Anasayfa
8 Mayıs 2023, 13:17
sizden1
Abone

Osman Ünlü ehli-sünnet midir? Rahatça dinleyebilir miyim ?

Osman Ünlü ehli-sünnet midir? Rahatça dinleyebilir miyim ?

YaZaROW
Selamın aleyküm sorum yukarıdaki gibidir. Sağ olun.

Not: Arkadaşlar ülkemizin hocaları hakkında sorduğum soruları mazur görün. Bu soruları onların açıklarını bulmak için sormuyorum. Yanlış şeyler söyleyenlerle birlikte yanlış yola girmekten ve insanlara yanlış şeyleri tebliğ etmekten korkuyorum. Hiçbir kötü niyetim yok bu sorularımda. Bilmenizi istedim. Çünkü öğrendiklerimi başkalarına da anlatacağımdan kimi anlatacağımı bilmek istedim.


Yanıt: Osman Ünlü ehli-sünnet midir? Rahatça dinleyebilir miyim ?

Galus
Osman ünlü hoca sünnidir ama (kendi şahsi fikrim) aşırıya kaçanlardandır.
Ne huzura doğru programını nede türkiye gazetesi kitaplarını okumuyorum.


Yanıt: Osman Ünlü ehli-sünnet midir? Rahatça dinleyebilir miyim ?

YaZaROW
Aşırıya kaçanlardan adlı deyiminizi açıklayabilir misiniz? (Teşekkür ederim)


Yanıt: Osman Ünlü ehli-sünnet midir? Rahatça dinleyebilir miyim ?

aziz83
Dinimizislam daki fetvalar Osman Ünlü ve Mehmet Ali Demirbaş’a ait…
Mehmet Ali DEMİRBAŞ çok meselede ilim noktasında yetersizliği ortaya dökülmüş bir çok konuda ilmi olarak reddedilmiş birisidir.

Bu grubun zaruret anlayışının zemininde zaten sıkıntı var zaruret haline sokarak bazı durumlarda faize bu zeminden yola çıkıp cevaz veriyorlar.

< Sual: Banka kredisi ile ev ve araba almak caiz midir?
CEVAP
Ev nafakadan olduğu için, evi olmayanın kredi ile ev alması caiz olur. Zaruretsiz, araba veya ticaret için, kredi çekmek caiz olmaz.

Sual: Her türlü alış verişte, kredi kartı kullanmak caiz midir?
CEVAP
Kredi kartı kullanmak caizdir. Kredi kartı ile bir malı taksitle daha pahalı almak da caizdir. Zaruretsiz kredi kartından nakit çekip faiz ödemek caiz değildir. Bir de, zaruret olmadıkça, kredi kartı borcunu vaktinde ödemeyip, kalanı için ceza ödemek caiz olmaz. Bunun gibi elektrik, su faturalarını da ödemeyip ceza vermek caiz değildir. Para bulamamışsa veya unutarak geciktirmişse günah olmaz.

Faizle kredi çekmek
Sual: Ev ve yiyecek gibi nafakaya dahil olan işler hariç, zaruretsiz kredi çekip faiz ödemek caiz olmuyor. Nafakaya dahil olmayanların caiz olması için bir yol, bir çare yok mudur?
CEVAP
Zaruret olunca faizle de kredi çekmek caiz olur; çünkü (Zaruret, haramları mubah kılar) buyuruluyor. Öyle bir iş var ki, zarurete girer mi, girmez mi, bilemiyoruz. Bunun için, faizsiz para almanın birkaç yolu şöyledir:
1- Günümüzde kredi kartıyla alış veriş yapılıyor. Bir mal, taksitli olarak kredi kartıyla 500 liraya alınmışsa, 450 liraya başkasına bu malı satabiliriz.

Okudunuz mu?  Bilinen Bütün Sünnetleri Yazarmısınız?

2- Kredi kartıyla bir altını taksitli olarak 320 liraya almışsak, başka kuyumcuya peşin olarak 300 liraya satabiliriz.

3- Bankadaki görevli veya katılım bankalarındaki görevli, tahakkuk edecek faiz için, muamele masrafı, işlem ücreti gibi bir şey derse yine faizsiz alınmış olur.

4- Araba, iş yeri, makine gibi bir şey alırken, katılım bankası veya diğer herhangi bir banka, almak istenilen şeyi kendisi alıp vadeli olarak daha pahalı satarsa, mesela 100 liralık malı, 150 liraya satarsa, faiz olmaz, caiz olur.

Yani dinimize uymak isteyene, bir çare bulunur.

Nafaka ve faiz
Sual: Din kitaplarında, (Nafaka; yiyecek, giyecek ve meskendir) diye bildiriliyor. Bunların birisini temin edemeyen bir kimse, zaruret karşısında, faizsiz ödünç bulamazsa, nafakasını temin edecek miktarda faizle borç para alması caiz olur mu?
CEVAP
Evet, zaruret olunca nafaka için caiz olur. (Eşbah şerhi Uyun-ül-besair)

Araba almak
Sual: Günümüzün şartlarında, banka kredisiyle araba almak caiz midir?
CEVAP
Günümüzün şartlarında, İstanbul gibi büyük şehirlerde, Müslümanın kendisini ve ailesini günahtan korumak için, araba almak şart olur; çünkü haramdan kurtulmaya çalışmak farzdır. Haram işleme tehlikesi yoksa araba alması gerekmez. Zaruret olunca bankadan kredi çekmek de caiz olur. Önemli olan arabanın zaruret olup olmadığını tespit etmektir.

Kredi kartı puanı
Sual: İki veya daha fazla ortaklı şirketlerde, aktif olarak çalışan veya arka planda olan ortaklar, şirketin belirlediği oranda maaş alıyorlar. Şirketin kâr ve zararına ortak oluyorlar. Ortaklardan biri kendi adına veya şirket adına düzenlenmiş olan banka veya şirket kredi kartını, şirkete mal tedariki için kullanıyor. Bu kartlarla harcamalarından dolayı puan adı altında, nakit para veya belli alış veriş karşılığında yine puana endeksli uçak bileti veya şu kadar şu mekânda tatil gibi değişik menfaatler veriyor. Bu alınan menfaatler, şirkete mi aittir, yoksa kredi kartı sahibine mi? Bir de, şirketin ortaklarından birine veya çalışanlarından birine, firmalardan çeşitli hediyeler geliyor. Bu hediyeler şirkete mi aittir, yoksa hediye gönderilen kimseye mi aittir?
CEVAP
Kredi kartıyla şirkete alınan mallardan elde edilen menfaatlerin ve şirketi temsilen aldığı hediyelerin hepsi şirketin hakkıdır. Çalışan veya ortaklarından biri, ben kendi kredi kartımla aldım veya hediye benim adıma geldi diyerek bu hediyeleri kendi alırsa, şirkete hıyanet etmiş olur. Bir hadis-i şerif meali şöyledir:
(Allahü teâlâ, buyuruyor ki: Ortaklardan birisi, diğerine hıyanet etmediği müddetçe, ben iki ortaktan üçüncüsüyüm. Hıyanet ederse aralarından çekilirim.) [Ebu Davud]

Okudunuz mu?  Kız Kardeşim bana kuran öğretebilir mi?

Bir ortaklıktan Allahü teâlâ çıkarsa, oraya şeytan girer ve o şirkette huzursuzluklar başlar. Bu hediyeler benim gayretimle geldi, bu puanlar benim kredi kartıma aittir diyerek sahiplenmeye çalışmaktan çok sakınmalıdır.

Kredi kartının hediyeleri
Sual: Kredi kartı kullanınca verilen hediye puanları, telefon kontörlerini kullanmak caiz midir?
CEVAP
Evet, bir mahzuru yoktur.

Katkı ve öğrenim kredisi
Sual: Katkı kredisi ve öğrenim kredisi isimleriyle verilen düşük faizli öğrenci kredisini almak caiz midir?
CEVAP
İhtiyaç varsa caizdir. >
Dinimiz.dan alıntı

Gibi Ehl-i sünnete uymayan fetvalar var..Ama fetvalarının hepside Ehl-i Sünnete aykırı diyemeyiz. Arada birkaç tane var desek daha doğru olacaktır. Ama o fetvaların yanlış olduğunu bilmeyen kişi için, o birkaç yanlış fetva bile Allah muhafaza cehenneme götürmeye yeterde artar bile….

Benim acizane tavsiyem bu kişilerden ve bu sitelerden uzak durmaktır!!!


cihad
Onca insanın, doğru bilgiler edinmesine sebep olup, dinini doğru yaşamasını sağlayan birine, "kendi şahsi fikrim" diye aşırıya kaçan demek, ne kadar rahat bir tavırdır, kendi şahsi fikrinize göre mi değerlendiriyorsunuz ? Şu ahir zamanda ortalık o halde gelmiştir ki, birileri birşeylerin doğrusunu söylediğinde, o milletin gözünde aşırıya kaçar olmuştur. Ama öyle değildir !

Ayrıca, gibi Ehl-i Sünnet’e uymayan fetvalar var demişsiniz. Birşeyi eleştiriyorsanız veya Ehl-i Sünnet olmadığını düşünüyorsanız, bunun Ehl-i Sünnet olanını siz buraya koyun millet öğrensin o zaman. Kim sizin bu söylediğinize itibar edebilir, birde arkasından hepsi Ehl-i Sünnet’e aykırı diyemeyiz diyorsunuz, arada kaynatıyorlar yani öyle mi ? Arada birkaç tane var desek daha doğru olur diye cümle devam etmiş. Onca Cennet’e götüren fetvayı bırakmış, "ama o fetvanın yanlış olduğunu bilmeyen kişi için, o birkaç yanlış fetva bile Allah muhafaza cehenneme götürmeye yeterde artar bile" diyor. Yanlış olan fetva ile doğrusunu buraya koyar mısınız ?

Okudunuz mu?  Cennette saç sakal bıyık olacak mı?

"Benim acizane tavsiyem bu kişilerden ve bu sitelerden uzak durmaktır!!!" diye bir ifade geçmiş. Nasıl böyle bir ifade milleti yanlış yönlendirebilirsiniz ? Nefsinize ağır geliyorsa size ağır geliyordur, milleti yanlış yönlendirmeyin, büyük vebal alırsınız. Kafanız göre onu bunu yargılayıp, "kendi şahsi fikrim", "benim acizane tavsiyem", diye ortalığı bulandırmanın alemi yok. Sorunun cevabıda, Osman Ünlü Ehl-i Sünnettir dinleyebilirsiniz.


imam
Cigad sen sunniligife bilmiyorsun kusura bakma
Sunnilik kendi disinkaki herkesi tekfir etmek mi?
Sunnilikte milluyetcilik irkcilik var mi?

Ben turkite fazetesinin çoğu kutabini ikudum ve hepsini taktim
Bagnazligi birakin


karadamlalar
Ehli sünnetten Türkiyede anlaşılan şey ile asırlardır gerçek olan Ehli sünnet arasında pek çok farklılıklar var. Türkiyedeki sünniciliği bilemem de gerçek ehli sünnete bu adam uymaz, kabirlere tapmaya cevaz verenlerdendir.


cihad
Gerekçe yok bir şey yok, "kabirlere tapmaya" hangi ifadesi ile cevaz veriyor ? Açıklar mısınız ?

Sunnilik kendi disinkaki herkesi tekfir etmek mi?
Sunnilikte milluyetcilik irkcilik var mi?

denmiş, peki bunları hangi ifadeleri ile yaptığını açıklar mısınız ? Belki de siz öyle anlıyorsunuz ? Olabilir mi ? Halbuki "doğru", kişiden kişiye değişmez!


karadamlalar
sıkıntıya düşüldüğünde "yetiş ya şeyh" demeye cevaz verdiği bir video kesiti vardı, çoğu tasavvufçunun kullandığı kıssalardan biridir tabi.


cihad
Yani olaylara böyle yüzeysel bakarak insanları bu denli yargılamak ne kadar basit bir tutum. O video kesitini bulup buraya koyar mısınız ?


karadamlalar
osman ünlü şeyhten yardım istemek diye araştırın çıkması lazım.


kurt55
kendisini huzura doğru programından zaman zaman takip ettiğimiz bir kişi özellikle bidat ve bidatçi hocalara karşı sert bir tavır takınan bir zat sohbetlerinden bilgisinden istifade ediyoruz artık o şöyle bu böyle diye diye kimi takip edeceğimizi de şaşırdık.

Okudunuz mu?  Hz Muaviye sahabe midir?

Kayıtsız Üye
Dinimizde nakil esastır. Kaynaksız bilgi verdiğini görmediğim ve itibar ettiğim bir insandır.


Kayıtsız Üye
KARDEŞİM İYİ ARAŞTIRIRSAN BAKAR GÖRMEZDEN OLMASSIN ANLATILANLAR SÖYLENENLER YAZILANLAR HEPSİ KENDİ KAFALARINDAN DEĞİL EHLİ SÜNNET ALİMLERİNİN KİTAPLARINDAN NAKİLDİR İŞTE GERCEK HAZİNE BUDUR Osman ÜNLÜ, Mehmet Ali DEMİRBAŞ,Dinimiz.com DOLAYISIYLA BUNLARDA GERÇEK BİR HAZİNEDİR.


Kayıtsız Üye
ehli sünnet itikadına değer veren ,anlattığı her mevzuyu ehli sünnet alimlerin kitaplarından kaynak gösteren, yıllardır dinlediğimiz zattır.bu devirde kişilere değil kullandıkları kaynaklara bakarak anlayabiliriz kimin ne yolda olduğunu.sözlerinin faydalı mı yoksa zararlı mı olduğunu


Kayıtsız Üye
Allahü Teala Osman Ünlü hocadan razı olsun kendi kafasından konuşmayan hep ehli sünnet alimlerinin kitaplarından anlatan kıymetli bir hocaefendi.Bidat ehlinin hoşuna gitmeyen,konuşmaları hep kaynaklara dayanan bir zat Allahü Teala iki cihanda aziz eylesin.Sayesinde dinimizi doğru bir şekilde öğreniyoruz.Hakeza Mehmet Ali Demirbaş hocaefendide böyle ,kurduğu internet sitesi sayesinde milyonlarca kişi dinini doğru kaynaklardan öğreniyor ve nette bu kadar kapsamlı dinimizi anlatan hele ki kendi kafasına göre değil ehli sünnet alimlerinin kitaplarına göre anlatan başka bir site yok.Belki gerekte yok.Bu site olduğu için.Benim gözlemlediğim ekranlarda sürekli çıkan ve çok değerli iki hoca efendi var.Biri Osman Ünlü hoca efendi diğeri Cübbeli Ahmet hocaefendi.Başkada vardır elbette.


kelam-i kibar
O kadar cemaat, o kadar hoca tanidim hepsinde bidat, sapiklik gördüm. Osman hocayi dinlemeye başlayıp, hakikat kitabevinin kitaplarini okumaya başladiktan sonra çok şükür ehli sünneti tanidim.. Allahü teâla doğru yoldan ayirmasin. Osman hoca ehli sünnettir, rahatlikla dinleyebilirsiniz.


Kayıtsız Üye
Yazılanları okudum bir şeyler yazmadan geçemedim büyüklerimizden işittimki bir kişi elleri açar samimiyetle yarabbi dinimi doğru olarak öğrenmek istiyorum bana yardım et derse Allah ‘ü tealanın vadi var yardım eder önce biz samimi olalımkı samimi hocaları bulalım


Kayıtsız Üye
Osman Ünlü hocam şüphesiz ehli sünnettir,bunu inkar eden varsa delil getirir

Okudunuz mu?  Rüya yok ıslaklık var

Kayıtsız Üye
Osman ünlü hacamızın değerini kıymetini kelimelerle anlatamayın şükür kavuşturan rabbime


Kayıtsız Üye
birini vesile ederek Allahu Tealadan yardım istemenin neresi şeytanlık. biz dünyada cumhurbaşkanıyla görüşeceğiz diyelim araya başbakanı koyup durumu arzetmek mi kolaydır, yoksa kendinin gidip durumunu anlatması mı. senden önce başbakanı dinlemez mi cumhutbaşkanı. burada osman ünlü hocanın dediğinde bence bir sakınca yok. dünya işlerinde bile araya adam koyuyorken neden Allahu Tealadan isterken O’nun sevdiğini bildiğimiz insanları vesile edip istemeyelim ki. bunun neresi şeytanlık. ahir zamanda yaşıyoruz. din adamları bile şu an günah batağında yüzüyorken neden Rabbimizin sevdiği kulları vesile etmeyelim ki..


Kayıtsız Üye
Osman unlu hocamız ve dıger buyuklerımız hepsıne saygım sonsuzdur hepsını çok sevıyorum ben kendım dınlıyor takıp edıyor vede ızlıyorum o degerlı kıtaplarıda okuyorum ve ALLAH’U TEALA’NIN ıznı ve onların sayesınde dogruları ogrendım ve dınımı doğru yasamaya basladım akıl denen seyle hersey acıga cıkar kımsenın lafına bakmadan kendınız dınleyıp kımın dogruyu soyleyıp soylemedıgını gorecek veya kalbınıze feyz akacak yahuttda onları seveceksınız ben dınledım ve dogruları ogrendım sızlerede ve cumle ınsanlara tavsıye ederım


Kayıtsız Üye
Osman ünlü hoca ehli sünnettir ve anlattıklarında hep nakli esas alır şükür ve minnetle takip ediyoruz


Kayıtsız Üye
Osman ünlü hocam ehli sünettir rahatça dinle kardeşim ve dinlet çünkü onlar bilirler ağızlarından çıkan her kelimenin hesabını vereceğini Allah Rıza’sı için konuşurlar onun Rıza’sı için susarlar dinle kurtul burda kendini bilmiş sanan cahillere kulak asma OSMAN ÜNLÜ DİNLE İKİ DÜNYA SAADETİNE KAVUŞ.


Muslim
sen alemlerin rabbi ile cumhurbaşkanını mı kıyas ediyosun?!! size şahdamarınizdan daha yakınım demiyor mu? dua edinde kabul edeyim demiyor mu? tevessulun ALLAH’tan istemek şartıyla caiz olduğu şekiller vardır sahih hadislerde geçer. ben senin yazdığına kızdım. bu nasıl kıyastır!!?

ayrıca bu osman ünlü nün dinlenmesini tavsiye etmem. sitesinde bir çok yanlış fetvası var. örneğin 2 niyetli namaz falan olmaz. imameyne görede olmaz, muteber alimlere gorede olmaz.( ALLAH en doğrusunu bilir)

Okudunuz mu?  Boşama kastı ne demek?

sonra aşırı mezhep taassubcusudur!

diş dolgusu fetvası zaten konuşmaya gerek yok bir kendisi der gusül olmaz diye!

imam ibni teymiyye, ibni kayyım gibi tırnağı olamayacağı alimlere laf söyler. sitesinde iftiralar doludur bu alimlere karşı.

daha bir sürü yanlışını, yanlış fetvasını yazabilirim bu adamın


Kayıtsız Üye
Gerçek bir müslüman için Kuran sünnet en büyük yol göstericidir. "Her kim faize girerse Allah a ve rasulüne savaş açmıştır" Allah ayetinde belirtiyor kredi , kredi kartı bu konular caizdir denilip geçilecek meseleler değil. Rabbim bilinç açıklığı versin nefsinizi tatmin edecek şeylere değil Allah in ayetlerine sarılın. Hoca diye her dediğine uyduğunuz da insan nihayetinde yanılabilir Allah yolundan ayırmasın…


Kayıtsız Üye
Soru:Akşam namazının sünnetine niyyet ederken, (Evvâbîn) de desem olur mu?

Cevap:Hem kazaya kalan akşam namazının farzına, hem de akşam namazının sünnetine… diye niyyet ederiz. (Evvâbîn) desek de olur.

Soru:Kazam bitti, sünnetleri ne yapayım?

Cevap:İhtiyâten hem kazaya, hem de vaktin sünnetine niyet edebilirsiniz. Üçüncü ve dördüncü rek’atlerde zamm-ı sûre okumanın mahzuru olmaz.

Bu sorulara bu cevabı vererek birçok insanın kazasını heba eden vebale giren biridir.hadi tamam kazası bitene bari sünnetleri normal kıl de kaza gene kıl de sünnete kaza niyetini niye sokuyosun peygambemiz( sav.) Kaza diyemi kiliyomus onları faiz konusu keza öyle vebali çok Allah yardımcısi olsun 2.3.4 niyet edebilirsiniz fetvası hususunda cubbeli Ahmet hoca efendiyi dinleyin aklınızda şüphe uyandıran şeylerde bir kaç hocayı daha dinleyin Allah CC bu hocamizida bu yanlıştan dondursun inşAllah.selamun aleykum


Kayıtsız Üye
İbni teymiyenin hakkında neler söylediğini onun hacalarını iyi araştır Osman hacanın haklı olduğunu anlarsın Osman ünlü Haca ehli sünnet alimlerinden nakl yapıyor birine kötü diyorsa bilinki gerçek alimler kötü demiştir


Muslim
osman ünlü mü haklı? ya da ehli sünnet? adamın (dinimiz İslam) adlı sitede ibn teymiyye hakkında yazdıkları iftiradan ibaret. ibn batuta olayı filan. ama senin gibi aklını kiraya veren cahiller her okuduğuna inanıp osman ünlü gibi kendini ehli sünnet sananlara prim verdiği için insanlar sapıyor. adam türbe yapımının caiz olduğunu yazmışlar sitede. araştır bakalım 4 mezhepte neymiş türbe dikmenin hükmü. onu geçtim hadiste rasulullah sav ali ra ha yıkılmadık put, düzlemedik kabir bırakma diyor. bu adam ne diyor. anlamıyorum çok mu zor aracısız olarak RAHMAN dan istemek? imam şafiî rahimehullah diyor ya bir adam havada uçsa inanmam bakarım kuran ve sünnete ittibasina diye. osman ünlü de öyle biri. bırakmış bıyığı, kesmis sakalı. hadistekinin tam tersi. uyduruk hadisler desen kaynıyor o sitede. kimse savunmasın bana bu adamı. 4 mezhep fıkhı ve 4 imamın itikadı ortada. zerre şaşmamak lazım onlardan. neyse. sana yazacak çok şey var daha ama…ne ibn teymiyye yi "gerçekten" araştırmışsındır, ne de öğrencilerinin bir ya da kendinin kitabını okumussundur. ALLAH u alem. ayrıca sitesindeki yanlış fetvaları da yazmadım. çoğu hocaya muhalif olan fetvalar var. o yüzden o siteyi de önermem, osman i da. sana benden tavsiye, her okuduğuna inanma! ve 4 imamdan şaşma.

Okudunuz mu?  Resulullah cenabetten nasıl yıkanırdı? Bu Hadis sahih mi?

Muslim
bu arada "yazdıkları" derken birebir kendi oturup yazmamış olsa bile siteye onları site ile bağlantılı olduğu için bu adam öyle yazdıkları diye yazdım.


Kayıtsız Üye
Sa. Değerli kardeşim Osman Ünlü Hoca bazı konularda yanlış fetvalar naklediyor misal;bankaya faizle para yatırmak ve o paranın faizini kullanmak caizdir diyor yani açık açık faize cevaz veriyor.. Başka hatalı fetvaları da var isterseniz daha detaylı da yazabilirim


Kayıtsız Üye
Efendim hem dinlemiyorum ve hemde okumuyorum diyorsunuz. Benim şahsi fikrimdir diyerek eleştiriyorsunuz. Ama dayanak ve varsa delillerinizi beyan etmiyorsunuz edemiyorsunuz. Bu bir çelişki değilmi?


Kayıtsız Üye
Mezhep taklidi, mezhebi değiştirmek değildir. Bir insan diş dolgusu veya başka bir nedenle başka bir mezhebi taklit etse kendi mezhebinin farzlarını ve taklit ettiği mezhebin farzlarını da yapar. Hanefi mezhebinde niyet farz değildir, niyet etmenin zararı ne. Hanefi mezhebinde bütün vücudu ovmak farz değil, malımızı taklit eden ovar, zararı var mi…. yada sca kaplama mest yapma nin sakıncası nedir. Ehli sünnette mezhepler rahmettir. Mezhep taklidi yapmadan şafii mezhebindeki kardeşlerimiz kabede tavaf yapamaz. Mezhep taklidi yapmaktan niye bu kadar korkulu yor anlamıyorum

Okudunuz mu?  Oruca Niyet Ettim Sabah Ezanı Okunmadan Niyetimden Caydım Hükmü Nedir?

Kayıtsız Üye
Osman Ünlü hocaefendi elbette ehli sünnettir. Kesinlikle rahatça dinlenebilir.


Kayıtsız Üye
Zamanizdaki tarikatlara karsi bir insandir..bu zaman da tarikat yok diyecek kadar cahil ve ferasetsiz bir insandir..yillardir kendisini dinledik ehli sünnete çok yakin ama feraseti yoktur..bir tarikata mensub insanların yaptiklari hatalari tarikatin geneline yayan bir insandir..


Kayıtsız Üye
Ahir zamanda fitnelerin kol gezdiği bu zamanda tek dinleyip islamiyeti öğrenebileceginiz hoca osman ünlü hocadir desek yanlıs olmaz cocuklugumdan beri dinliyorum.hoca hoca gezmeyiniz efendim tek bir kitap ömrünüz boyu size yetecektir emin olun oda saadeti ebediyye tam ilmihal kitabı ve türkiye gazetesi ! yeterki bir evinize girsin .


Kayıtsız Üye
Kadınlı erkekli şov programları ile insanların nefislerine hoş gelecek şekilde dini kaideleri eğip bükenlerin var olduğu bir ülkede; sadece ehli sünnet alimlerinin kitaplarından, menkıbelerinden faydalanarak dini bilgiler veren ve dikkatle dinlenirse, dinle alay edenler talihsizlere dua eden, her koşulda dini savunan, yaşamın her yerine İslamı hakkıyla yerleştirmeyi savunan yani zamanımıza uygun olarak insanlara en ve tek doğruyu, durmak-dinlenmek-bıkmak-yorulmak bilmeden aktaran, milletin hizmetkarı bu insanlara haksızlık edenin, yoluna taş koyanın, iftira edenin, yobazlıkla suçlayanın yatacak yeri yok. Sadece kalben muhabbet eden, takdir-tebrik eden bile şefaatlerine nail olacaktır. Çünkü böyle temiz hizmet eden çok az kimse var. Sohbetlerini dinleyenlerin kalplerinin yumuşadığı, dünya ve ahiret dengesini en iyi bir şekilde kurduğu, haksızlıktan, zulümden ve kalpteki zerre kadar lekelerden çabucak kurtulduğu kaçınılmaz harika bir gerçektir. Allahü Teala onlardan razı olsun…


Kayıtsız Üye
Kabir ziyâreti başkadır, Kabre tapmak başkadır. Osman Ünlü hocaefendi kabir ziyâreti’nden bahsediyor ki, Bu’nun kabre tapmakla ilgisi yok.
Sizler’in "Ehl-i sünnet" dediği şey aslında vehhabilikdir. Link’teki kitâb’ı mutlaka oku: http://www.hakikatkitabevi.net/book.php?bookCode=008


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum.admin veya site yöneticisi.osman ünlü ve türkiye gazetesi yayınlarını lütfen iyi okuyun bir fetva verdikleri zaman delileriyle birlikte veriyorlar. Sen hangi delile göre onları karaliyorsun? Unutmaki delilleri imam-ı azam ve talebelerinin fetvalarıdır kendi kafalarına göre asla fetva vermiyor. Böyle zor zamanlarda ötekileştirme dışlama. Bana abdest namaz hac oruç zekat islam emirlerine aykırı bir fetvaları varmı.bu faiz meselesini bende bayağı araştırdım fransada yaşıyorum. Hanefi mezhebinin bazı alimleri caiz demiş bazıları caiz değil demiş.faiz kuranda haram bunu herkes biliyor.domuzda haram ama zaruret halinde domuz yemekte caizdir bunu benden daha iyi biliyorsun. Şimdi zamanımızda öyle sorunlar varki işin içinden çıkamıyorsun.ben burada faize bulaşmadan hiç bir şey yapamıyorum ben ne yapabilirim.hersey devletin kontrolünde bankalar üzerinden yapılıyor ben ne yapabilirim. Ornek alkol sirkesi,jelatinli yiyecekler hatta senin kullandığın o kapsüllü ilaçlar bile jelatinli,yediğin peynirlerin mayası,yediğin krakerlerin bisküvilerin üstündekiler,daha bir-çok yiyecek maddeleri ve birsürü günümüz sorunları hangi görüşe göre hareket edeceğiz.kisaca kimseyi ötekileştirme osman ünlü bence hanefi alimlerin görüşlerinin ikisinide söylüyor bunun neresi yanlış.bazisina göre caizdir diyor bazısına göre caiz değildir demek onu bidat sahibimi yapıyor?Sen burada ondan helallik alman lazım çünkü sui zan ediyorsun. Müslüman ehli sünnet olan birini burada karalayıp kotuluyorsun .bence ondan hellallik almalisin kul hakkina sebep oldun.Selamlar fransadan

Okudunuz mu?  Evlilikte nasip aranır mı?

mum
Son yazan kardeş
Site yöneticileri karalama yapmadı mufterisin sen
Konu 4 sayfa boyunca üye ve misafir yorumlarından oluşuyor.
Dinlenmesi ve kitaplarının okunması taraftarı olmayan kişinin görüşü hakaret midir


Kayıtsız Üye
Osman hocayi dinlemeye başlayıp, hakikat kitabevinin kitaplarini okumaya başladiktan sonra çok şükür ehli sünneti tanidim. Allahü teâla doğru yoldan ayırmasın. Osman hoca ehli sünnettir, rahatlıkla dinleyebilirsiniz.


Kayıtsız Üye
Din nakil işidir.osman hoca sadece ehli sünnet alimlerinden nakil ediyor bizlere.kendisinin kattigi hicbir sey yoktur.


Kayıtsız Üye
Osman ünlü hoca tam ehli sünnettir.kendisi aklı ve şahsi fikri ile değil nakil olarak bildirmektedir. Nice evliyalar alimler ve din adamları birçok kitapları var onlar günümüze taşıyan birçok din adamida var Osman ünlü hocamizda onlardan bir tanesidir


Kayıtsız Üye
Doğrudur kesinlikle katılıyorum Allah yolunuzdan sizi alikoymasin ehli sünnet yolu o güzel ashabından yolu o güzel Peygamberin Hazreti Muhammed Mustafa sAllahu ve aleyhi vessellem in yoludur

Okudunuz mu?  Necaset nedir necaset nasıl temizlenir

Kayıtsız Üye
Ehli Sünnetin kalesidir mübarek hocalardan alimlerden nakil eder. Youtubda ve tgrtfm arşiv sayfasinda çok sayida yayini var açıp bir tanesini onyargisiz ihlas ile dinleyin ve kalbinizdeki farki görün.


Kayıtsız Üye
Osman hoca ehli sünnettir ve anlattığı herşey nakle dayanir.delilsiz konuşmaz anlattıklari dört mezhebe uygundur.Konuşulan konulari cımbizlayıp insanların aklıni bulandırmayin.


Kayıtsız Üye
Peki ev araba için eğer zaruret dahilindeyse başka haramlarda helal olur mu? Mesela kişi nafakası için başka çaresi yoksa sirk fuhuş alkol ve kumar gibi günahlara da durumu gereği yönelebilir mi? Bu fetvaya bakarak ben bunun mümkün olacağını görüyorum.çünkü zaruret haramları helal yapar diyor. Doğrudur ama zaruret nedir? Bunu açıklamak lazım. Haramdan korunmak için araba alınırken faize cevaz verilmiş. Burada şunu sormak lazım haram derken neyi zaruret derken neyi kast etmiş. Ayrıca iki kötülükle karşı karşıya kalınca daha az kötü olan tercih edilir kaide budur. Burada araba almazsak evimiz kira ise faizden daha büyük nasıl bir kötülükle karşı karşıya kalınır bunun açıklanması lazım. Saygılarla

Ayrıca nakil esastır demişsiniz. Burada nakledenin kim olduğu nasıl naklettiği gerekçeleri kendi kaynakları önemlidir. Bir grubun o kişiyi el üstünde tutması yada 100 200 sene önce yaşaması bu nakli sahih kılar mı?


Kayıtsız Üye
Bidat ehline çok karşı çıkan bir hocadır kendisi. Ben onu dinliyorum bid at olması mümkün değildir ehli sünnet hocadır. Takip edersen bid at ehline ne kadar karşı olduğunu anlarsın


osman ünlü kimdir, osman ünlü cübbeli ahmet hoca, osman ünlü hoca kimdir

Bu kategoride yer alan Evlenmeden önce sevgili olmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Osman Ünlü ehli-sünnet midir? Rahatça dinleyebilir miyim ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.