Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:14
missa01
Abone

Gizli işlenen günahlar açığa çıkarılmaması hakkında

Gizli işlenen günahlar açığa çıkarılmaması hakkında

Kayıtsız Üye
gizli işlenen günahlar açığa çıkarılmaması hakkında


Cevap: gizli işlenen günahlar açığa çıkarılmaması hakkında

ebuturab
gizli işlenen günahlar açığa çıkarılmaması hakkında

Hureyre (radıyAllahu anh) anlatıyor; Resulullah (sallAllahu aleyhi vesellem) buyurdular ki:

Ümmetimin hepsi affa mazhar olacaktır, günahı alenî işleyenler hariç. Kişinin geceleyin işlediği kötü bir ameli, Allah örtmüştür. Ama sabah olunca o: ‘Ey falan, bu gece ben şu şu işleri yaptım!’ Der. Böylece o, geceleyin Allah kendini örtmüş olduğu halde, sabahleyin, üzerindeki Allah’ın örtüsünü açar. İşte bu, günahı alenî işlemenin bir çeşididir.

Açıklama

Hz. Peygamber (sallAllahu aleyhi vesellem) bu hadisi şerifte, bu ümmetten herkesin ilahi affa mazhar olacağını, bu umumi aftan, sadece günahını aşikar yapıp ilan edenlerin hariç kalacağını ifade etmektedir.

Hadisi şerifin aslında geçen mucahir kelimesi: Günahını izhar eden, Allah’ın üzerine çektiği örtüyü kaldırıp günahını başkasına anlatan. diye tarif edilmiştir.

Dikkat edilirse burada, insanın günah işlemesi birinci günah, gizli işlediği bir günahı, ona buna anlatıp açığa çıkarmak da ikinci bir günahtır.

Resulullah (sallAllahu aleyhi vesellem) başka hadislerinde de açık bir dille, dünyada günahını açığa vurmayıp gizleyen kimsenin günahını, kıyamet günü allah-u Zülcelal’in de gizleyeceğini belirtmiştir. Bu hadis-i şeriflerden birinde şöyle buyurmuştur:

Kim, dünyada günahını gizlerse, allah-u Teala da, kıyamette o günahı herkesten saklar. (Müslim)

İnsan işlediği günahın itirafını, sadece allah-u Zülcelal’e yapmalıdır. Halini yalnız ve bizzat O’na arz etmelidir. Bu, onu geçmiş günahın kirinden arındırıp affa mazhar kıldığı gibi günahını halka itirafın getireceği affedilmeme gibi büyük bir zarardan da alıkoyar.

Günahını insanlara açmanın büyük suç oluşu, günahın alenileşip toplumu ifsat etmesindendir. Açıkta işlenen günahlar veya gizli işlenen bir günahın açıkça söylenmesi, başkalarını da tahrik eder, günahı cazip hale getirir. Böylece, günahlar günah olarak algılanmamaya, toplumca normalleşmeye başlar.

İşte, bu bozulmaya sebep olan herkes, kendi katkısı kadar, Allah (celle celaluhu) katında sorumlu tutulacaktır. Hadisi şeriften de anlaşılacağı üzere, günahı alenileştiren kimseler, ilahi aftan yararlanamayacak olan kimselerdir.

allah-u Zülcelâl hepimizi, günahlardan uzak duran ve affedilen kullarından eylesin. (Âmin)

Okudunuz mu?  Taciz, Tecavüz ve Tahrik

Cevap: gizli işlenen günahlar açığa çıkarılmaması hakkında

Kayıtsız Üye
günahı alenileştiren kimseler, ilahi aftan yararlanamayacak olan kimselerdir.

günahı alenileştirmek ne demek anlamadım?


Yorum: Gizli işlenen günahlar açığa çıkarılmaması hakkında

zekeriya
malesef türkiyede kanunlar internetde porno serbestliliqi yapmıştır qizli açık toplumun büyük bir kesimi bunun farkında internetin zararlı yayınlarına serbestlik yapan kanunlar müslüman türk milletine en büyük zararı internet serbestliliqi ile yapmışdır islamiyet qünden qüne türkiyede zayıflamakdadır nesil imanını korumakda qüçlük çekmekdedir zinanın yayqınlaşması peyqamber efendimizin bir hadisinde zina bir toplumda yayqınlaşırsa veba ve ölümler çoqalır buyurmuşdur corana virüsü hastalıklar trafik kazalarında ölümler toplumdaki huzursuzluklar cinayetler müslüman türk milletinin imanının zedelenmesi zarar qörmesinin sonucunda olmakdadır Allahü teala islam ümmetine merhametinden azablarını cezalarının büyük kısmını bu dünyada vermekdedir peyqamber efendimiz bir hadisinde benim ümmetim merhamet olunmuş bir ümmetdir Allahü teala cezalarını bu dünyada peşin verir ahiretde her bir müslümana karşılık cehennemden kurtuluş fidyesi olarak bir yahudi bir hırisdiyan bir müslümana karşılık cehenneme atılacakdır buyurmuşdur Allahü teala bütün mümin ve müslümanlara bu dünyada ve ahiretde merhametini daim ve ebedi yapsın amin .

Okudunuz mu?  Rufailerin yemek duası

çocukken işlenen günahlar

Bu kategoride yer alan Eşim fitre vermiyor ben ondan gizli versem olurmu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gizli işlenen günahlar açığa çıkarılmaması hakkında Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.