Anasayfa
7 Mayıs 2021, 13:58
Sure Ayet
Yönetici

İslam dinindeki yasakladıgı alışkanlıklarla ilgili hadis ve ayetler

İslam dinindeki yasakladıgı alışkanlıklarla ilgili hadis ve ayetler

mehmet2471
İslam dinindeki yasakladıgı alışkanlıklarla ilgili hadis ve ayetlere örnekler paylaşabilir misiniz ?


Yanıt: islam dinindeki yasakladıgı alışkanlıklarla ilgili hadis ve ayetler

Desert Rose
"Ey iman edenler! İçki, kumar, dikili taşlar (putlar) ve fal okları şeytan işi birer pisliktir. Bunlardan kaçının ki, kurtuluşa eresiniz.(Maide Suresi/ 90.Ayet)"

Okudunuz mu?  Neml suresinde niye iki besmele vardır?

"Şeytan, içki ve kumarla sizin aranıza düşmanlık ve kin sokmak ve sizi Allah’ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık bunlardan vazgeçtiniz değil mi?(Maide Suresi/91.Ayet)"

"Sana şarap ve kumardan soruyorlar. De ki: "Bu ikisinde büyük bir günah ve insanlara bazı yararlar vardır. Ancak günahları yararlarından daha büyüktür." Yine sana neyi başkalarına vereceklerini soruyorlar. De ki: "Sizi sıkmayanını." Allah, düşünesiniz diye, ayetlerini size böylece açıklıyor. (Bakara Suresi/ 219)"

Okudunuz mu?  Helal, haram, sevap, günah hakkında hadis-i şerif ve âyetler

islamın yasakladığı davranışlarla ilgili hadisler, islamın yasakladığı davranışlarla ilgili ayet ve hadisler, islam dininin yasakladığı kötü alışkanlıklar ile ilgili ayet ve hadisler

Bu kategoride yer alan Yatsıdan sonra neden 'amenerrasulü' ayetleri okunur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslam dinindeki yasakladıgı alışkanlıklarla ilgili hadis ve ayetler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.