Anasayfa
9 Kasım 2021, 6:13

İçki satılan markette kasiyer olarak çalışmak caiz midir? İçki satılan yerde çalışmak caiz mi?

İçki satılan markette kasiyer olarak çalışmak caiz midir? İçki satılan yerde çalışmak caiz mi?

Muhammed
İçki satılan yerde çalışmak caiz mi?

Geliri tamamen içkiden olan meyhane gibi yerlerde çalışmak caiz değildir. Ancak helal mal satan ve bunun yanında da içki satan müesseselerin durumu farklıdır.

Okudunuz mu?  Arapça dövme yaptırmak günah mı?

İçkinin alınması, satılması, taşınması ve servisinde bulunması haramdır. Bu bakımdan çalışılan yerde içki satışı, taşınması gibi işlerde çalışmak caiz değildir. Ancak iş yerindeki diğer bölümlerinde çalışmak caizdir.


içki satılan markette çalışmak günah mı, içki satan yerde çalışmak günah mı, markette çalışmak caiz mi

Bu kategoride yer alan İslamda kul hakkı nedir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İçki satılan markette kasiyer olarak çalışmak caiz midir? İçki satılan yerde çalışmak caiz mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.