Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:12
edep
Yönetici

Sigara İhbar Hattı: Alo 184 (Bunu Biliyor Musunuz ?)

Sigara İhbar Hattı: Alo 184 (Bunu Biliyor Musunuz ?)

ÜSTÜNBAŞ
SİGARA İHBAR HATTI : ALO 184

SİGARA içenlerin ihbar edilmesi için kurulan Alo 184’e ilginç ihbarlar geliyor.
Karısını döven de var, kızlarım evde kaldı diyen de…
Sigara yasağına ilişkin Alo 184 ihbar hattına çok ilginç ihbarlar geliyor. İşte bunlara bazı örnekler:

KIZLARIM EVDE KALDI
– Bir kadın ‘Alo 184 ihbar hattı’nı arayarak, kızlarını ihbar etti. Anne, "Kanser hastasıyım, evde kızlarım SİGARA içiyor. 3’ü de evde kaldı. Kızlarıma ya koca bulun ya da evde de SİGARA‘ yı yasaklayın" dedi.

KARIMI DÖVDÜM, SİGARA İÇTİM
– Diyarbakır’dan ‘Alo 184 ihbar hattı’nı arayan bir kişi, "Eşim SİGARA içtiğim için şikâyet etti. ‘Perdelerim kirleniyor’ dedi. Eve gittim onu bir güzel dövdüm. Üzerine de bir keyif SİGARA’ sı içtim" diyerek kendi kendini ihbar etti.

Okudunuz mu?  Öfkelenmemek için ne yapmalıyız

ANNEME CEZA KESİN
– Evde SİGARA içen annesini ihbar etmek için ‘Alo 184’ü arayan bir çocuk telefondaki görevliye, "Annem evde SİGARA içiyor. Lütfen gelin ve ceza kesin" dedi.

KAYNAK : İNTERNETTEN ALINTI…01.01.2011


Yanıt: Sigara Ihbar Hattı : Alo 184 (Bunu Biliyor Musunuz ?)

ÜSTÜNBAŞ
ALO 184, Kapalı Alanda SİGARA İçenleri Gördüm !!

Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi’nin 184 Hattına 2010 Yılı İçinde En Çok SİGARA İhbar Şikayeti Geldi. Vatandaşlar Kapalı Alanlardaki SİGARA İçimlerini Şikayet Etmek İçin Telefona Sarıldı. Günlük 2 Bin Çağrının Yüzde 80’i SİGARA İhbarı
KAYNAK : İNTERNETTEN ALINTI . 01.01.2011 – NAKLEN YAZAN : ÜSTÜNBAŞ


Yanıt: Sigara Ihbar Hattı : Alo 184 (Bunu Biliyor Musunuz ?)

ÜSTÜNBAŞ
1 Ocak’tan itibaren kapalı alanlarda sigara içme ve izmarit atma cezaları artırılıyor

Sigara İhbar Hattı: Alo 184 (Bunu Biliyor Musunuz ?)

Ocaktan itibaren geçerli olacak cezalar şöyle:

Okudunuz mu?  Boş Vaktin Değerlendirilmesi

Kapalı alanlarda sigara içmenin cezası 75 liraya, izmarit atmanın cezası da 26 liraya çıkıyor.
İzinsiz olarak piyasaya dökme alkollü içki sürenler, yeni yılda 246 bin 555 lira para cezası ödeyecek.

Yasakları görsel yayın yoluyla ihlal eden ulusal televizyonlara 61 bin 638 lira ile 308 bin 194 lira arasında ceza uygulanacak. KAYNAK : İNTERNETTEN ALINTI 01.01.2011

NAKLEN YAZAN : ÜSTÜNBAŞ – SİGARAYLA SAVAŞANLAR VAKFI ÜYESİ


Yanıt: Sigara Ihbar Hattı : Alo 184 (Bunu Biliyor Musunuz ?)

ÜSTÜNBAŞ
500 İZMARİT GETİR, 5 LİRA GÖTÜR : İŞTE EKMEK KAPISI !!..

Merkezi Mersin’de bulunan Çevre ve Tüketici Hakları Koruma Derneği (ÇETKODER), ilginç bir kampanyayı hayata geçirdi ve yerden 500 izmariti toplayarak kendilerine getirecek herkese 5 TL’lik para ödülü verileceğini açıkladı.

Çevre ve ekolojik dengenin insanoğlu tarafından umarsızca kirletilip yok edildiğine dikkat çeken ÇETKODER Genel Başkanı Mustafa Göktaş, ‘Sigara İçme, İçiyorsan İzmaritini Yere Atma’ sloganıyla hayata geçirmiş oldukları ‘500 İzmarit Getir 5 Lira Götür’ adlı kampanyayı hayata geçirme nedenlerini anlattı. Kampanyanın bir nebze de olsa çevrenin ve ekolojik dengenin korunmasına katkıda bulunacağını kaydeden Göktaş, çevre ve doğanın kirletilerek yok edilmesinin aynı zamanda gelecek nesillerin sağlıklı bir çevrede yaşama hakkının da gasp edilmesi anlamına geldiğini anlattı.
Göktaş, "Gelecek nesillere sağlıklı, pırıl pırıl bir ortam bırakmak için çaba sarf eden yok. Hep yok ediyoruz. Lafa ve söze geldi mi mangalda kül bırakmayanlardan ortalık geçilmiyor. Ama iş icraata geldi mi elle tutulur, gözle görülür hiçbir icraat yok. Bu yüzden kendi çapımızda, yine kendi imkanlarımızla, hiç kimseden beş kuruş yardım almaksızın imece usulü gönüllü arkadaşlarımızla bir çalışma başlattık. Çalışmamızı afişli ve broşürlü olarak yapacağız. Şu anda 4 ilde bu çalışmayı başlatıyoruz. ‘Kurban Bayramı’ süresince gönüllülerimiz halkın yoğun olduğu yerlerin yanı sıra otobüs durakları ve hastane girişlerine bu afişleri asacak. Toplumsal bilinçlenme, toplumsal kalkınma ve mutabakat adına yaptığımız bu gönüllü ve karşılıksız çalışmalarımız devam edecek" dedi.
Kampanyanın Türkiye’de ilk olarak MERSİN, ADANA, HATAY ve OSMANİYE illerinde başlatıldığını, toplanan izmaritlerinse imha edilmesi için ilgili belediyelere tutanak karşılığında teslim edileceğini bilgisini de veren Göktaş, etkinliğin önümüzdeki süreçte de ülke genelinde yaygınlaştırılacağını belirtti.
Göktaş, bir sigara izmaritin 2 yılda doğada yok olduğunu hatırlatarak, sigara içenlere ve özellikle de gençlere çağrıda bulundu ve yere sigara atmamalarını, biriktirip 500 adet olunca kendilerine getirmelerini istedi. Hor kullanılan, acımasızca kirletin çevrenin, aynı zamanda da insanoğlunun kendi yaşamını da yok ettiğini ifade eden Göktaş, "Bu nedenle basit ama yapıldığı takdirde çok büyük çevresel, yaşamsal fayda görecekleri bir uygulamayı başlattık.
Diyoruz ki, SİGARA içme. İçiyorsan da lütfen izmaritini yere atma.
Bu bağlamda gel 500 izmariti bize getir, 5 lira götür" diye konuştu.
KAYNAK : İNTERNETTEN ALINTI. 02.01.2011
İŞTE ÖRNEK : TEMİZLİK İSTEYENLER BU ÇAĞRIYA AYAK UYDURMALIDIR !!.. BU KİŞİLERİ KUTLUYORUM.ALLAH RAZI OLSUN..(ÜSTÜNBAŞ)

Okudunuz mu?  Helal Kazanç

Kayıtsız Üye
Beylikduzu Sisan plastik firmasinda tum kapali alanlarda sigara iciliyor.Insan hayati ve sagligi hice sayiliyor


Kayıtsız Üye
kütahya valilik binasının 7kurum var bu kurumların odalarında ve tuvaletlerde %20 de sigara içiliyor


Kayıtsız Üye
Silifke de bir büroda 5 senedir sigara içiliyor zabıta dışarda işyeri sahibinin oğluyla konuşuyor adam ciğerci dükkanında sigara yakmak için uğraşıyor.

Okudunuz mu?  Hediyeleşme âdâbı

Kayıtsız Üye
TCDD bin tüm istasyonlarında neredeyse tüm memurlar ve isciler sigara içiyor. Keza müdürler de sigara içiyor. Sigara kullanmayanlar mağdur ediliyor. Lütfen bir çözüm bulun


Kayıtsız Üye
Kütahya da esrek sultan işhanı bütün bürolarında sigara içilyor çay ocağından tuvaletine kadar iş hanında sigara kokusundan rahatsız olanları düşünmüyorlar. hükümet sözde denetleme yapıyor laf gelişi. Adam gibi denetlesinler bütçeye acayip bir gelir girer.

Okudunuz mu?  Müslümanın vakar ve şahsiyeti

Kayıtsız Üye
yeni mahalle ivedik caddesi 329 nolu kıraathanede tüm saatler sigara içiliyor vede kumar oynanıyor .defalarca telefon şikayeti yapmamıza rağmen polip geliyor vede hiç bir işlem yapmıyor..


Kayıtsız Üye
Geçen hafta pazar günü nişana gitim düğün salonunda kafateryada sigara içiliyodu salon Roza Osmangazi Bursa

Okudunuz mu?  Âdablar (Konuşma,yemek vb.)

mali üzüm
Benim babam sigara içmiyor .
Ama iş yerindekilerin hepsi içiyor .
Babam onların yüzünden duman altı oluyor .
Sigara içmişten farkı kalmıyor 184 bize yardim .
Eder mi ?
Acaba


Kayıtsız Üye
BU kadar sene kapalı yerlerde sigara içme yasağı var, buna rağmen hala özel iş yerlerinde sigara içilmektedir, bir türlü sağlıklı denetim yapılmamaktadır. İşte allerjisi olan oğlum ———————————————– adresinde bulunan büyükçe özel bir şirket ——–‘te çalışmakta olup, bana hergün etrafında çalışanlarının sigara içtiğini söyledi çok üzüldüm, medeni insanlar yüksek okul bitirmiş, devletimiz bu kadar çaba gösteriyor karşılığı bu olmamalıdır. Bir kaç kişinin zevki için yüzlerce insan zehirlenmemelidir. Lütfen çağresine bakınız bu işi kökten çözünüz, bahçe ve balkon çok oralarda içsinler. Bir anne olarak çok üzülüyorum, evimde kimse sigara içmiyor, daha etkin denetim istiyorum. Saygılarımla,

Okudunuz mu?  Tesettür böyle mi olur Allah aşkına!...

Kayıtsız Üye
Neredeyse tüm bar, pavyon hepsinde içiliyor


Kayıtsız Üye
istanbul bayrampaşa cevatpaşa mh.kemaliye sok.no:47 K2 zabıta geliyor sigaradan durulmuyor ama işlem yok


Kayıtsız Üye
Kahvehanede sigara içiliyor kimse müdahale etmiyor.


Kayıtsız Üye
Kahvede duvara içiliyor kimse ilgilenmiyor.


Kayıtsız Üye
Nebahar şantiyesinde kapalı alanda sigara içildigini gördüm or da astım hastası çalışanlar var tüm uyarıya rağmen yine içiliyor bu duruma zabıtalarda göz yumuyor lütfen bir gün gidilip incelensin

Okudunuz mu?  Hastalık ve musibetler sabırla güzelleşir

Kayıtsız Üye
BURSA Osmangazi İlçesi Muradiye Mah. Pöstekiciler Sok.Aysu apartmanında apartman boşluğuna çıkılıp sigara içiliyor.Apartman içinde pencere olmadığı için tüm dumanlar daire kapılarından içeri sızıyor.3-4 daire bunu yapıyor.Özellikle geceleri nefes alamıyoruz. Hastamız, çoluk çocuğumuz hepimiz zehirleniyoruz.


Kayıtsız Üye
19 Mayıs Mah. Canan şok incirli/Keçiören.Nihal market yaşı küçük okul öğrenciler ine tek sigara satıp onları zehirliyor lütfen bu bakkala ceza kesin yada kapatın kurtarın çocukları .


Kayıtsız Üye
Alt komşu tuvalette sigara içiyor adam sabahın 6- 7 sinde ilk işi tuvalette sigara içmek artık dayanamıyorum konuştuk yapmayacağım dedi daha fazla içmeye başladı ne yapabilirim yardım lütfen…

Okudunuz mu?  Hayırlarda Yarışmak

Kayıtsız Üye
Kdz.Ereğli kapalı pazaryerinde bütün esnaf sigara içiyor .Halk sağlığı merkezi buna göz yumuyor.İnşAllah cumhurbaşkanımız duyar.


Kayıtsız Üye
Beylikdüzü İlçesi E-5 yanyolda Medicana Hastanesi yanındaki Plaza İşhanı altındaki Odesa Urfa Restauranttaki kapalı alanda tam tersine sigara içmeyen oturamıyor.Bu yasa bu kadar göstermelik olmamalı.


Kayıtsız Üye
Sigara satışlarımız başlamıştır diye bir büyük afiş asılarak özendiriliyor ve teşfik eden dükkanı nereye şikayet edebilirim


Kayıtsız Üye
Çanakkale polis evinin kafeterya sında herkes sigara içiyor.guya açık alan üstü kapalı içilen sigara doğruca içeriye giriyor sigara icmeyenleri rahatsız ediyor. Sigara içmeyenlerin suçu ne ki denize nazır alanda sigara içenler oturuyor içmeyen lerde içerde oturuyor. Defolup gitsinler yada icmesinler. Şikayetçiyim


Kayıtsız Üye
İstanbul Başakşehir deki Cafelerin denetimi sıfır, 2 yaşındaki bebeğimle hiç bir yerde oturamıyoruz, astım hastasıyım. Bayrampaşada ada parkın içindeki cafeler, Gürpınar,Kavaklı,Büyükçekmece sahil kenarında ki cafeler kapalı ve yarı kapalı alanlarda durmak mümkün değil. Denetim yok. Kimseye ceza kesilmiyor.Ailelerin çocukları ile oturup vakit geçireceği bir ortam yok.

Okudunuz mu?  Mümin kulların özellikleri

Kayıtsız Üye
Müdürümün odada sürekli sigara içmesinden bezdim lakin daha kötüsü çevre bakanlığından defalarca iş yerimize göreve gelen bakanlık yetkilileri 1 kere uyarmadı bu adamı Allah belalarını versin


sigara şikayet hattı, sigara şikayet, sigara ihbar

Bu kategoride yer alan Fakirlere, Yetimlere, Muhtaçlara Yardım Etmek Âdabı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sigara İhbar Hattı: Alo 184 (Bunu Biliyor Musunuz ?) Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.