki odama kadar gelmişti. Ben Muhammedim dedi ve bir şeyler söyledi ama yüzünü göstermedi birşeyler söyledi ama dinleyemedim şaşkınlıktan. Acaba benim günahlarım çok olduğu için yüzünü göstermemiş olur mu? Sanki gelecekten haber verecekti ben öyle anladım. Bana uyarılarda bulundu sanki ben şaşkınlıktan dinleyemedim. Bu rüyanın yorumu nedir acaba?


arifselim
Aleykum selam. Rüyada peygamber aleyhisselamın senin yanına geldiğini görmen, ancak seni Allah’ın rızasına daha çok yakınlaştıracak salih amellerde bulunmak anlamındadır. Onun yüzünü görememenin anlamı kötü değildir ancak bundan bir ders çıkarabilir ve onun sünnetine daha sıkı bir şekilde sarılabilirsin. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada peygamberleri görmek

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum ve rahmetullahu ve berekatuh .Babam rüyasında Medine de namaz kiliyomus namazı peygamber efendimiz kıldırıyormus ama babam yüzünü görmemiş. Çok kalabalık bir cemaat varmış herkese siyah cübbe beyaz sarık giydirmisler babamın sarığı küçük gelmiş secdeye egildikce başından düşüyormuş .lütfen yorumlar misiniz şimdiden teşekkürler hocam.


arifselim
Aleykum selam. Çok makbul ve güzel rüyalardan kabul edilir. Rüyayı gören kişinin çevresindeki insanların sorunlarını çözmek için çabalayacağına ve emek vereceğine işaret eder. Ayrıca bir görüşe göre hacca gitmek ve sünnete sıkı sıkı sarılmak manasında tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamın aleykum. Allah’ın selamı üzerinizde olsun.. Bu sabah namazından sonra Bir rüya gördüm.. Rüyamda Peygamber efendimiz olduğunu hissettiğim ama su an yuzunu net anımsamadm bir silüet gördüm. Olayları anımsamıyorum uyandığım an emındım Ama Peygamber’imiz hz Muhammed sav olduğuna.. Bir arada kabirde görüyordum sankı. Kafam çok karşıtı hem gönlüm hem beynim daraldı anımsayamadıgım için ve tuhaf bir duygu kapladı Benı. Sonrasın da da ayrıca gördüğüm gercekten efendimiz mildi die çok düşündüm. Herseyı Bilen Allah tır Ancak siz degerli hocalarıma danışmak istedim. Allah razı olsun hayırlı geceler


arifselim
Aleykum selam. Rüyada peygamber aleyhisselam olduğunu hissetmek bile o rüyanın sahih olması anlamındadır. Bu rüyan için özel bir yorum yapamayız ama onu sevmeye ve sünnetine önem vermek gerektiğine tabir edilebilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Petrol Görmek (imam nablusi)

Kayıtsız Üye
Selamın aleykum hocam.ben rüyamda beygamber efendimizin ordusundaydim çölde peygamber efendimize yıldızlarin hareket ettiği yöne doğru yol gösteriyordum.ama yüzünü göremedim efendimizin.sonra orduda gruplasma oldu 3 gurp oldu ve birbirlerine saldırmaya basladılar gözleri dönmüsdü.fakat ben kimseye saldırmamaya calısıyordum.daha sonra bir tepede hz.ömeri elinde hz.alini kılıcı ile gördüm.yüzünü hayalmeyal hatırliyorum


arifselim
Aleykum selam. Onun yolundan yürümek, sünnetine uymak,onun davası için mücadele etmek ve fedakarlıkta bulunmak olarak yorumlanır. Ayrıca din uğrunda cesaret ve adalete işarettir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


sultan_147
Selamun aleyküm. Allahın selamı üzerinize olsun. Bundan 22 yıl önce yani ben bebekken annem Efendimiz (S.A.V.)’ı görmüş. Kafasında fes varmış kalem kaşlı nurlu görmüş. Kavakları fırlattığını görmüş. Bu rüyanın yorumu nedir?

Bundan 25 yıl evvel annem ben yokken ben daha dünyada değilken Annem genç kız iken rüyasında Hızır (A.S)’ı görmüş. 3 dilek dile demiş. Her gün 3 Fatiha 3 İhlas oku demiş. Dilemiş ve gerçek oldu. Bu rüyanın yorumu nedir?


arifselim
Aleykum selam. Her rüya zamanında tabir edilmelidir. Bu rüya ise peygamber aleyhisselama olan muhabbete, sünnetine sarılmak gerektiğine ve bir yoruma göre de hacca gitmeye tabir edilmiştir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Pire Görmek (imam nablusi)

Dlkh
Merhaba, ben rüyamda sohbet verilen bir yerdeydim. Orada birisi sohbet veren hocaya peygamber efendimiz öldüğünde torunları ömer ve hüseyin kaç yaşlarındaydı diye soruyordu ve sohbeti veren hoca da aslında bunun bana sorulmaması gerektiğini ve herkesin bilmesi gerektiğini söylerek yaşları 6-7 ya da 7-8 aralarında bir yaş vardı ama tam yaşlarında emin değilim diyordu. Bu rüyam ne anlama gelmektedir. Y


Tohat
Merhaba. Hayatını ve yürüdüğün yolu tekrar gözden geçirmeni sağlayacak neye ve ne şekilde davranman gerektiği konusunda bilgi verecek dini bütün bir kimse ile tanışarak bu kimsenin tecrübe ve ilminden faydalanıp hayatın ile ilgili zorlukları, eksik olduğun konuları, aklına takılan hususları paylaşarak sana öğütler vermesini sağlayabilirsin. Allah en iyisini bilendir elbette.

Bu kategoride yer alan Rüyada peygamberimizin evini görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada peygamber efendimiz (sav) ‘i görmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.