Anasayfa
12 Temmuz 2023, 8:13
sizden93
Abone

Arabesk müzik dinlemek günah mıdır

Arabesk müzik dinlemek günah mıdır

sevim yalçın
arabesk günah mıdır yani kendimizi ölçülü tuttuğumuz sürece dinleyebilir miyiz.


Yorum: Arabesk müzik dinlemek günah mıdır

Omer Faruk
Sevgili kardeşim,

Müzik kayıtsız şartsız haram değildir. Zaten müziği haram kılmak aynı zamanda tabiattaki bütün sesleri de reddetmektir. İslam Allah’ın her türlü nimeti verdiğini söyler ama onları yine insanın faydasına olacak şekilde sınırlar. Örneğin, herhangi bir şeyi içmek helaldir ve güzel bir nimettir ancak size zararlı ya da sarhoş eden bir şeyi içmek haramdır.

Okudunuz mu?  Ramazanda vesvese

Müzik dinlemede ana kriter; müziğin sizi, İslam’dan, İslam’ın nezih düşüncesinden uzaklaştırmaması, haram davranışlara sürüklememesidır. Arabesk müzik genellikle ÜMİTSİZLİĞİ besleyen bir müzik türüdür. Her ne kadar kulağımıza hoş gelen bizi memnun eden bir doygunluğu varsa da bu yönüyle gelişimimizi engelleyen, bizi atalete sürükleyen subliminal mesajlar sunar.

Okudunuz mu?  Hint müslüman oldu mu?

Tabii arabesk müziğin bütün türleri böyle değildir, mesela Müslüm Gürses’in ümitsizlik telkin eden müziğinin yanında Orhan Gencebay’ın "dil yarası" isimli insana ahlak sunan bazı güzel şarkılar da vardır. Bunları seçerek dinlemenizde ya da bizatihi İslami sınırlara dikkat ederek müzik yapmanızda bir sakınca yoktur.

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizin babaannesinin adının çok merak ediyorum

Allah’a emanet olun.


arabesk dinlemek günah mı , arabesk dinlemek günahmı, arabeks.muzik.hukmu

Bu kategoride yer alan İdrarla birlikte meni gelmesi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Arabesk müzik dinlemek günah mıdır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.