Anasayfa
26 Şubat 2022, 11:30
Siyer
Yönetici

Hz. Peygamber’in, Hz. Ömer’in Kızı Hafsâ Vâlidemizle Evlenmesi

Hz. Peygamber’in, Hz. Ömer’in Kızı Hafsâ Vâlidemizle Evlenmesi

Candle
Hz. Peygamber’in, Hz. Ömer’in Kızı Hafsâ Vâlidemizle Evlenmesi
Muhammed Yusuf Kandehlevi, Hayâtû’s Sahâbe

Hz. Ömer şöyle anlatıyor: Bedir savaşında da bulunmuş olan, kızım Hafsâ’nın kocası Huneys b. Huzâfe es-Sehmî Medine’de vefat ettiğinde, Osman’a giderek “Eğer istersen Hafsa’yı sana nikahlayayım”dedim. O da “Bana biraz zaman ver de düşüneyim”dedi. Aradan birkaç gün geçtikten sonra da evlenmek istemediğini söyledi. Bunun üzerine Ebubekir Sıddîk’a gittim ve ona da “Eğer istersen kızım Hafsa’yı sana nikahlayayım!”dedim; fakat o ne müsbet ve ne de menfi hiç bir şey söylemedi. Bu yüzden onâ Osman’dan daha çok kırıldım. Aradan birkaç gün daha geçmişti ki Hz. Peygamber, Hafsa’yı benden istedi. Ben de onu kendisine verdim. Daha sonra bir gün Ebubekir Sıddîk’la karşılaştık. Bana şunları söyledi: “Kızın Hafsa’yı bana teklif ettiğin gün sana cevap vermemiş olmama herhalde gücendin. Fakat bunun bir sebebi vardı. Şöyle ki ben Hz. Peygamber’in Hafsa’dan bahsettiğini duymuştum. Bunun için de onun sırrını ifşa etmek istemedim. Şayet Hz. Peygamber almamış olsaydı onu ben kabul edecektim”(1).

Okudunuz mu?  Kumar oynayıp, içki içene selam verilir mi?

Hz. Ömer şöyle anlatıyor: Osman’ı Hz. Peygamber’e şikayet ettiğimde “Kızın Hafsa, Osman’dan daha hayırlısıyla evlenecektir. Osman da kızından daha hayırlisıyla evlendirilecektir”buyurdular. Böylece Hz. Peygamber kendi kızını Osman’a verip kendisi de kızım Hafsa. ile evlendiler (2).

[1] Cem’l-Fevâid I/214 (Buharî ve Nesai. İbn Ömer’den).
[2] Müntehab-ı Kenz V/120 (İmam Ahmed, Ebu Ya’lâ ve Beyhakî, bir Önceki hadis’e ek olarak).

Okudunuz mu?  Tek başına nasıl tövbe edilir?

Cevap: Hz. Peygamber’in, Hz. Ömer’in Kızı Hafsâ Vâlidemizle Evlenmesi

AYSEN
peygamber efendimiz hz ömerin kızı ile evlenmiştir zira kocası vefat eden hafsa validemizin babası onu biran önce evlendirmek istemiş ve peygamber efendimiz kendisine sahip çıkmıştır


hz hafsa validemizin hayatı, hz ömerin kızı, hz osman kizini ebubekire vermek istemesi

Bu kategoride yer alan Hz ibrahim kabeyi neden inşa etti? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz. Peygamber’in, Hz. Ömer’in Kızı Hafsâ Vâlidemizle Evlenmesi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.