Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:21
misa00
Abone

Kuranda hem mekki hemde medeni olan bir sure varmı?

Kuranda hem mekki hemde medeni olan bir sure varmı?

Kayıtsız Üye
kuranda hem mekki hemde medeni olan bir sure varmı


Kuranda hem mekki hemde medeni olan bir sure varmı?

arifselim
Kuranı kerimde bulunan 114 sure nazil olma yerleri açısından iki kısma ayrılırlar. Mekke’de nazil olan surelere ‘Mekki sureler’ ve MEdine’de nazil olan surelere de ‘Medeni sureler’ denir. Her iki şehirde de bazı kısımları nazil olan surelere Mekki ve Medeni sueler denir.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin babasının annesinin adı nedir ?

Hem Mekki hemde Medeni olan sureler şunlardır:

Tevbe Suresi
Yunus Suresi
Hud Suresi
İbrahim Suresi
Hicr Suresi
Nahl Suresi
İsra Suresi


Yanıt: Kuranda hem mekki hemde medeni olan bir sure varmı?

kerbelariza
mekki süreler mead i, yani, hesab gününü,, medeni sürelere oranla daha fazla canlı tutar. muhatabına başıboş olmadığı bilincini ağır ve kalıcı sözlerle beyan eder.mekki sürelerin muhatabları ilkokul medeni sürelerin muhtablarını ise yüksek eğitim gören talebelerine benzetebiliriz. medinede iman eden kişiler mekki ayetlerle irtibat kurmada zorlanmazlar.. zira kuranın hitabı cihan şumuldur.mekki süreler kapsamlı inerken medeni süreler ise fazla olmamakla beraber hüküm ayetleri mekkeye kıyasla daha fazladır .. ilk inen ayetlerde rabb lafzi Allah lafzin da 5 misli fazladır, ilk inen ayetler insan terbiyesini hedeflemiştir. en iyi muallim hz. nebi aş.dir en iyi talebeleride al ve ashabıdır.

Okudunuz mu?  Şirk koşmuş gibi hissediyorum ne yapmalıyım

hem mekkede hem medinede nazil olan sure, mekki ve medeni sureler kaç tanedir, hem mekki hem medeni sureler

Bu kategoride yer alan Peygamberimiz ümmetini niçin seviyor? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kuranda hem mekki hemde medeni olan bir sure varmı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.