Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:34
missa5
Abone

Faizin günahı nedir?

Faizin günahı nedir?

Kayıtsız Üye
Tebrik ediyor ve başarınızın edvamını diliyorum…daha bilgilendirici olursa da sewinirim ama bura 1 numara


Cevap: Faizin günahı nedir?

Darusselam
Faizin günahı nedir?

Abdullah İbni Mesud (RadiyAllahu Anhuma) şöyle dedi:Nebi (SallAllahu Aleyhi ve Sellem):

‘Faiz yetmiş üç kısımdır. Onların günah bakımından en hafifi, kişinin annesi ile zina etmesi gibidir. Bilin ki, faizin en şiddetlisi Müslüman kişinin ırzıdır’ buyurdu.

Okudunuz mu?  Resim yapmak günah mı

Hâkim: 2259, İbni Mace: 2274, İbnu’l-Carud: 647 Albânî Sahihu’l-Cami: 3539


Faizin günahı nedir?

oguz3333
Bakara 275. Ayette kim tekrar faize dönerse cehennemliktir, orada devamlı kalırlar diyor. Bu şu anlamı çıkarabilirmiyiz kredi çekerek faiz ödeyen cehennemliktir, orada devamlı kalırlar.?
275. Faiz yiyenler (kabirlerinden), şeytan çarpmış kimselerin cinnet nöbetinden kalktığı gibi kalkarlar. Bu hal onların "Alım-satım tıpkı faiz gibidir" demeleri yüzündendir. Halbuki Allah, alım-satımı helâl, faizi haram kılmıştır. Bundan sonra kime Rabbinden bir öğüt gelir de faizden vazgeçerse, geçmişte olan kendisinindir ve artık onun işi Allah’a kalmıştır. Kim tekrar faize dönerse, işte onlar cehennemliktir, orada devamlı kalırlar.

Okudunuz mu?  Ezan okununca neden AzizAllah denir?

Yorum: Faizin günahı nedir?

arifselim
Orda ebedi olarak cehennemde kalması demek, bu işlemi helal kabul ederek faize dönen kimseler bildirilmektedir. Haram olduğunu kabul ettiği sürece bu haramı işleyen kişi kafir olmaz ama büyük bir günah işlemiş olur. Faiz, günahı en büyük olan haramlardandır.

Bu kategoride yer alan Taleal bedru aleyna sözlerinin arap alfabesiyle sözlerini istiyorum mümkünse başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Faizin günahı nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.