Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:24
itikad
Yönetici

Kuranı Kerim günümüzde neden nüzul sırasına göre sıralanmamıştır. Günümüzde sıralama neye göre yapılmıştır?

Kuranı Kerimde iniş Sıralarına Göre Değil De Karışık Bir Şekilde Yazılmış Bunun Nedeni Nedir?

Kayıtsız Üye
Kuan ı kerım de sureler iniş sırasına gore degilde farklı sekilde yazılmıstır acaba bunun sebebi nedir.muhakkak mantıklı bır sebebi vardır ama çok genıs bı sekılde yer verilmemis aklım almadı bıraz daha acarmısınız


Kuranı Kerim günümüzde neden nüzul sırasına göre sıralanmamıştır. Günümüzde sıralama neye göre yapılmıştır?

Muhammed
1- Allah’ın son mukaddes kitabı, bütün insanlığa İlâhi fermanı olan Kur’an, 23 senede âyet âyet, sûre sûre nazil olmuştur.

Okudunuz mu?  Ateist Kardeş...

Peygamber Efendimiz kendisine nazil olan âyet ve sûreleri yanında bulunan sahabelerine okur, sahabeler de onu ezber ederler, bir kısmı da yazardı. Bundan ayrı olarak, Peygamber Efendimizin vahiy kâtipleri vardı. Bunlar nazil olan âyetleri ve sûreleri özel olarak yazmakla vazifeli idiler.

Gelen âyet ve sûrenin nerede yer alacağı, Kur’an’ın neresine gireceği de bizzat Peygamberimize Cebrail (A.S.) vasıtasıyla bildiriliyor, o da vahiy kâtiplerine tarif ederek, gerekeni yaptırıyordu. Böylece Hz. Peygamberin sağlığında Kur’an’ın tamamı yazılmış, nereye neyin gireceği belli olmuştur. Aynca Cebrail (A.S.) her Ramazanda gelir, o güne kadar nazil olmuş âyet ve sûreleri Peygamberimize yeni baştan okurdu.

Okudunuz mu?  İncildeki 333 çelişki

Efendimizin vefatından evvelki son Ramazanda Hz. Cibril yine gelmiş, ancak bu sefer Kur’an’ı Peygamberimizle iki sefer okumuşlardı. Birinci sefer Hz. Cibril okumuş, Peygamberimiz dinlemiş; ikinci seferde ise Peygamberimiz okumuş, Hz. Cibril dinlemişti. Böylece Kur’an son şeklini almıştı.

2- Kuran 23 senede nazil olmasına ve her bir ayetin de ayrı ayrı konular sebebiyle inmesine rağmen bu kadar konu birliği içerisinde olması bir mucizedir. Hayatın her yönünü içine alan ve iki dünyanın saadetini temin eden Kuranın, bu kadar değişik zaman diliminde ve değişik problemlere göre nazil olması, ayrıca farklı zamanlarda inen ayetlerin yerlerinin sırayla olmadığı halde konu birliği ve bütünlüğü bulunması harikadır ve mucizedir.

Okudunuz mu?  Müslüman Kalmak Müslüman Ölmek

3- Kuranın her bir suresi Küçük bir Kuran gibidir. Bu nedenle her hangi bir sureyi okuyan bir kuran okumuş ve istifade etmiş gibi olacaktır. İşte ayetler iniş sırasına göre olsaydı bu hikmet de yok olacaktı.

4- Allah’ın işleri insanlarınkine benzemiyor. Nitekim bir insanın yaratılmasında önce baş taraftan ayaklara veya ayaklardan başa doğru bir gidiş olmuyor. Bütün organları beraber büyüyor ve gelişiyor. İşte Allah’ın Kelamı olan Kuran-ı Kerim de bu şekilde farklı ama mucize bir metotla tanzim ve tertip edilmiştir.

Okudunuz mu?  Allah'ın Rahmetinden Umut Kesmemek

Cevap: Kuranı Kerim günümüzde neden nüzul sırasına göre sıralanmamıştır. Günümüzde sıralama neye gör

Kayıtsız Üye
Yazı benim gibi okumayı bilemeyenler için bile tarafsız ve bulunması zor bilgileri içerdiğinden aktaran arkadaşlarıma teşekkür ediyorum… Devamını da rica ediyoruz…


Cevap: Kuran ı Kerimde Iniş Sıralarına Gore Değil De Karışık Bi Sekilde Yazılmıs Bunun Nedeni Nedir?

KAFAM KARIŞTI
benim kafam iyice karıştı ŞU AN ÜÇ FARKLI KURAN VAR DEMEKTİR
1 AYETLERİN İNİŞ SIRASINA GÖRE
2 CEBRAİL AS NİN PEYGAMBERİMİZE BİLDİRDİĞİ SIRAYA GÖRE
3 HZ OSMAN IN DÜZENLETTİĞİ SIRAYA GÖRE
HANGİSİ GERÇEK KURAN AKLIM ÇOK KARIŞTI AYETLERİN SIRASI DEĞİŞTİĞİNDE BÜTÜNDEN ÇIKAN ANLAM DEĞİŞİYOR .KONUYU NET BİR ŞEKİLDE AÇIKLAYABİLİRSENİZ.ÇOK SEVİNİRİM .

Okudunuz mu?  İmanı Koruma Yolları

kara55
Nüzul sırasına göre okumakta bir sakınca var mıdır?


@hmet
kuranı kerimi iniş sırasına göre okumakta sakınca yoktur ama sünnete uygun olan şu an ki sıralamadır


Kayıtsız Üye
Kuranı Kerim iniş sırasına göre ve peygamber efendimizin yaşantısı ile birebir örtüşerek meal tefsir, meal tefsir olarak bir bütünlük içinde kronolojik sıra ile verilse idi ve ona göre basımı yapılsa idi ve dünyaya bu şekilde yayılsa idi şimdi inanmayan birçok insan bile müslüman olmuştu. Niye? çünkü Kuran Vahiy ile insana bilinmeyeni önceki gönderdiği kitapları tastik edici (ki önceki insan bunu tahrif ettiler) açık açık anlatması, (hiç bir zaman insanları başı boş bırakmayarak yarın hesap gününde peygamber göndermediniz duymadık bilmedik denmesi diye) yaşanan olaya ve sonrası ayetleri indirmesi o olaydan sonra Allah’ın bize nasıl davranmamızı peygamberimizin örneğinden yola çıkarak ve gerek geçmiş tarihi bilgileri gerek uhrevi hayatı gerek dünya hayatının düzenlenmesi istediği itikadi hayatı bir denge ile düzene koyması, gerek aile hayatı gerek ticaret hayatı gerek hukuki meseleleri gerek toplum düzeni gerek toplumun birbirleri ile olan ilişkisi gerek önceki kitapları gerek ölümden sonraki hayatı gerek sosyal hayatı gerek astronomi gerek tabiatın düzeni hakkında bilgiler vermesi kısacası her şeyi yaratan Allah önce kendimizi tanımamızı sonra kendimizden yola çıkarak Allah (cc)’ı tanımamızı sağlamaktadır.Kainatın Sahibi Mutlak Güç ve Kerem Sahibi Yüce Allah (cc) bizi yoktan var ederek aslında Allah(cc)’ın biz insanları yalnız bana ibadet ediniz diye emrediyor.

Okudunuz mu?  Berzah hayatı ne demektir?

kuranı kerim neden iniş sırasına göre değil, nüzul sırası, indiriliş sırasına göre kuranı kerim

Bu kategoride yer alan Ahirete iman etmenin insan ve toplum açısından faydaları nelerdir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kuranı Kerim günümüzde neden nüzul sırasına göre sıralanmamıştır. Günümüzde sıralama neye göre yapılmıştır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.