Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:19
misa00
Abone

Kırmızı renkteki pardüseyi bir kadının giymesi harammı

Kırmızı renkteki pardüseyi bir kadının giymesi harammı

Kayıtsız Üye
kırmızı renkteki pardüseyi bir kadının giymesi harammı


Yanıt: Kırmızı renkteki pardüseyi bir kadının giymesi harammı

ehli-sunnet
Çarşaf giymek şart mı? Pardesu altında pantolon giymek caiz mi?
Cevap:
Kıyafet meselesi adete bağlı bir şeydir. Bir memlekette pardesu giymek adet ise giyilir. Adet değil dikkat çekiyor ise dışarıda onu giymek doğru değildir.

Okudunuz mu?  Menkıbeler (Dini Hikaye, Öyküler, Kıssalar) Peylaşırmısınız?

Burada önemli olan; kıyafet avret yerlerini tam örtmeli ve hatları belli edecek kadar dar olmamalı. Pardesunun altına pantolon giyilmesini tavsiye edilir. Herhangi bir düşme veya pardesunun açılmasına vesile olacak durumda pantolon kısmen de olsa tesettür sağlamaktadır.

Ayrıca kibire vesile olacak , kibir için giyilen kıyafetlerden de sakınmak lazımdır. Peygamber (SAV) Efendimiz "Kalbinde zerre miktarı kibir olan kimse Cennet’e giremez” buyurmuştur. Bir zat: "İnsan elbisesinin güzel olmasını istiyor”. demiş, bu kibir sayılır mı? , Peygamber (SAV) Efendimiz "Şüphesi Allah güzeldir. Güzelliği sever. Kibir ; hakkı inkar ve insanları tahkir etmektir.” buyurmuştur. Netice olarak diyebiliriz ki , dar ve vücud çizgilerini gösterecek kadar şeffaf olmadığı takdirde insanlar arasında genelde giyilip de renk ve biçimi ile dikkati çekmeyen elbiselerin giyilmesinde beis yoktur. Bir zaman ve bölgede kibir alameti sayılan bir giysi , başka bir yer ve zamanda böyle sayılmayabilir.

Okudunuz mu?  Tuvalete girince eüzu besmele çekerken yellenmek günah mıdır ?

kadınların kırmızı giymesi caiz mi, kadının kırmızı giymesi, kırmızı elbise giymek günah mı

Bu kategoride yer alan Cenabet olunca atılan her adım günahmıdır ve cenabet olunca insanın başına kötü şeyler mi gelir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kırmızı renkteki pardüseyi bir kadının giymesi harammı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.