Anasayfa
16 Ocak 2022, 19:05
sizden91
Abone

Gusül abdestinde burna su verirken aşırıya kaçıp ağıza kadar gelmesi tekrar gerektirir mi ?

Gusül abdestinde burna su verirken aşırıya kaçıp ağıza kadar gelmesi tekrar gerektirir mi ?

ziya3400
Sorum şu arkadaşlar ;

Gusül abdesti alırken adeta bu sorunla boğuşuyorum. Suyu burnuma az çekince olmadı diyorum, çok çekince de gırtlağıma dayanıyor suyu boğazıma dayandığını hissediyorum bazende ağzıma geliyor yine olmadı diyorum. Ortasını tutturmak için canım çıkıyor defalarca deniyorum. Burna su verirken ne yapmam lazım ? Bol su veriyorum ama sanki azmış gibi geliyor bana hatta 5 defa su veriyorum her abdest alışımda. Genelde gırtlağıma kadar dayandığında rahata erişiyorum. Bu sorun çıkarır mı ?

Birde mesala vucüdumda herhangi bir yere meni bulaşabiliyor bazı durumlarda. Meni bulaştığında o bölgeyi 4-5 defa sabunla silsem dahi içim rahat etmiyor sanki orada yapışıp kalıyor bu da sıkıntı oluşturuyor bende.

Şu iki sorumu ayrıntılı cevaplarsanız çok iyi yapacaksınız, Allah razı olsun.

(Sorularla islamiyette birinci soru için hiçbir sakınca yok dediler ama yine içim rahat etmiyor, orada bile içimden birisi inanma diyor Allah’ım yaw nasıl bişe bu )

Okudunuz mu?  Eşim Beni Hakir görüyor onurumu kırıyor ne yapmalıyım

cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar duruma göre yne her zamanyaptığım gibi gusül tekrarı yapacam huzursuz hissdyirum yukardaki nedenlerden dolayı :(((

cevap yok mu arkadşalar ALLAH RIZASI İÇİN


Yanıt: Gusül abdestinde burna su verirken aşırıya kaçıp ağıza kadar gelmesi tekrar gerektirir mi ?

mumsema
Kardeşim,
Bu vesveseler maalesef bazı dönemlerde çoğu müslümanın başına geliyor ama bu vesveselerin şeytanlardan olduğunu bilip mücadele etmesini bilen hemen kurtuluyor, diğerleri ise zor durumda kalıyorlar.
Sözünü ettiğin sitedeki bilgi doğrudur.
Vesvesyi yenmenin tek çaresi onu dikkate almamaktır.
Başta zor gelebilir ama zamanla şeytanın uzaklaştığını göreceksiniz.
Örneğin; burnına su alacağın zaman oldu deyip devam etmelisin. Şayet kalbine olmadı şüphesi gelirse bile, şeytanın fısıltısı olduğu için itaat etmemelisin.
Allah’a emanet ol.


Yanıt: Gusül abdestinde burna su verirken aşırıya kaçıp ağıza kadar gelmesi tekrar gerektirir mi ?

ziya3400
Allah razı olsun yarın gusülümü yine de tekrar ediyim mi SON KEZ ? İçim rahatlasın ??

Okudunuz mu?  Pasta süslemesinde resim yapmak caiz mi

Yanıt: Gusül abdestinde burna su verirken aşırıya kaçıp ağıza kadar gelmesi tekrar gerektirir mi ?

mumsema
< Allah razı olsun yarın gusülümü yine de tekrar ediyim mi SON KEZ ? İçim rahatlasın ?? >
kalbine gelen vesvese olduğundan, için rahatlamaz, sadece şeytan rahatlar.
vesveseden kurtulmak istiyorsanız asla tekrar etmeyin içiniz rahatlamamış gibi görünsede.
Allah’a emanet olun.


yaso-123
< Allah razı olsun yarın gusülümü yine de tekrar ediyim mi SON KEZ ? İçim rahatlasın ?? >
O zaman yine şeytanın vesvesesini kulak asmış olursun emin olmalısın bu konuda 🙂


HAMMADUN
Gusul abdestinde öncelikle niyet esastır.

Ağzına aldığın suyun, boğazında gargara yapılması esnasında, başın geriye doğru itilmesi ve gargara yapılıp sonra dışarıya suyun dökülmesi beynin altında bulunan soğancıkların uyarılmasını sağlar.

Okudunuz mu?  Ahiret hakkında bir sorum var

Omurilik soğanının vazifesi

1- Solunum, boşaltım, dolaşım gibi istemsiz çalışan sistemlerin çalışmasını düzenler.
2- İsteğimiz dışında gerçekleşen, iç organların hareketlerini yönetir.
3- Kalbin çalışmasını, kan damarlarının genişleyip, büzülmesini kontrol eder.
4- Kusma, öksürme, hapşırma, yutma, çiğneme, metabolizma gibi olayları düzenler.
5- İdrar torbasının çalışmasını kontrol eder.

Bu mekanizma uyarıldıktan sonra, beynin toparlanmasının sağlanması gerekir. Bunun içinde bir dış uyarana ihtiyaç vardır. O dış uyaranda burundan alınan suyun çok sert olmamak kaydıyla beyne hafif bir sızı göndermesi ile mümkündür.

Müslümanlar dışındaki toplulukların genelde uyurgezer veya ruhsuz bir şekilde dolaşmalarının nedeni beynin kendini bu iki uyarandan mahrum bırakılmasından kaynaklanır.

İslam olan ülkeler hariçindeki tüm ülkelerde yapılan araştırmalarda erkek cinsiyetini belirleyen Y kromozomunun gerçek büyüklüğünün üçte ikisini kaybettiği belirlenmiştir. O yüzdende çok sapkın yollara tevessül ettikleri bir vakıadır.

Hamdolsunki bilmeden yaptığımız ve islamın bize ulaşmasını sağlayan, tüm islam alimlerine rabbimin izni keremi dahilinde de çok şeyler borçluyuz. Ne olup bittiğini bilmesekte iman ile yaptığımız her şey muhakkak bizim yararımıza ve sıhhatimize….

Okudunuz mu?  Tasla taharet nasıl yapılır? Tasla taharet alınırsa vücüd nasıl temizlenecek?

Allah cümlemizden razı olsun. Amin.


ziya3400
Yahu arkadaşlar alışkanlık oldu her gusül alışımda ertesi gün illa bir tekrar alacam diye şartlandım. Bunu yapmayınca huzursuz oluyorum beynimde sürekli düşünceler ne yapıyım ? Unutunca geçiyor aklıma gelince tekrar huzursuz oluyorum.

Birkaç kere tekrarladım bunu şimdi alışkanlık haline geldi kendimi zor tutuyorum tekrarlamamak için


bahadır emin
zaten bir uzvunu yıkayıp yıkamadığında şüphe ediyosa. sadece şüphe ettiğin yeri y ıkasan kafi. yeniden gusle gerek yok.


emirjan
Şeytanın vesvesesi sadece alırken kendinden emin ol hiç düşünme Allah’a Emanet ol


Kayıtsız Üye
Sa ben her gusulde agiza su verirken bogazda garagara yapamiorum ve bogaza su gidene kadar agiza su aliyorum.3 ten fazla oluyor.Bi sorun olur mu ?


NuN
Gusülde gargara yapmak şart değildir. sadece ağzınızı yıkayın.

Okudunuz mu?  Allah ilgili sorular

Kayıtsız Üye
kardeşim vesveseye kapılma buruna su çektiğin zaman genzine kadar sert çekmen ağıza su çekerken gargara yapıp boğazının tam ıslanması gerekiyor okuduğum kadarıyla çok doğru yapıyorsun vucudunun herhangi bir yerinde kir varsa 1 kere yıkaman yeterli içindeki sese inanma devam et bildiğin gibi…


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar ben gusül abdesti alırken burnuma 3 kez su veriyorum ama sanki burnumun bir deliğine su gelmemiş gibi hissdeyorum gusül sizce kabul olurmu

Selamun aleyküm arkadaşlar bende gusül alırken burnuma su gittiğinden emin olmuyorum bir deliğe gidiyor sanki diğerine gitmiyor gibi hissediyorum vede yeterince çekemiyor gibiyim bu Yüzden Burma su verirken 3 yerine 8-9 kez veriyorum sizce ne yapmalıyım.
Allah rızası için yardım edin.Saygılar


arifselim
Aleykum selam. Gusülde farz olan burna su verilmesi, burnun içerisine suyun girmesi şeklindedir. Bunu çok zorlamaya ve kendine zorlaştırmaya gerek yoktur. Avucunla suyu vermekle bile burnun içine su girmiş olur.

Okudunuz mu?  Namazda Tahiyyat kısmında Rabbena atina ve Rabbenağfirli okumak farzmıdır?

Kayıtsız Üye
Benim dün burnum çatladı ve kanadı bugün gusül almam gerekiyor burnuma suyu çekince kanayacağından korkuyorum nasıl almalıyım?


arifselim
Eğer burnuna su vermek sana zarar verecekse o zaman burnuna su vermek zorunda değilsin. Normal guslünü al ve yıkayamadığın yerleri hafifçe ve zarar vermeden elinle mesh edersen yeterli olur. Geçmiş olsun.


Kayıtsız Üye
Boy abdesti almada, gusülde buruna su alırken alırken burun yanması şart mı?

Gusül alırken ağız be buruna su vermek hanefi ve hanbeli mezheplerine göre farzdır.
Buruna su alırken burnu sızlatmak, burnun yanması şart değildir.

aslında öğretilenler buruna su verirken iyice genize çekmek ve sızlamasını sağlamaktır fakat bunun aslında önemli olmadığını söylüyorlar buruna su vermel yeterlidir hanifi mesebinde farzdır


Kayıtsız Üye
BEn öncelikle mahrem yeri temizliyorum. Sonra lifle tum vücudumu yıkiyorum ve su ile temizliyorum. Daha sonra niyet ediyorum gusül abdesti almaya. Ağzımı ve burnumu üç kere yikiyorum. Daha sonra önce başımı yikiyorum. Sonra sağ ve sol kollarımı ve omuzlarımı üçer kere yikiyorum. Sonra bütün vücudumü yikiyorum. Ondan sonra normal abdest alıyorum ve tekrar tüm vücudumu yikiyorum. Acaba gusül abdestim geçerli sayılır mı

Okudunuz mu?  İnsan kaderini kendimi yazar yoksa yazılanımı yaşar?

ACİLSERVİS
Bir kere yıkadıktan sonra ikinci kez tüm vücudunu yıkama gerek yok. Normal abdestini gusül başlamadan önce en başta al. Diğer yaptıklarını aynen yapabilirsin.


Mehmetgez
aciladminstor .Gusulum geçerli sayılır mı. Nasıl yaptığımı yazdim. Geçerli sayılır mı cevap vermediniz


ACİLSERVİS
Guslün geçerli olması için ağza ve burna su verip tüm vücudu yıkamaktır. Sende bunları yaptığına göre guslün geçerlidir. Normal abdest en sonda değil en başta alınır ben onu anlatmaya çalıştım.


Kayıtsız Üye
Gusül abdesti alırken burnuma suyun fazla gitmediğini sanıyorum ( bana öyle geliyor) eğer böyle olursa gusül abdesti kabul olurmu

Okudunuz mu?  Bu şarkıda küfür var mı

Harrypotter
Ben gusül abdesti alırken ağzıma az su veriyorum çünkü çeşmeden az su geliyor ağzımı 3 kere yıkıyorum ve ağzımın her taraf ıslanıyor ama bana olmadı gibi içmde bir karaltı oluyor sizce gusülüm kabul olurmu


ACİLSERVİS
Farzı yerine getirmişsin. Senin ne düşündüğünün önemi yok.


Sıkıntilı
Oncelikle selamunaleykum sorum su arkadaşlar lütfen yardımcı olun güsul abdesti alinca burnuma su cekince midem kalkiyo ve istifar yani kusasim geliyor ve adam akilli burnuma su cekemiyorum ne yapmam lazim ve nasıl bir caresi var suda bir gercek her defasinda aynısi oluyo


Şem’a
Gusül için buruna su çekmek HANEFİ ve HANBELİ mezheplerine göre farzdır ama….
Şafii ve Malikilere göre sünnettir taklit edebilirsiniz (Sadece niyet yeter)

Taklit ettiğinizde dilerseniz burun yıkamayın


Kayıtsız Üye
Şimdi biri şöyle bişey yazmıştı burnu suya batırsan bile farz yerine getirilmiş olur demisti bu doğru mudur burnumuza suyu cekmeden sadece suya batirsak da olur mu cunku ben cekerken vesveseleniyorum 8 9 kere su cekiyom icim zor rahatliyo ama bu benim sinirimi bozuyo gecekten nefes boruma kadar su cekmezzsem yada burnumun içine kadar cekmezsem olmazmis gibi geliyor sadece suya batirsak yada hafifce iceri doğru suyla burnumuza vursak olur mu lütfen cevap

Okudunuz mu?  İmam ve Cemaat ile namazda sehiv secdesi nasıl yapılır

Kayıtsız Üye
HAMMADUN nickli üye!!!
Yazdıklarının kaynağı ne??
Y kromozomu küçülmesinin gusül ile bağlantısını gösteren deneysel tetkik. Istatistik veya tez nerede????
Nerden okudun bunu?
Hangi enstitü veya üniversitenin araştırması?
Islam olmayan ülkeler aya gitti. Icatlar yapıyor. Müslüman ulkeler bu icatlatlari almak için sırada bekliyor. Gusulsuz insan nasıl uyur gezer?? Yapilan bilimsel araştırmalar ve yapilan teknolojik yeniliklerden haberimiz bile yok. Ortada uyur gezer biri varsa bizleriz. Musluman ülkeler dinimizi temsil etmede utanılacak noktada..Gayri muslimler ekonomide, ilimde, bilimde, teknolojide, sanayide dunyada basi çekmiyor mu? Islam gelmeden önce sahabeler uyur gezer miydi.??
Sorularıma kaynak ve delil ile cevap bekliyorum..

Okudunuz mu?  Gusül kabul olurmu ?

arifselim
Yukarıda hocalarımız gerekli cevapları vermişler tekrar etmenin bir aanlamı yoktur. Farz olan burnun yıkanmasıdır. Bir kere normal bir şekilde burna su çekildi mi iş bitmiştir. Boş yere vesveselenmek sadece sana zarar verir ama hiç bir şeyi değiştirmez.


gusulde burna su vermek, gusül abdesti alırken burun yanması gerekir mi , gusulde buruna su vermek

Bu kategoride yer alan Adet olmak istemiyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül abdestinde burna su verirken aşırıya kaçıp ağıza kadar gelmesi tekrar gerektirir mi ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.