Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:30
Sizden
Yönetici

Cemaat ve cemaat liderleri ile ilgili aklıma takılanlar

Cemaat ve cemaat liderleri ile ilgili aklıma takılanlar

ordal
Merak ettiğim bir kaç şey var. Öncelikle Allah içimi biliyor siyaset amacım da yok kimseyi kötüleme amacım da. Su-i Zan beslememek için öğrenmek istiyorum hepsi bu. Gerçek hayatta cevabını bulamadım belki siz cevaplarsınız.

Lütfen tarafsız ve samimi olun. Tekrar ediyorum hiç bir partili değilim, kimseyi kötülemek de istemiyorum. Su-i Zan beslememek için öğrenmek istiyorum.

Cevap vermeyip sadece beni kötü olmakla suçlayacaksanız lütfen yazmayın. Çünkü gerçek hayatta çok gördüm bunu… Cevabınız varsa yazın yoksa lütfen sûkut…

1.) Fethullah Gülen neden Amerika’da yaşıyor ? Bu soruyu bir tanıdığıma sorduğum da ülkeden uzak olmak için dedi. Japonya da bu ülkeye uzak Çin de. Birisi orada İslamı anlatmak için dedi. Japonya da Müslüman değil nihayetinde. Amerikayla geçmişte veya bugünkü ilişkilerimiz belliyken bu kadar nüfuz sahibi birinin Amerika’da kalmasının sebebi ne olabilir ?

2.) Fethullah Gülen’in bir kitabında bir ayetin mealini bildiğimize ters bir şekilde verdiğini ve üstüne basa basa bizim bildiğimiz şeklindeki mealin yanlış olduğunu yazıyor. Muhammed Hamdi Yazır’ın Kur’an Meali güvenilir değil mi ?

3.) İnsanların işe alımlarda benim cemaatim senin tarikatın ayrımı yapması ne kadar doğru ? Hepimiz Müslüman değil miyiz ? İşe alınacak kurum kimsenin değil devletin (hepsinin üstünde Allah’ın) . Durum böyleyken her vatandaşın oraya işe girmek için eşit haklara sahip olması gerekmez mi ? (Bunu gözümle görmeseydim yazmazdım. Zaten bilinen bir şey ama…) Bu torpil meselesini birine sorduğumda her oluşumun çürükleri olabilir, bunlar çuvalın içindeki bir kaç çürük dedi. Madem çürük neden ayıklamıyorsunuz da bu haksızlığa devam ediyorsunuz ?

Okudunuz mu?  Hz. Maşita kimdir?

4.) Çevremde öğrenci evleri var. Bende bir süre bu evlere katıldım. Allah hepsinden razı olsun evde televizyon da yok gereksiz oyun aletleri de. Ne güzel Kur’an okuyorlar zikir yapıyorlar. Ancak dikkatimi çekti buradaki abilerin sahibi oldukları birer meslek yok. Bu maddi gelir nereden sağlanıyor ?

Cevaplarınız için şimdiden Allah razı olsun. Tekrarlayayım samimiyetle vereceğiniz cevabınız varsa verin yoksa lütfen susun…


Yanıt: Cemaat ve cemaat liderleri ile ilgili aklıma takılanlar

imam

Bana tepki vermeyin demişsin kardeş ama hep tepki verilecek ve yıllardır ümmet arasında tartışılan şeyleri sormuşsun.


Yanıt: Cemaat ve cemaat liderleri ile ilgili aklıma takılanlar

ehli-sunnet

Fethullah gülen’in türkiyeye giriş yasağı daha kalkmadı sanırm kalkmışsa bile geldiği vakit başı çok ağrır o yüzden amerikada yaşıyor
almanyaya veya ingiltere’ye gitse gene dicekler neden almanya ingiltereye gidiyor ki orda islam adına çalışmalar yapıyor..

ilk defa duyuyorum ve böyle birşeyin olması mümkün değildir eğer öyle demişse kesinlike yanlıştır ki Hatadan münezzeh Yanlızca Allahü teala’dır kitabın ismini cild ve sayfasını yazmak durumundasınız eğer Ehl-i Sünnete mühalif ise yanlıştır tartışmasıda olmaz

Elmalılı hamdi yazır’ın mealini okumadım güvenbilir olduğunu düşünüyorum okuyanlar vardır yazarlar inşAllah

kardeşim güzel yazmışsınızda kaynağı nedir eğer böylr bir şey varsa doğru değildir Müslümanlar arasında ayrım olması caiz değildir
Madem çürükleri ayıklıyoruz efendimiz s.a.v dışındakim hata yapmamış kimse yoktur şuan yaşayan alimler dahil Çürük görüşler varsa ayırılır eğer yok kimin hatası varsa silelim dersen bu sefer Hz Muhammed’in s.a.v Farz dediği ilimden malesefki mahrum kalacaz

Benimde tanıdığım yüzlerce hatta binlerce çalışmadığı halde zengin kişiler var Kelime-i şehadet getir desen o ne ki dicek demekki bunlara fethullah gülen destek veriyor demek kadar saçma eğer durumları varsa çalışmak yerine ilim öğreniyor olabilir çocuklara gençlere ders veriyor olabilir sizinde dediğiniz gibi Tv yok Oyun yok ne güzel Öğrencilere ders verip ücret alıyor olamazlarmı yok dersen bunu araştırıp sormak size kalıyor

Okudunuz mu?  Oruçlu iken abdest almak isteyen bir kimse vesvese ediyorsa ağzına su vermeden abdest alabilir mi ?

Not: Yukarda belirttiğim gibi Hatadan Münezzeh Yanlızca Allahu Teâlâ’dır Herkesin hatası olabilir aşırı kaçıp sapkınlık olmadığı halde hem doğruları hem çürükleri redd etmek akıl işi değildir Fethullah Gülen’in takdir etmediğim görüşleri var bende saklı buraya yazmanın bir manası yok tabi.. Bu birazda insanın prensibine bağlı bir durum kimisi yav bu adam şöyle yanlış bir söz demiş bunu artık dinleyip okumayalım derler Kimisi de Yav bu adamın yanlış sözü var olabilir biz doğru görüşlerini alalım yanlışları bırakalım derler biz 2. Şıkkı seçiyoruz diğerlerinin seçtiklerinede saygı duyuyoruz

Selamlar..


Yanıt: Cemaat ve cemaat liderleri ile ilgili aklıma takılanlar

ordal

Tabii ki öyle Türkiyeye gelse malum medya atmadığı iftirayı bırakmaz. Ancak Bu sorumun cevabı değil. Almanya veya İngiltere ile ilişkilerimiz Amerika gibi değil… Bu malesef sorumun cevabı değil. Ben “neden” in peşindeyim.

İnşAllah en kısa sürede kitabın ismini ve sayfa numarasını eklemeye çalışacağım. Kitap benim değil birinden okumak için ödünç almıştım.

Diğer kurumları bilmem ben THY ‘ de çalıştım. Orada torpil almış başını gitmiş. Ben Allah’a şükür başarılı bir öğrenciyim. Okulumuz başarılı öğrencileri kontenjan ile THY ‘ ye çalışmaya gönderdi. Kontenjanımız ayrılmış olmasına rağmen torpiller yüzünden neredeyse bizim stajımız tehlikeye girecekti. Orada çalışanlarda hep torpilden yakınıyorlar zaten. Hatta çalıştığımız bölümün müdürüne sorduk. O bile reddedemedi… Çünkü görünen köy klavuz istemez, böyle bir şey var… İyi de böyle yapan adamın işine son vermeyecek miyiz ? Siz söylemek istediğimi yanlış anladınız.

Okudunuz mu?  Evlenilecek Erkekte Aranacak Vasıflar.

Evet bu sorumun cevabı oldu ben bu açıdan düşünmemiştim.

Allah razı olsun. En başta bir ideolojik görüş ile yaftalamadığınız için…


Desert Rose
ehli-sünnet’den alıntı
Bu görüşüne aynen katılıyorum kardeş bu bütün Ehl-i sünnet ilahiyatçı profesörler,Alimler,İslam yazarları için geçerli ve yerinde kullanılmış bir söz…
(vahhabilik aşılayanlar müstesna)


VanLi
çok güzel cevaplar gelmiş ama bende kısacık kısacık değineyim belki ufak bir yardımım olacaktır.

İlk başta sana tavsiyem gözün kapalı alimleri eleştirmemen.Herkesin hatası olabiliyor.Sana ters düşüyorsa bırak ne o sana ellesin nede sen ona.

1. soruya cevap: Kardeşim bazıları soruyor neden mekkede değilde amerikada.bizde sorarız mekkeye gidip ne yapacak.Orada en fazla kendisine yararı dokunacaktır ibadetini yapacak kendi hanesine sevap kazandıracaktır.Ama adam gitmiş müslüman olmayan ülkeye vede siz cevabını zaten vermişsiniz farkında olmadan en kalabalık ülkelerden birisine bugün bize gelen haberlerde hergün müslümanlığa geçiş yapılıyor o sayede ve oradan her geçen zaman içinde cemaat <islam çerçevesinde> evleri açılıyor ve islamiyet herkese ulaştırılmaya çalışılıyor.

2.soru: o kadar çok eleştiri gördüm onu haksız çıkarmaya çalışanların yorumlarını ve kaynaklarını okudum ama ilk defa bunu görüyorum.Keşke kaynak belirtseydiniz.

3 soru: Unutmayın herkes o ayrımcılığı yapmaz çürük olabilirki Efendimiz (s.a.v) hayattayken müslümanlar içinde müslüman olduklarını söyleyipde asıl münafık olanlar yokmuydu.Çürüklere münafık demiyorum ama sadece bir örnek yani heryerde çürük olabilir.Ayrıca anlamadığım bir noktada şu hangi işe alınacak? ne işinden bahsediyorsunuz anlamadım.Cemaat hizmetinde olanlar birbirine yardımcı olmak için iş verip alabilirler ne güzel birşey.

Okudunuz mu?  Deccal ile şeytan arasındaki fark nedir bunlar dost mu?

4.soru: Herkes yaptığı iş karşısında ücret alıyor.Bunlarda tabiki alıyorlar ama aşırı derecede maaşları yok.Yiyecek ev eşyaları v.s cemaatten geliyor zaten esnaflar saolsun yardımcı oluyorlar.eğitime ve islamiyete katkı sağlıyorlar.Kişisel harcamaları için belli bir ücret alıyorlar.Günümüzde zaten ücretsiz gelipde o işi yapacak çok az hatta nadis sayıda insan bulunur.

Allah’a emanet olunuz.


ordal
Ben kimseyi at gözlüğü takıp eleştirmiyorum. Sadece öğrenmek istiyorum ama bunu öğrenmek isteyince beni çok farklı şeylerle suçluyorlar, hakkıma giriyorlar…

Bugüne kadar bu soru için duyduğum en mantıklı cevaptı. Sağolun.

Kitabın ismini hatırladım ama sayfa numarasını inanın ki hatırlamıyorum. Kitabın adı Sohbeti Canan. İlk sayfalardaydı sanırım.

Örneğin ben bir kurumda işe alımdan sorumlu kişiyim. Karşıma 2 kişi geliyor ama ben bu işe 1 kişi almakla görevlendirildim. 2 si de müslüman. Birisi benim cemaatimden diğeri değil. Diğeri cemaatimden olana göre bu işi daha iyi biliyor yani bu işin ehli. Ama ben gidiyorum cemaatimden olanı işe alıyorum… Bunu bir kişi ile sınırlandırmayın. Bu bütün iş başvurularında böyle oluyor. Yani ya cemaatten olacaksın ya da vekil, kaymakam, vali, bakan tanıyacaksın…

Bu sorunun cevabını sayın “ehli-sünnet” verdi sağolsun.

sizin de cevaplarınız için teşekkürler.


enegarip
dinlar arasi diyolog diye yahudi ve hiristiyanlari cennete sokmaya çalişanlari kendi lisaniyla reddiye etmedikce bu sorular ve cevaplar tefarruattan öteye gitmez.


bahadır emin
bir hadiste geçiyo ahir zamanda birtakım gençler çıkacak namaz kılacak oruç tutacak kuran okuyacak ama onların imanı boğazlarından aşağıya geçmeyecek. bunun üzerine sahabeler soruyo onların alametleri nedir diye, peygamberimiz de onlar traş olur buyuruyor. bu hadis sahihtir.

Okudunuz mu?  Evlenmek istiyorum sevdiğimle imam Nikahı Kıydık ama Babam Beni Evlendirmek Istemiyor kimseyle Evlenmem

hepimizin lisedeyken ışık evlerine yolumuz düştü. ışık evlerinin fonksiyonu kalbinde iman nuru parlamış yeni taze gençleri, okul ikbal derdine sürükleyip sisteme adapte etmek. halim selim dünyadan haberi yok. stv izler, zaman okur. sırıtıp durur. incirlik üssünden kalkan abd uçakları ırakta milyonları katleder. hocaefendi abdde keyif çatar, şakirtler de maklube yer test çözer. (said-i nursiyi tenzih ediyorum)


VanLi

zanda bulunmak ne kadar kolay bir klavye ötede.


HAMMADUN
Hocanın veya hocaefendinin nerede olduğu beni zerre kadar ilgilendirmiyor. Hatta yaptıklarıda, Eğer hasta ve hastalığının çaresini orada arıyorsa kendi takdiridir. Yok eğer 28 şubat ve ergenekon vari yapılardan ürkerek oralarda bulunuyorsa o da beni ilgilendirmez zira tedbirini almasında herhangi bir beis yoktur. Dinler arası diyalog gibi bir söyleminde hoca efendinin kendini bağlar bir nitelik kazanacağını ve onun hesabını da hangi gaye ile böyle bişeye tevessül ettiğinide vereceği hesaplar arasına kaydetmesi yine onun takdiridir. Kimi onun için vatikanın elemanı der, kimi alim ulema, kimi derin devletin bir partinin daha sonra önünün kesilebilmesi için öne sürdüğü zat, Kimi amerikanın ülkedeki adamı, kimi şöyle söyler, kimi böyle.

Sonra birileri devletin bazı kademelerine usulsüz memur alınarak, cemaatlerin devlet içerisinde yerleşmeye çalıştığını söyler. Ama K.P.S.S.’nin var olduğunu bile bile ve imtihanda ayrımcılığın söz konusu olmadığını bildiği halde. Bu gün eğer devletin bazı kurumlarına müslümanlar giriyorlarsa inanınız el emeği, göz nurunu dökerek giriyorlar. Tabi bu bir takım çevreleri rahatsız edecektir. Bu rahatsızlıkları o insanları istememeklerinden de kaynaklanmamaktadır. SİZİN DÜŞMANLARINIZ ve ALLAH DÜŞMANLARI’nın gözündende bir şeylerin kaçmadığını gösterir bu durum. Devlet dairelerine müslümanlarında girebiliyor olmaları, aradaki adaletsizliklerin kaldırıldığının en belirgin örneğini teşkil etmektedir.

Okudunuz mu?  Güsül abdesti aldıkdan sonra veya alırken küfür etmek abdesti bozarmı ?

Bazı abilerin dersler verdiği doğrudur. Fakir fukara, garip gureba’nın çocuklarınında bir takım yurtlarda kalıp, kahvaltısından yemeğine, bazı asgari ihtiyaçlarınında bazı cemaatlerce karşılandığı da doğrudur. Ama bu cemaatler sadece dini cemaatlermidir. Tabiki değil. Bu cemaatler arasında bazı şer odaklarının devlet, millet ve islam düşmanı cemaatlerinde burslar ve kurslar ile islama karşı nesiller yetiştirdiğini de bilmekteyiz.

Cemaat denince aklımıza hemen dini cemaatler gelir. Gerçi Allah ve islam düşmanları genelde cemaat değilde ÖRGÜT kelimesini kullandıklarından, cemaat tanımı içerisinde bulunmak istemediklerinden biz onları şurda burda teşkilatlanmış, konuların dışında varlıklar olarak görürüz. Ancak onlar islama karşı denge unsuru olduklarını söyleyen malum çevrelerdir.

Hülasa siyaset yapılacaksa, siyaset islamın dışında değildir. İlmi siyaset islam dahilindeyken, şerli siyaset ise islam hariçindedir. Şerli siyasete karşı birilerinin ilmi siyaset yapması doğaldırki bir takım kesimleri rahatsız edecektir. Bu rahatsızlığın muhatabıda doğaldırki, Allah ve Resulünün hükmünün hilafında işlerle iştigal edecektir.

Üstelik bir takım cemaatler, başka cemaatlerin görüş ve uygulamalarından, islam içindemi yoksa dışındamı diye rahatsızlık duyarken, İslam dışında olan tüm cemaatler veya biz onlara ÖRGÜTLER diyoruz. Her ne olurlarsa olsunlar hepsine karşı topyekun bir halde savaş içerisindedirler. Aklı başında, samimi müslümanlardan isek eğer, kuyuya her taş atanın attığı taşının peşine düşüp yorulmaktansa, O kuyuyu kapatıp, ellerinde ve eteklerinde taş bulunanların yüzlerine karşı gülümsemek daha hayırlı olacaktır diye düşünmekteyim. Hiç kimse hakkında zan yapmayınız…. Siz su-i zan yapınız….. Mevlana Hazretlerinden…:”Başkalarının ayıbını örtmede gece gibi ol!” ” Buna ek olarak birde Hadisi şerif nakledelim inşaAllah…. Din kardeşini günahından dolayı kınayan kimse, o fiil kendi başına gelmedikçe can veremez!..”Allah cümlemizden razı olsun. Amin.

Okudunuz mu?  İmam selam verirken bizde selam vermelimiyiz?

ordal
Güzel kardeşim yazdıklarının hepsi doğru. Ama ben kimseye kötü zan beslemiyorum ki. Tam tersine kötü zan besleme tehlikeme karşı doğruları öğrenmeye çalışıyorum.

Kimseyi de kınamıyorum ki. Ağzımdan “vay efendim bu adamın ne işi var amerikada bu adam amerikanın adamı” dediğimi duydunuz mu ?

Şu da bir gerçektir; artık öyle bir dünyada yaşıyoruz ki akla karayı ayırt etmek zor iş. O kadar çok insan ve fikir var ki… Biz araştırmazsak sormazsak soruşturmazsak her gördüğümüzün peşine takılırsak halimiz ne olur ?

İşte ben de bu araştırmayı yapıyorum.

Doğru adamın cevabını veremeyeceği soru yoktur…


HAMMADUN
Canım kardeşim Ordal, biz orada dikkat edilirse genelde şöyle söylenir, böyle söylenir diye ifade ettik. Yoksa o kastı senin adına yazmadım. Eğer öyle algılandı isede, ifade kastı aştığı için, özrümün kabulünü arz ederim. Allah cümlemizden razı olsun. Amin.


enegarip
Dinler arası diyalog gibi bir söyleminde hoca efendinin kendini bağlar bir nitelik kazanacağını ve onun hesabını da hangi gaye ile böyle bişeye tevessül ettiğinide vereceği hesaplar arasına kaydetmesi yine onun takdiridir.

kardeş benim sözlerim beni yada senin sözlerin seni baglar bireysel olarak ama cemaat lideriysen milyonları baglar egerki hocaefendi. kalamşörlerinin yahudi ve hırıstiyanları cennete sokma çabalarına karşı bir tenkit yada reddiye yayınlamadıgı müddetce maalesef gönül baglamış kişileride yaralıyo egerki dava adamıysan kelleni vermeye razı olacaksın ama ALLAH cc ve MUHAMMED s.a.s taviz vermiyeceksin.

Okudunuz mu?  Hızlı Namaz Kılmak

ordal
Yanlış anlamışım kusura bakma kardeşim hakkım varsa helal-hoş olsun.


iliman

sen ne yapiyorsun çok merak ettim bu uçaklari nasıl engelliyorsun yada bu hususta neler yapiyorsun bir açikla bakalim

Hammadun kardes yine döktürmüssün hocalik taslamalari helal olsun 🙂


HAMMADUN
enegarip kardeşim, biz dahi cemaati, sırf bu söylemin, hocaefendinin kendisini bağladığından hareketle, bu iki satırda, islam şeriatına muhalif bir tarz olduğu hakikatinden yola çıkarak, cemaati o iki satır içerisinde değerlendirmedik. değerlendiremedik. Değerlendirmeyizde. Bunada hak ve selahiyetimiz yoktur. Kendi takdiridir. Cemaati bağlamaz ve cemaatte bundan dolayı sorumlu tutulamaz diye düşünmekteyim. inşaAllah bu takdirinin yalnış olduğunu fark edip, bu yalnışdan döneceğini ve avf ve mağfiret dileyeceğini ummaktayım. Allah Cümlemizden Razı Olsun. Amin.

Elhamdulillah, Ordal kardeşim, Allah senden ve cümle kardeşlerimizdende razı olsun. Amin.


enegarip
“Papa 6. Paul cenapları tarafından başlatılan ve devam etmekte olan dinler arası diyalog için Papalık konseyi misyonunun (PCID) bir parçası olmak için burada bulunuyoruz. Ve bu misyonun tahakkuk edişini görmeyi arzu ediyoruz.” 9 Şubat 1998 Rabbin Aciz Kulu Fethullah Gülen
“Kelimeyi tevhidin ikinci bölümünü yani ”Muhammed Allah’ın Resulüdür” kısmını söylemeksizin sadece ilk bölümünü ikrar eden kimselere rahmet ve merhamet bakışıyla bakılmalıdır.” Fasıldan fasıla kitabı, Fethullah Gülen (alıntı) sözleri kendinden çok cemaatini etkiliyor.

“Allah katında asıl din, şüphesiz, İslam’dır. Kendilerine kitap indirilenler, ancak kendilerine ilim geldikten sonra, sırf aralarındaki kıskançlık sebebiyle ihtilafa düşmüşlerdir. Her kim Allah’ın ayetlerini inkar ederse, bilsin ki, Allah, hesabı çok çabuk görendir.” Ali-İmran Suresi 19. Ayet

Okudunuz mu?  Masonların yaptığı şeyleri izlemek oynamak dinlemek günah mı ?

Mü’minler, mü’minlerin dışında (zaruri bir menfaat olmadıkça ve) kendilerinden sakınmadıkça, kafirleri ( yahudi ve hristiyanları) dost edinmesinler. Kim bunu yaparsa, hiçbir şeyde Allah’tan yardım göremez. (Böylece) Allah, sizi kendisinden sakındırıyor; (nasıl olsa) varış Allah’adır.” Ali- İmran Suresi 28. Ayet


bahadır emin
siz hocaefendi hazretlerinin Amerika’yı kınadığını duydunuz mu? ama nerde hakiki müslümanlar bişey yapsa hemen ininden açıklmam yapar “müslüman kimseye zarar vermez, sövene dilsiz gerek” filan. cübbeli hep bu diyalogcuları eleştiriyodu hemen cemaat kaset servis etti piyasaya, fettullahın en yakın dava arkadaşı bunun pisliklerini sayıp dökünce onun hakkında öldürme kararı çıkarttı. bunların hoşgörüsü kefereye. hatirlayacaksanız mavi marmara olayında da, gemidekileri suçlu bulan açıklama yapmıştı. otoiteye itaat etmedikleri için. ya işte böyle hala bu saatten sonra bunun söylediklerini dinleyen ve savunan varsa ya çok saftır, ya hipnoz altındadır, ya ekmek derdindedir, ya da münafıktır.


VanLi

Milyonların hakkına girdiniz.Hadi burda klavyeden yazdınız öteki tarafta ne yapacaksınız düşünmedinizmi?


ehli-sunnet
< hocalarım >

Değerli kardeşim bu hitabınız için teşekkürler ama bu Hitaba ben kendim layık değilim…

Sorunuza gelince Eğer bunu söylemem kafanızdan 1 soru işaretini silmeye yarayacaka Ahmet Mahmut Ünlü’nün Malum olay içi yaptığı konuşmasını yazıyım ve bende aynı görüşteyim

“Şimdi bazılarımız diyor ki, Filistin’e yardım götürürken izin alınmalıdır. İsrail’in sözlerine itaat etmek lazım onlarıda kırmamak lazım. Asla ve kat a doğru değildir. Bu lafı söyleyen şuur sahibi olamaz. Çünki İsrail ne zaman izin verdi ki mazluma yardım etti. Böyle bir şey olabilir mi? Boyun eğmek izin almak asla ve asla olmaz”

Okudunuz mu?  Rüya gördüm gerçi rüyayı da hatırlamıyorum ama tam İhtilam olacaktım uyandım, gusül gerekir mi ?

VanLi

Aynı şey benim içinde gerekli.

Bunun için çok kişi eleştiride bulundu savunanlar çıktı eleştirip kötülüyenler oldu.Ben şahsen bu konuyu tam detaylı bilmediğimden yorum yapmayacağım lakin siz haklı yada haksız olabilirsiniz ama sizin yapacaklarınız size ister bırakırsınız ister takdir edersiniz.Herkesin yanlışları oluyor ve hocaefendinin yanlışı yok diyebilecek tek insan olmamalı ama bir 2 yanlış yüzündende onu tamamen yok saymak akla mantığa sığmaz.Yaptığı bir yanlış onun tüm yaptıklarını silip süpürmez günümüzde yaptığı şeyleri yapacak çokçok az sayıda insan var.


oguz26
benim dikkat ettiğim nokta bu insan tarafından söylenen hangi söz veya oluşturulan hangi hareket olursa olsun ( doğru ya da yanlış) kendi cemaati tarafından sorgusuz sualsiz kabul görüp desteklenmesidir ..
diğer bir nokta hata olduğu kabul edilmeyen açıklama ve mektuplar için herhangi bir kamuoyu açıklaması yapılmamakla birlikte yanlışa da devam edilmeye ısrar edilmektedir ..( dinlerarası dialog – biliyorsunuzki bu dialog oyununu papalık konseyi başlatmış ve devam ettirmektedir )


VanLi
Dediğim gibi yanlışına körü körüne inananında aklına şaşmalı.Ne küfür edilmeli nede tamamen kabul edilmeli.


ordal
Doğruyu düşmanın bile söylese havada kapacaksın. Ülkemizin siyasi buhranlarının sebebi de bir ideolojik görüşü reddettiğimiz zaman onu doğrularıyla da yanlışlarıyla da reddetmemiz…

Yanlışı öz kardeşin bile söylese reddedeceksin…


cemaatler ve liderleri, cemaat liderleri

Bu kategoride yer alan Evham ve vesvese psikolojik midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cemaat ve cemaat liderleri ile ilgili aklıma takılanlar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.