Anasayfa
4 Eylül 2023, 10:06
Siirler
Yönetici

Besmelenin Önemi Hakkında Kısa Hikaye : ISLAK KESE !!.

Besmelenin Önemi Hakkında Kısa Hikaye : ISLAK KESE !!.

ÜSTÜNBAŞ
Besmelenin önemi hakkında hikaye – Besmelenin fazileti ile ilgili kıssa

Saliha bir kadının, münafık ve cahil bir kocası vardı. Bu kadın, Bismillahirrahmânirrahîm demeden hiçbir işine başlamazdı. Kocası, hanımının bu haline çok kızar ve yapmadığı eziyeti bırakmazdı. Zavallı kadının ise tek suçu, bir işi yapmadan önce besmele çekmesiydi. Yine de kadın, kocasının eza ve cefalarına sabredip, doğru yolu bulması için Allah’a dua ederdi.

Okudunuz mu?  Dal rüzgarı affetse de...

Bir gün adam, hanımına sinirlenip bir oyun oynamak istedi. Adam, hanımını çağırdı; ona bir kese altın vererek: Bunu iyi sakla! diye tembih etti. Kadın da kocasının emri üzerine hemen altın kesesini saklamaya gitti; besmeleyi çekerek keseyi dolaba iyice sakladı. Tabii kocası da bu esnada hanımını gizlice takip ediyordu.

Okudunuz mu?  Takvim Arkası Yazıları

Adam bir süre sonra hanımının haberi olmadan keseyi aldı. İçindeki altınları boşaltarak, keseyi derin bir kuyuya attı. Bir süre sonra da hanımına: Sana verdiğim bir kese altını hemen getir dedi.

Hanımı, keseyi sakladığı yere doğru koştu ve dolabı besmele çekerek açtı. Allah’ın sevgili kuluna bahşettiği kerametle karşılaşan kadın, kocasının muzırca oyunundan habersiz, altın dolu keseyi aldı. Kesenin ıslak olduğunu fark eden kadın, şaşkınlık içerisinde kesenin neden ıslak olduğunu anlamaya çalışarak, ıslak keseyi kocasına getirdi. Adam, içi altınla dolu ıslak keseyi görünce şaşkınlığını gizleyemedi ve asıl gerçeğin farkına vardı.

Okudunuz mu?  Dinimizde Mastürbasyon Haram mı? Mastürbasyonun Hükmü Nedir ?

Adam, hanımına, Sana çok zulmettim, çok canını yaktım, beni affet… diye yalvarmaya başladı. Adam, Allah’tan tövbe ve istiğfar diledi. Münafık ve cahil olmayı terk edip, Allah yolunda ibadetlerine bağlı bir insan oldu.

Yaşananlardan sonra adam, Allah’a, Ya Rabbi! Bana dünyam ve ahretim için hayırlı, saliha bir kadını eş olarak verdiğin için, sana hakkıyla şükretmekten acizdim, beni affet Allah’ım… şeklinde; saliha kadın ise Ya Rabbi! Sana şükürler olsun ki, duamı kabul edip kocamı salihlerden eyledin diye dua ediyordu.

Okudunuz mu?  Necip Fazil Kisakürek'ten HAZIR CEVAPLAR

besmele ile ilgili kısa hikayeler , besmele ile ilgili hikayeler, besmeleyle ilgili kısa hikayeler

Bu kategoride yer alan Taşın Hikayesi (Yaşamin Fısıltısını Dİnle) başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Besmelenin Önemi Hakkında Kısa Hikaye : ISLAK KESE !!. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.