Anasayfa
29 Ekim 2023, 21:57
missa1
Abone

Kader ve Kaza ile ilgili yanlış inanışlar

Kader ve Kaza ile ilgili yanlış inanışlar

sukrubim
Benim tüm okuduklarımdan anladığım genç yaşta ölen bir insan iyi amel işlememiş sayılır… madem ömür sadaka ve iyilikle uzar neden o demekki günah ve yapılan yanlışla kısalırmı??? kurani kerimde hem ecelin bir olduğunu ve asla değişmeyeceği yazıyor başka ayettede ömrün kısalabileceği yazıyor??? bu mümkünmü yani iyi amel işleyen çok yaşar kötü amel işleyen az mı yaşar? diğer bir halk arşında inanaisa göre ise genç ölen için Allah sevdiği için erken yanına aldı denir peki bu doğrumudur???

Okudunuz mu?  Öğle ve ikindi namazında cemaat fatihayı içinden okurmu

Cevap: kader ve kaza ile ilgili yanlış inanışlar

aysegülakgm
kaza ve kaderle ilgi olarak bir çok halk arasında söylenti var örneğin genç yaşta ölenlerin kötü aamel işlemişsede iyilik yapmış gibimi sayılıyor bir anlam veremiyoruz bize yardım eder misiniz?


Cevap: kader ve kaza ile ilgili yanlış inanışlar

yasemin
Buluğ çağına girmiş olan herkesin günah sevapları yazılır , o süreden sonra kim ölürse ölsün , yaptıklarıyla yüzleşir , gunahlarının bedelini ve sevaplarının mukafatını görür , buluğ çağına ermemişse ölen kişi çocuktur , onların günahı olmaz. Sadaka ömrü uzatırdaki maksat ise , bizim ne zaman ölceğimiz ezelimizde yazılmıştır zaten , iyilik yaptıkça yardım ettikçe unuttugumuz duygular canlanır , kendimiz için yaşadığımız zaman , ölü gibiyizdir , yardım yaptıkça Allahın sevdiği işlerle uğraştıkca rahmeti üzerimizde tecelli eder , yaşamdan daha çok zevk alır bir nevi diriliriz , ölü gibi geçen ömrümüz huzurlu güne döner .


Cevap: kader ve kaza ile ilgili yanlış inanışlar

123456789
Allah senin kaderini çizmiş. Ömrünü de yazmış. Ama şunu bir düşün herşeye gücü yeten seni yaratan , neden ömrünü kısaltıp uzatmasın.

Okudunuz mu?  Çene altının açık olması namaz bozulur mu

Allah’a çok dua edersin Ailene, sevdiklerine.. hayırlı uzun ömürler ver diye Allah belki uzatır… Ama kul kendine yanlış yol seçerse kötü yaşam sürerse ömrü belki kısa olur bilemezsin…


kaderle ilgili yanlış düşünceler, kader ile ilgili yanlış düşünceler, kaza ve kader ile ilgili toplumdaki yanlış anlayışlar nelerdir

Bu kategoride yer alan Bayrağa selam durmak caiz midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kader ve Kaza ile ilgili yanlış inanışlar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.