Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:29
Sizden
Yönetici

Çocukken yaptığım yaramazlıklardan ötürü, annemin bedduası tutar mı?

Çocukken yaptığım yaramazlıklardan ötürü, annemin bedduası tutar mı?

mechul_1
Selamun aleyküm kardeşlerim. derdimi anlatayım yardımcı olursanız çok sevinirim (:

ben çocukken aşırı yaramazmışım. annem benden çok çekmiş. baya eza vermişim.

okula başladıktan sonra bir efendilik gelmiş. o gün bugündür arada şiddetli tartışmalar olsa da, annemin sözünden hiç çıkmıyorum. herkes kardeşimle bana gıpta ediyor. annem şu an bizden çok razı dua ediyor sürekli.

Okudunuz mu?  RadıyAllahü anh radıyAllahü anha radıyAllahu anhüm kimler için söylenir ?

ama çocukluğumu ne zaman hatırlasa, sen de çekeceksin diyor. o zamanlar bilinçli değildim, buluğ çağına ermeden günah bile yazılmıyor. o yaptıklarımdan ötürü annemin bedduası tutar mı? bana bir vebali var mıdır?

bu durum beni çok üzüyor :S ben İslam’a hizmet edecek hayırlı evlatlar yetiştirmek istiyorum. benim gibi haşare olurlarsa ne yaparım ben yahu..

Okudunuz mu?  Mesela doğuştan kibirli doğulur mu?çocuk kibirli doğar mı?

Yanıt: Çocukken yaptığım yaramazlıklardan ötürü, annemin bedduası tutar mı?

MelihEyüp
19-11-2008 tarihinde mum hocamız beddua konusunda böyle bir paylaşım yapmış

Anne ve babanın bedduası haksızda olsalar tutar mı? Haksız olduğu halde haklarını helal etmezlerse evlat mesul olur mu?

İslam dini evladın anne ve babaya karşı son derece saygılı olmasını istemiş ve onlara karşı en küçük bir hürmetsizliği dahi haram kılmıştır. Bu bakımdan evlat anne ve babanın meşru dairedeki isteklerine uymalı ve onların dualarını almalıdır. Anne bebanın bedduasından ise sakınmalıdır. Ancak haksız olarak beddua ederlerse Allah her şeyin iç yüzünü bilmektedir. Elbette anne baba dahi olsa haksız olarak yapılan bedduadan dolayı evladı muaheze etmeyecektir ve haklarını helal etmemelerinden dolayı evladı sorumlu tutmayacaktır. Yeterki evlat anne ve babasına karşı vazifeyi aksatmasın.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken kanayan yara

Kişi bu dünyada helalleşemediği takdirde ahirette helalleşme imkanı vardır. Ancak o günde helalleşmek zor olacağı için bu dünyada iken helalleşme yollarını bulmaya çalışmalıdır.
SİE

Bilinçli olmadığın için haksız yere etmiştir yani geçerli değildir telaşlanma kardeşim.


Yanıt: Çocukken yaptığım yaramazlıklardan ötürü, annemin bedduası tutar mı?

HAMMADUN
Her şey insana bir imtihan vesilesi değilmi….??? O halde annenin senin üzerinde hakları olduğu gibi, seninde annenin üzerinde hakların var. Senin annenin üzerindeki hakkın büluğ çağına erene kadar onun koruması ve himayesi altında dünyevi ve uhrevi ihtiyaçlarının karşılanması için sana yardımda bulunmak iken, Annenin senin üzerindeki hakkı ise bu yetiştirilmiş olan güzel ağacın gölgesinde dinlenip, meyvesinden de tatmak değilmidir….??? Annenin bedduasından emin olabilirsin. Ama, sakın ha baba bedduası alma. Zira onun bedduası, bir peygamberin ümmetine bedduası gibidir. Onların gönüllerini mümkün olabildiğince hoş tutmakta rabbinin rızasına giden en kestirme yol değilmidir. Allah cümlemizden razı olsun. Amin.

Okudunuz mu?  Kendini yalnız hisseden insan ne yapmalı

Yanıt: Çocukken yaptığım yaramazlıklardan ötürü, annemin bedduası tutar mı?

mechul_1
Allah razı olsun çok sağolun kardeşlerim.


yaso-123
Sonuçta çocukmuşsun ve ergenlik döneminden öncesiyse niye tutsun ki çocuktun sonuçta ve aklın hiçbirşeye ermiyordu neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilmiyordun 🙂


mechul_1
bunu söylüyorum da, aklın herşeye eriyordu diyor (: bilerek yapıyordun diyor. ama yine de günahlarım buluğdan sonra yazıldığı için sorun olmuyor inşAllah. valla içim rahatladı (: sağolun

Okudunuz mu?  Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ne demek?Açıklarmısınız?

yaso-123
< bunu söylüyorum da, aklın herşeye eriyordu diyor (: bilerek yapıyordun diyor ama yine de günahlarım buluğdan sonra yazıldığı için sorun olmuyor inşAllah valla içim rahatladı (: sağolun >
Eğer öyle olmasaydı amel defteri ergenlik dönemiyle birlikte açılmazdı annenize bu şekilde söyleyebilirsiniz sonuçta herşeyin doğrusunu Allahü teala bilir… sende saol 🙂

Okudunuz mu?  Adetliyken gusül abdesti alınır mı

VanLi
Annenin bedduası içten değildir.Olmasıda çok zordur.Ama babanın bedduası oldumu işte bu zordur.

Bu kategoride yer alan Secde Suresi,Mülk Suresi,Duhan Suresi,Yasin Suresi Arapça Olarak Yazarmısınız? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çocukken yaptığım yaramazlıklardan ötürü, annemin bedduası tutar mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.