Anasayfa
10 Ekim 2022, 15:47
sizden6
Abone

Namazın ahiretteki cezası ne kadar

Namazın ahiretteki cezası ne kadar

Kayıtsız Üye
namazını kılmayan kişi vakit başına 80 yıl ceza alırmış yani 1 gün boyunca 5 vakit namaz kılmayan cehennemde 400 yıl kalırmış bu doğrumu bunu kimdenmi duydum sitenizdeki yorumcunuz star yazmış cevap yazarmısınız tşk


Yanıt: Namazın ahiretteki cezası ne kadar

aziz83
< namazını kılmayan kişi vakit başına 80 yıl ceza alırmış >

Değerli Kardeşimiz;

Okudunuz mu?  Ayağındaki yaradan dolayı akıntı gelen kimsenin abdesti

Herhangi bir ayette veya bir hadisde namaz kılmayanın cezası 80 yıl odluğuna dair bir ifadeye rastlayamadık.
Alimler, Nebe’ Suresinin 23. ayetinde, bazı rivayetlrde geçen ve cehennemliklerin "hukub”larca kalacağını ifade eden "Ahkab” kelimesinin manası üzerinde durmuştur.
Bu kelimenin tekili olan "HuKuB”un 40, 70, 80, 360 vs. yıllar anlamına geldiğini söylemişler. En fazla meşhur olan ise 80 yıldır. Kuvvetli bir ihtimalle, soruda söz konusu edilen namaz cezasının 80 yıllık olduğuna dair husus, bu ayetle bir münasebeti kurularak değerlendirilmiştir.

Selam ve dua ile…
Sorularla İslamiyet Editör

Okudunuz mu?  Tırnak arasında kurumuş kan ve gusül

Yorum: Namazın ahiretteki cezası ne kadar

Kayıtsız Üye
80 yıl derken 80 hukbe yıl yanacaz

1 hukbe 80 ahiret yılı

1 ahiret günü 1000 dünya yılı

1 vakit namaz kılmamak 80 hukbe


Yorum: Cevap: Namazın ahiretteki cezası ne kadar

GoSHawk.
< Hiçbir mazereti olmaksızın ikindi namazını kılmayıp kaçıranların bütün iyi amelleri silinir Hadis’i Şerif (Ahmed İbn’i Hanbel)
Kur’an-ı Kerim tefsirinde (Ruhül Furkan) bir vakit namazı özürsüz kazaya (özür: ölü,deli yada kılıç kılıca harb esnasında olmak v.s. gibi) bırakmanın cezasının, 80 sene cehennem ateşi olduğu beyan edilmiştir. (Hadis Şerif’de geçmektedir.)
ALLAH C.C. İslâm’da dört şeyi farz kılmıştır: Hepsini bir arada yerine getirmeyenin üçünü işlemiş olması kendisine hiçbir fayda sağlamaz (Bunlar: Namaz,Zekat,Oruç,Hac) Hadis’i Şerif (Ahmed İbn’i Hanbel) >

Bu hadisler namazdan soğumama sebebiyet verir inşAllah doğru değildir.

Okudunuz mu?  Siz değerli kardeşlerimden Allah rızası için DUA istiyorum inşAllah.

Biraz abartılmış gibi geldi bana yazdıklarınız.
Kıyamet günü gelmedi ki hangi adam hangi kıyamet gününde Allahın karşısına çıkmış. Kim sallıyor bunları.

Arkadaşlar diyelim ki sabah namazına kalkamadım. Sabah namazının kazasını kılarsam. Diğer namazlarıda zamanında kılsam o gün içinde tüm namazların farzını kılmış sayılır mıyım? (eksiksiz olarak kılmış sayılır mıyım)
Kaza namazı ile farz namazı aynı derecede midir.
Bazı yerlerde diyor ki kaza namazını bu dünyada kılsakta yine cehenneme girip farzı kılınmayan namazın farzı cehennemde kılınacak. Eğer ki bu doğruysa hiç kaza namazı kılmayalım. Nasıl olsa yine cehennemde kılacağız. Eğer ki yalan ise hangi adi pislik islam yoksunu bunları uyduruyor. Bunları duyunca islamdan soğuyorum arkadaş nasıl bir toplum psikolojisi yaratıyorlar.

Okudunuz mu?  İçkinin aileye verdiği zararlar

bbgbbg
Kardeşim namaz kazaya kalması demek istemeden kazaya kalması demek.Yani sen sabah namazına uyanmak niyetiyle erken yatıp uyanamazsan bu kazaya kalmış olur.Ama gece 3’e kadar oturup uyanamıyacağını bile bile uyumak ve ya alarma uyanıp üşengeçlikten kalkmayıp tekrar uyumak gibi durumlarda namaz kazaya kalmaz bu bilerek namazın terkine benzer bir durum olur.Önce bu ayrımı yapmamız lazım.
Sanıyorum senin namazların istemsiz kazaya kalıyor.Bir gün Peygamber Efendimiz(sav) ile ashabıda Hz.Bilal’i(ra) nöbetçi bırakıp uyuyorlar ve Bilal’in(ra) istemeden uyuya kalmadı nedeniyle o gün kimse sabah namazına kalkamıyorlar ve Peygamber Efendimiz(sav) normal vakitte kıldığınız gibi kılın diye buyuruyor.İnternetten bakabilirsin kısa olarak anlattım konu dağılmasın diye.Şimdi Hz.Muhammed(sav) o namazı cehennemde kılacak diyebilir mi herhangi birisi ? Sen kalben samimi olarak namazlarını vaktinde ve elinden geldiğince cemaatle kılmaya çalış.Allah(azze ve celle) dilediği namazı kabul eder dilediğini etmez.Dilediğini cennetine alır dilediğini cehenneme.Allah(azze ve celle) namazlarımızı ve tüm ibadetlerimizi kabul buyursun,dünya hayatına ve nefsine dalmış müslüman kardeşlerimize de ibadetlerini yapmayı nasip etsin,amin.

Okudunuz mu?  Meni Mezi vedi vicudumuzun herhangi biryeri ile dokunursak gusül almamız gerekir mi?

Kayıtsız Üye
"üşengeçlikten kalkmayıp tekrar uyumak gibi durumlarda namaz kazaya kalmaz" dediniz. Yani bu kazası edilmez anlamına mı geliyor?


arifselim
Arkadaş burada tam olarak ne demek istemiştir bilemem. Ama bu yaptığı büyük bir günah olsa da yinede kişi o namazını kaza etmek zorundadır. Mazeret ile namazını kılmayan kişi nasıl kaza etmesi gerekiyorsa, tembellik ederek kılmayan kişide hem tövbe etmeli hemde kaza etmelidir.

Okudunuz mu?  Beni geceleri cinler rahatsız ediyorlar bunlardan nasıl kurtulabilirim

1 vakit namaz kılmamanın cezası, kılınmayan namazın cezası, bir vakit namazın cezası

Bu kategoride yer alan Tevbe ettiğim halde aynı günaha tekrar tekrar giriyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazın ahiretteki cezası ne kadar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.