Anasayfa
7 Mayıs 2021, 22:34
Kuran Meali
Yönetici

Peygamberimiz Hz. Muhammedin (sav) insani yönü ve güzel ahlakı ile ilgili ayet mealleri

Peygamberimiz Hz. Muhammedin (sav) insani yönü ve güzel ahlakı ile ilgili ayet mealleri

Kayıtsız Üye
Peygamberimiz Hz Muhammed aleyhiselamın inasni yönü ve güzel ahlakı ile ilgili ayet ve mealleri


Yanıt: Peygamberimiz Hz. Muhammedin (sav) insani yönü ve güzel ahlakı ile ilgili ayet mealleri

Desert Rose
Hz. Peygamberi Örnek Bir İnsan Olarak Gösteren Âyetler:

Kur’ân’da gayet açık ifâdelerle Hz. Peygamber’in Yüce Allah tarafından mü’minler için örnek alınması gereken model bir insan olarak takdim edildiğini görmekteyiz. Konu ile ilgili âyetlerde şu veya bu konuda diye bir kayıt koyulmamış olması O’nun insanlar için her yönüyle örnek olarak gösterildiği anlaşılmaktadır.

Okudunuz mu?  Sad suresi 35. ayet: Süleyman: Rabbim! Beni bağışla; bana, benden sonra kimsenin ulaşamayacağı bir hükümranlık ver.

İşte bu konudaki bazı âyetler şunlardır:

"Andolsun Allah’ın Resûlünde sizin için -Allah’ı ve âhireti arzu eden ve Allah’ı çok anan kimseler için- (uyulacak) en güzel bir örnek vardır" (Ahzâb, 33/ 21)

Bu âyette, Resûlullah’ın, Allah’a ve âhiret gününe inananlar için örnek bir şahsiyet olarak ileri sürülmesi, böylece onu Örnek edinmenin Allah’a ve âhiret gününe îman hususuna bağlanması O’nun sünnetine dinde ne kadar değer verilmiş olduğunu açık bir şekilde ortaya koymaktadır.

Okudunuz mu?  Zülkifl (a.s.) ile ilgili ayetler

Kur’ân, Hz. Peygamberin mü’minler için örnek bir insan olduğunu belirtmekle kalmaz aynı zamanda onun büyük bir ahlâk üzere olduğunu da şöyle vurgular:

"Nün. Kaleme ve yazdıklarına andolsun, Sen Rabb’inin nimetiyle ünlenmiş (bir deli) değilsin. Senin için kesintisiz bir mükâfat vardır. Ve sen, büyük bir ahlâk üzeresin" (Kalem, 68/ 1-4)

Okudunuz mu?  İlk Olarak Arapça Konuşan Kişi

Sünnetin dindeki değerini ortaya koyan unsurlardan birisi de genelde onun da bir vahiy mahsûlü oluşudur. Nitekim, Kur’ân’a baktığımız zaman vahyin sadece kendisi ile sınırlandırılmadığına, Hz. Peygamber’e Kur’ân’ın dışında da vahiy verildiğine dâir birçok işâretleri görürüz.
arşivden…


hz Muhammedin güzel ahlakı ile ilgili ayetler, hz Muhammedin örnek ahlakı ayet meali, güzel ahlakla ilgili ayet meali

Bu kategoride yer alan Tefsir çeşitleri ve meşhur tefsir alimleri ve eserleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamberimiz Hz. Muhammedin (sav) insani yönü ve güzel ahlakı ile ilgili ayet mealleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.