Anasayfa
8 Mayıs 2021, 9:51
missa91
Abone

Felak nedir? ne anlama gelir?

Felak nedir? ne anlama gelir?

Kayıtsız Üye
felak felak nedir ikleyerek söyleniyo araştıryoruz ama bulamyorum


Cevap: felak nedir? ne anlama gelir?

Darusselam

felak nedir? ne anlama gelir?

Bir şeyi yarmak anlamındaki "f-l-k" kökünden türeyen felak, sözlükte, sabah, cehennem, iki tepe arasındaki düz yol, falaka, yaratık ve yarık demektir. Kur’ân’ın 113. sûresinin adıdır, sûre 4 âyettir. İhlas ve Nâs sûreleriyle birlikte muavvizât (sığındırıcılar) adını alır. (bk. Muavvizât)

Okudunuz mu?  Kürtçe mevsim isimleri nelerdir? Kürtçede kaç mevsim vardır?

Sûre, ismini ilk âyette geçen felak kelimesinden almıştır. Âyetteki felak yaratıklar, sabah, sabah aydınlığı, fecr, cehennem, cehennem vâdisi anlamlarına gelir. Bu kelime; buluttan yağmur, topraktan bitki, rahimden çocuk çıkması gibi bir asıldan doğup çıkan bütün mahlukâta şamildir. (İ.K.)


felak ne anlama gelir, felak kelime anlamı, felak kelimesinin anlamı

Bu kategoride yer alan Mevlevilik nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Felak nedir? ne anlama gelir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.