Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:23
missa05
Abone

Zina yapanın ahiretteki cezası nedir

Zina yapanın ahiretteki cezası nedir

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar zina yapmanın suçları Zina yapanın ahretteki cezası nedir konu hakkında bilgiler yazar mısınız ?

Hadislerle zina edenin ahirette cezası

Zinanın âhiret azabı

Yüce Allah zinacıları Cehennem azâbına uğratacağını yukarıda tercümesini sunduğumuzFurkan Sûresi’nin altmışsekizinci âyetinde bildiriyor. Allah’ın Resûlü deAllah’ın bildirdiğini pekiştirerek şöyle buyuruyor:

Salâtve selâm üzerine olsun Allah’ın Resûlü Hz. Muhammed zinanın uğratacağı azâbışöyle açıklıyor.

  • [Cibril ve Mikâil beni MukaddesArz’a yükselttiler ve bana ‘yürü’ dediler. Yürüdük. Ateş fırınları gibi ağzıdar, fakat altı geniş bir ağıza geldik. İçinde çırılçıplak kadınlar ve erkeklervardı. Dipten ateşlenen bu fırında, alevler alttan gelerek (içindekileri)yaklaşıp sardıkça onlardışarıya fırlayacak gibi yükseliyorlar, lavlar çekildikçe dibeyuvarlanıyorlardı. Sordum:

-Bu nedir? (Azabgörenler kimlerdir?)
Şuaçıklamayı yaptılar:
-Bunlar zina yapan kadınlar ve erkeklerdir.

  • Cibril ve Mikâil tarafından (Mukaddes Arz’da)bir süre daha yürütüldüm.Baktım ki göğüslerinden asılmış kadınlar. Onları feryad ederken işittim.Cibril’e sordum:

-Bunlar kimlerdir?
Şucevabı verdi:

-Bunlar zina yapan kadınlardır.]

["Ümmetiminamelleri her Cuma günü bana iki defa arzolunur. (Bu sebeble biliyorum.) Allah’ın zinacılara öfkesipek şiddetlidir."
"Zinacıerkekler ve kadınlar (Kıyamet Günü’nde Allah’ın huzûruna) yüzleri ateşle tutuşmuş olarak gelecekler."
"Yedikat gökler ve yedi tabaka yerler evli-yaşlı zinacıya la’net ederler.Zinacıların cinsel organlarından yayılacak pis koku Cehennemliklere bileızdırap verecektir.18
Dünyave âhiret hayatını olumsuz yönde etkileyecek pek büyük bir suç ve günah olduğuiçindir ki İslâm zinayı yasaklamakla kalmamış, zinayı engelleyecek bütüntedbirleri de almıştır.
Evetzinayı engellemek için İslâm Dini;
a-Şehvetle bakışmayı, çıplaklığı, kadın erkek bir arada yalnızca kalmayı, kadıniçin yalnız başına yolculuğa çıkmayı, alkollü içkileri ve şehveti tahrik edicimûsikiyi yasaklamıştır.
b-Kadının babası veya kocası ya da kardeşleri tarafından bakılmasınımecburîleştirmiş, böylece zinaya açılan fakirlik yolunu tıkamıştır.
c-Boşanmayı kolaylaştımış, taaddüd-i zevcât ruhsatını çıkarmışdır.
d-İslâm Dini ayrıca bizzat veya bilvâsıta zina ticaretini yasaklamış, kadın erkekayırımı yapmaksızın zinacıları en ağır şekilde cezalandırmıştır.

Okudunuz mu?  İncil ve Tevrat'ta Hz Muhammed ismi geçiyor mu?

Yanıt: Zina yapanın ahretteki cezası nedir?

Desert Rose
NİSÂ SÛRESİ
(24) (Savaş esiri olarak) sahip olduklarınız hariç, evli kadınlar (da size) haram kılındı. (Bunlar) üzerinize Allah’ın emri olarak yazılmıştır. Bunların dışında kalanlar ise, iffetli yaşamak ve zina etmemek şartıyla mallarınızla (mehirlerini verip) istemeniz size helal kılındı. Onlardan (nikahlanıp) faydalanmanıza karşılık sabit bir hak olarak kendilerine mehirlerini verin. Mehir belirlendikten sonra, onunla ilgili olarak uzlaştığınız şeyler konusunda size günah yoktur. Şüphesiz ki Allah (her şeyi) hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin örnek davranışları nelerdir?

NİSÂ SÛRESİ
(25) Sizden kimin, hür mü’min kadınlarla evlenmeye gücü yetmezse sahip olduğunuz mü’min genç kızlarınızdan (cariyelerinizden) alsın. Allah sizin imanınızı daha iyi bilir. Hepiniz birbirinizdensiniz. Öyle ise iffetli yaşamaları, zina etmemeleri ve gizli dost tutmamaları halinde sahiplerinin izniyle onlarla evlenin, mehirlerini de güzelce verin. Evlendikten sonra bir fuhuş yaparlarsa, onlara hür kadınların cezasının yarısı uygulanır. Bu (cariye ile evlenme izni), içinizden günaha düşmekten korkanlar içindir. Sabretmeniz ise sizin için daha hayırlıdır. Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.

MÂİDE SÛRESİ
(5) Bu gün size temiz ve hoş şeyler helâl kılındı. Kendilerine kitap verilenlerin yiyecekleri size helâl, sizin yiyecekleriniz de onlara helâldir. Mü’min kadınlardan iffetli olanlarla, daha önce kendilerine kitap verilenlerden olan iffetli kadınlar da, mehirlerini vermeniz kaydıyla; evlenmek, zina etmemek ve gizli dost tutmamak üzere size helâldir. Her kim de inanılması gerekenleri inkar ederse bütün işlediği boşa gider. Ahirette de o, ziyana uğrayanlardandır.

İSRÂ SÛRESİ
(32) zinaya yaklaşmayın. Çünkü o, son derece çirkin bir iştir ve çok kötü bir yoldur.

Okudunuz mu?  Zevk suyu boy abdestini gerektirir mi ?

NÛR SÛRESİ
(2) zina eden kadın ve zina eden erkekten her birine yüzer değnek vurun. Allah’a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah’ın dini(nin koymuş olduğu hükmü uygulama) konusunda onlara acıyacağınız tutmasın. Mü’minlerden bir topluluk da onların cezalandırılmasına şahit olsun.

NÛR SÛRESİ
(3) zina eden erkek ancak, zina eden veya Allah’a ortak koşan bir kadınla evlenir. zina eden bir kadınla da ancak zina eden veya Allah’a ortak koşan bir erkek evlenir. Bu mü’minlere haram kılınmıştır.

NÛR SÛRESİ
(4) Namuslu kadınlara zina isnat edip sonra da dört şahit getiremeyenlere aaaaen değnek vurun. Artık onların şahitliğini asla kabul etmeyin. İşte bunlar fâsık kimselerdir.

NÛR SÛRESİ
(7) Eşlerine zina isnat edip de kendilerinden başka şahitleri olmayanlara gelince, onların her birinin şahitliği; kendisinin doğru söyleyenlerden olduğuna dair, Allah adına dört defa yemin ederek şahitlik etmesi, beşinci defada da; eğer yalancılardan ise, Allah’ın lanetinin kendi üzerine olmasını ifade etmesiyle yerine gelir.

NÛR SÛRESİ
(24) İffetli ve (haklarında uydurulan kötülüklerden) habersiz mü’min kadınlara zina isnat edenler, gerçekten dünya ve ahirette lanetlenmişlerdir. İşlemiş oldukları günahtan dolayı dillerinin, ellerinin ve ayaklarının kendi aleyhlerine şahitlik edecekleri günde onlara çok büyük bir azap vardır.

Okudunuz mu?  İslami gazeteler hangileridir?

FURKÂN SÛRESİ
(68) Onlar, Allah ile beraber başka bir ilaha kulluk etmeyen, haksız yere, Allah’ın haram kıldığı cana kıymayan ve zina etmeyen kimselerdir. Kim bunları yaparsa ağır azaba uğrar.

MÜMTEHİNE SÛRESİ
(12) Ey Peygamber! Mü’min kadınlar, Allah’a hiçbir şeyi ortak koşmamak, hırsızlık yapmamak, zina etmemek, çocuklarını öldürmemek, elleriyle ayakları arasında bir iftira uydurup getirmemek,5 hiçbir iyi işte sana karşı gelmemek konusunda sana biat etmek üzere geldikleri zaman, biatlarını kabul et ve onlar için Allah’tan bağışlama dile. Şüphesiz Allah, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.


Yorum: Zina yapanın ahiretteki cezası nedir

Kayıtsız Üye
Eşim zina yaptığını itiraf etti ben kocası olarak onu atfettim benim eşimi affetmem onun ahiretini kurtarirmi


Yorum: Zina yapanın ahiretteki cezası nedir

arifselim
Senin onu affetmen sadece yuvanızı kurtarır. O bu zinadan dolayı Allah katında büyük bir günah işlemiştir. Bundan tövbe istiğfar etmesi gerekir. Gerçekten tövbe eden ve günahından pişman olanları Allah affeder ve günahlarından yana tertemiz eder.

Okudunuz mu?  Diyanet İşleri Başkanlığına Açık sorularım

Kayıtsız Üye
Zina eden kişi zina yaptıgı kisi ile evlenirse günahı af olurmu


sae
Ancak samimi nasuh bir tövbe ile Allah affedebilir.


Kayıtsız Üye
Kocam zina yapıyor.Boşanma davası açtım.Mahkemede zina yaptığını itiraf etti.Dava sürüyor ben evliliğimizin bitmesini istemiyorum.16 senelik evliyiz ve iki çocuğumuz var.Ama eşim zina yapmaya devam ediyor.Yaptığından da pişman değil aksine mutlu olduğunu söylüyor. Dava sonuçlanınca eşim sıkıntılar çekecek! onun için üzülüyorum.Yaptıklarının farkına varıp tövbe etmesini istiyorum.Ben ve çocuklarımda bu süreçte çok sıkıntılar çektik. Ailemiz için dua ediyorum.Ya boşanmayıp acılar çekmeye devam edeceğim ya da ayrılıp hayatıma devam edeceğim.Maddi durumum iyi o yönden sıkıntı çekmeyecegimi düşünüyorum.Kalıp sabretmediğim için günaha girermiyim.Birde eşimi bu bataklıktan kurtarmak için bir dua ya da tavsiyeniz var mı?


Kayıtsız Üye
Ayrılmak istemiyorsan madem yapma demek yetmeyebilir bunun nedenlerini araştırıp ona o şekil yaklaşabilirsin. ve ayrıca Allah korkusu için dinini öğrenmesi gerekir.


Kayıtsız Üye
Tek çare İslam kurallarıdır. çok eşlilik olsa böyle durumlarda ortadan kalkar.


Kayıtsız Üye
bence kımle etmiş araştır sonra eşinin neden zına ettıgını anlarsın baktın parada pulla yakışıklılıklaysa direk boşa derim bida yapıcagından emınım

Okudunuz mu?  Çatlakları Gidermek İçin Lazer Caiz mi

beyhude
Selamunaleyküm arkadaşlar, 20 yaşımdayım erkeğim, zina günahından kaçınmak için elinden geleni yapan biriyim. Bir arkadaşımın zina yaptığını başka bir arkadaşımdan duydum ve zina yapan arkadaşım hakkında Cehennemde başarılar dedim gıyabında. Ama burada bunu demem bir anlık sinir ve şaşırmışlıkla oldu ve cehennem derken kastettiğim şey ahirette zinanın büyük bir günah olduğundan büyük sıkıntı çıkaracak bir günah olduğuydu. Birçok yerde aradım ama bulamadım ben şuan dinsiz mi sayılıyorum, eğer bu günahım dinden çıkarmıyorsa tövbesi nedir?Allah rızası için yardımcı olun kardeşlerim Allahtan umut kesilmez deyip buraya soru attım.


arifselim
Aleykum selam. Cehenneme de cennete de koyan sadece Allah’tır. Bunu demek elbette günahtır ve haramdır. Bu dediğinden tövbe et ve bir daha deme. Allah tövbe edeni bağışlar affeder.


Kayıtsız Üye
Merhaba ben dul bir bayanim görüştüğüm bir erkek var eski esimden ayrılalı bir yıl oldu
Şuan ailemden gizli dini nikah yapmak istiyorum sırf görüştüğüm erkekle günaha girmemek için nikahim geçerlimidir


Tevbe
Geçerli değildir dini nikahın amacı birlikteliği duyurmaktır ve meşru kılmaktır bunun gizlisi olmaz. Siz günah işlemeye kılıf olarak sakın böyle bir şey yapmayın eğer ki evlenecekseniz ailelerinize de haber verin ve öyle nikahlanın aksi halde büyük günahtır ve haramdır.

Okudunuz mu?  Ojenin içinde domuz yağı var mı?

mumsema
< Şuan ailemden gizli dini nikah yapmak istiyorum >
Gizli nikah fitnedir, Nikah kurallarına aykırıdır ve dinen geçersizdir.

Gizli nikah erkekler tarafından her zaman suistimal edilir, bir defa yuvanızı yıktınız bir defa daha aynı hataya düşmeyin.


Kayıtsız Üye
Hayirli geceler zina yapan bekar biri yaptigi zinadan pisman olup hergun goz yasi içinde tovbe edip ruyasinda namazliklar turbeler kuran okudugunu gorme hacet namazını gorme ve peygamber efendimizin adini gormek bunlar neyin isareti olabilir ve zina yapan biri tovbe etmesine ragmen diğer taraftaki cezasi varmidir bundan anne babasi günahı olurmu anne babada ceza cekermi bu kisiye ewlilik helalmidir harammidir


Hoca
Zina yapan tövbe ettiğinde samimi ise Allah onu affeder ve ahirette cezası olmaz, anne babası bundan dolayı günahı yoktur.
Zina ettiği kişi ile de başkasıyla da evlenebilir.


Kayıtsız Üye
Kendimi bildim bileli hep nefsim vardı.cok zorlanıyorum nefsime engel olmaya.bazen başaramıyorum.baba ve abi sevgisi şefkati de görmediğim için sevgiyi hep dışarılarda aradim.33 yaşındayım evlilik istedim Allahtan sırf günaha gitmeyeyim diye oda olmadi.omuzunda huzur bulduğum bir arkadaşımla yakınlastik.sadece öptü ama dakikalarca sanırım Allah artık beni affetmez 🙁

Okudunuz mu?  Bayanların genital bölgedeki kıllarını aldıktan sonra gusletmesi gerekir mi?

Jamaica231
Bilader çok eşlilik sen zevkine zevk kat diye caiz değil ihtiyaç sahibi yolda kalmış kötü durumdaki ihtiyaç sahiplerine yardım edebilesin diye vardır. Caiz olması demekte senin bu düşünceye sahip olmanı gerektirmez yapabileceğini de gerektirmez. Diyelim 3 eşin var birini diğerinden üstün tutmayacaksın ki 3 kadın kıskançlık yapacak. Birinde bir şey diğerinde başka şey üstün olacak sen eşit davranmazsan günah olacak çok değişik şeyler ki o zamanlar çoğu çocuk öldüğü için zina çok olduğu için çok eşlilik mübahtı. Şimdi sen bunu yapamazsın dinen caiz ama yapamazsın hele ki bu düşünceye sahipsen günaha girersin. Yanlış düşünüyo olabilirim şirke girmek istemem ama olay bu hadi eyvAllah.


Kayıtsız Üye
Birçok kişiyle birlikte oldum ama çok pişmanım ve hep tövbe ediyorum öyle pişmanım ki Rabbim beni affetsin tövbe ettim ediyorum da 5 vakit namazlarımı kılıyorum ama yinede o huzura çıkmaktan utanıyorum nolur benim için dua edin Rabbim beni affetsin

Okudunuz mu?  Ayrılmak zorunda kalmak

Kayıtsız Üye
Önemli olan hata yapman dil önemli olan hatanın farkına varan. Ve iyi bir çözüm bulman


brf
Eğer bir kadın zina yaptıysa asla ve asla temiz dinine bağlı bir erkekle evlenemez aynı şekilde bir erkek zina yaptıysa kendisi gibi zina yapan bir kadınla evlenmeli ya öyle zaman gelmişki hiç kimse hiç kimseye kardeş güzüyle bakmıyo bile hep bir sevgililer durumu hep bir ilişki durumu ya müslümanlığın hakkını verin tek isteyim o..


emirhan uysal
Kardeşlerim selamın aleyküm.Günah işlediniz bu zinadır veyahut bundan daha kötü birşeydir.Günahları işlemek nefse zulmetmektir
Hz.Yunus (a.s) ne demişti balığın karnında
La ilahe illa ente subhane inni küntü minezzalimin.
Biz müslümanız ve Allahtan ümit kesenler yalnız kafirlerdir.Günah işledikten sonra pişman olun,pişmanlık yetmez tevbe edin,tevbe yetmez bir daha o işe dönmeyin,o işe dönmemek yetmez salih ameller işleyin.
Allah buyurdu ki :
Bir bakmışsınız tüm günahlarınız iyi amellere çevrilmiştir.
Eğer geri dönerseniz Allah sizi kabul eder O Rahmandır.Bu isimi bir insanda arayıp da ona göre muamele ederseniz kaybedersiniz.O affedicidir zaten ondan başka affedici bulabilir misiniz ?

Okudunuz mu?  Seyda Muhammed Konyevi (ks) kimdir? kısaca hayatı

mutsuz75
Allah sizin gibi değerli inaçlı saliha kadınların sayılarını artırsın inşAllah bizlerede nasip etsin
Ben emekli Askerim 30 yıllık evliyim 50 yaşındayım ama benim eşimle aramız çok bozuk ben kendine göre çok yakışıklı karizmatik bir o kadarda inançlı merhametli bir adamım eşimle evlendiğimizden beri sürekli tartışmalarımız oluyor benimle ilgilenmiyor çevremdeki başka kadınlar sürekli benimle yakınlaşmak istiyor bunada eşim müsaade etmiyor eşim çok dominant bir kadın sigara kullanıyor küçük bir eleştiriye tahammülü olmuyor yıllarca alttan alan onu idare eden hep ben oldum artık çok yorulduğumu hissediyorum eşimden ayrılmak bundan sonraki hayatımı başka inançlı dini bütün saliha ahlaklı bir kadınla geçirmek istiyorum nefsime yenik düşmek istemiyorum ama bu konuda çok çaresiz olduğumu düşünüyorum
Yardım ve tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkür ederim.


zinanın ahiretteki cezası, zina yapanin günahı nedir, zina yapanın cezası

Bu kategoride yer alan Evli erkek karısından izin almadan başka kadınla dini nikah kıyabilirmi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zina yapanın ahiretteki cezası nedir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.