Anasayfa
7 Mayıs 2021, 13:38
Sure Ayet
Yönetici

Hz.Muhammede gelen ilk ayetler

Hz.Muhammede gelen ilk ayetler

Kayıtsız Üye
Hz.Muhammede Gelen Ilk Ayetler Nelerdir Peygamber Efendimize inen ilk ayet hangisidir


Yanıt: Hz.Muhammede gelen ilk ayetler

Galus
İlk Vahy’in Gelişi
Hz.Muhammed ilk vahy’in gelişini şöyle anlatıyorlardı:
Hirâ dağında, adımın çağrıldığını duyardım; fakat çağıranı göremezdim. Derken bir gün melek göründü bana; kucakladı beni, göğsüne bastırdı, sıktı ve «Oku» dedi. Ben okumak bilmem dedim. Tekrar sıktı «Oku» dedi. Aynı sözü söyledim. Yine sıktı «Oku» dedi. Ve Kur’ân-ı Kerîm’in şu âyetlerini okudu:
(1) Oku Rabbinin adıyla ki bütün mahlûkatı yarattı, (2) İnsanı da bir parça kan pıhtısından var etti; (3) Oku ve Rabbin, pek büyük bir kerem sâhibidir, (4) Öyle bir Rab ki kalemle öğretmiştir, (5) İnsana bilmediğini belletmiştir (öğretmiştir). (Alâk 1-5. âyetler)

Okudunuz mu?  Talak Süresi Nüzul Sebebi

Bu âyetler Hz.Muhammed’e ilk inen sûrenin ilk beş âyetidir.Hz.Muhammed’e, Allah tarafından ilk vahiy Ramazan ayında nâzil olmuştur.
Ramazan ayı ki onda Kur’ân inzal olunmuştur. Kur’ân nas için aynı hidâyettir; doğru yola götüren, hak ile bâtıl arasını ayıran açık delillerdir. (Bakara 185. âyet)

Okudunuz mu?  Harut Marut melekleri ile ilgili Bakara Suresi'nin 102-103. ayetleri

Kur’ân-ı Kerîm, Hz.Peygamber ebedî âleme göçene kadar 23 yılda tamamlanmıştır. Nâzil olan bütün âyetler, Allah tarafından zaman zaman vahiy edilmiştir.
Kur’ân-ı Kerîm’de; kulun, yani Peygamber’in Allah ile ancak vahiy yoluyla konuşabileceği anlatılmaktadır. Bu konudaki âyetler de şunlardır:
Vahiyle veya perde ardından olması veya bir elçi gönderip ona kendi izniyle dilediği şeyi vahiy etmesi suretlerinden başka hiçbir suretle Allah’ın konuşması hiçbir insana müyesser olmaz. Çünkü O yücedir, işinde hakimdir. (Şûra 51. âyet)

Okudunuz mu?  Duyular ile ilgili ayetler

(192) Kur’ân şüphesiz Rabbelâleminin indirmesidir. (193-194-195) Sen Tanrı azâbıyla korkutanlardan olasın diye onu «ruh-i emin» açık olan Arap diliyle indirmiştir. (Şuarâ 192-195. âyetler)

(16) (Ey Muhammed)! Vahiy bitmesin diye acele almak için dilini kımıldatma. (17) Çünkü onu kalbinde toplamak ve lisanında kıraatini sabit kılmak bize aittir. (18) Sana Kur’ân-ı Kerîm’i kıraat eylediğimizde sen onun kıraatine tâbi ol. (19) Onu izah ve beyân yine bize düşer. (Kıyâmet 16-19. âyetler)

Okudunuz mu?  Ayetel kürsi üstünde taşımak

Cevap: Hz.Muhammede gelen ilk ayetler

Kayıtsız Üye
çok güzel teşekkür ederim


Cevap: Hz.Muhammede gelen ilk ayetler

Kayıtsız Üye
Muhtesem odevdi yaptim doğru duzgun bir siteden 🙂


Kayıtsız Üye
teşekkür ederim çok güzel olmuş Süperdi teşekkürler 🙂


Kayıtsız Üye
Çok teşekkür ederim ödevde 100 aldım Allah razı olsun 😄😄😄😄

Okudunuz mu?  Fatiha suresinin fazileti

hz Muhammede gelen ilk ayetler, hz. Muhammede gelen ilk ayetler, hz.Muhammede gelen ilk ayetler

Bu kategoride yer alan Kıssa Kelimesi ile İlgili Ayetler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz.Muhammede gelen ilk ayetler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.