Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:29
Sizden
Yönetici

Evham ve vesvese psikolojik midir?

Evham ve vesvese psikolojik midir?

sukrubim
hayırlı akşamlar kardeşlerim…evham ve vesvese hastalığı psikolojilmidir sizce???


Yanıt: evham ve vesvese psikolojikmidir???

Star
Evhama bir şey diyemeyeceğim ama vesvese için iki çift lafım var.

Şeytan denilen mahluk,müminin düşmanı olduğu kadar onu alt edebilmek içinde her yolu yapmaya hazırdır.Buna onun ruhuna zarar vermekte dahil.Şeytan verdiği vesveselerle müminin imanını,inancını vs. kırmaya çalışarak onu üzer.Müminde bu vesveseyi benimserse,şeytanın ona vesvese verdiğini bildiği halde hala düşünürse ruhen psikolojik zarar alabilir.Vesvese çok dert edilirse ve kafaya çok takılırsa mutlaka psikolojik açıdan insan zarar görür diye düşünüyorum.Nas suresi,Şeytanın,insanların ve cinin vesveselerinin insan üzerinde ruhen psikolojik açıdan yapılan etkiye karşı savunmak için okunur.”La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil aziym” zikride bu vesveseleri azaltmakla birlikte yararlı olduğu söylenmiştir.

Okudunuz mu?  İçki satılan süpermarketlerde kasiyer olarak çalışmak günah mı?

Yani sonuç olarak vesveselere karşı birtakım önlemler alınmaz ve herşeyin yaratıcısı olan Allah’tan yardım dilenmezse psikolojik olarak bir daha kapanmamak üzere büyük darbeler alabiliriz…

Allah’a emanet ol.


Yanıt: evham ve vesvese psikolojikmidir???

sukrubim
Allah razı olsun kardeşi…vesvese gerçekten illet verici bişey…peki sence evham nedir vesvese nedir??? bnm bir yakınım 30. gebelik haftasında kadın doğum doktoru yapılan bir test sonucu kör topal şansına ne doğarsa dedi o da buna üzüldü. tam 5 hafta boyunca hep hastalığı araştırdı hep hatalığı düşündü yemesine içesine dikkat etmedi ve 35. gebelik haftasında kan kanseri oldu hemde tedavisi yok..bu durumda bu yakınım vesvesemi yapmış oldu yoksa evhamdan mı kanser oldu????

Okudunuz mu?  Abdülaziz Bayındır sapmıştır.

Yanıt: evham ve vesvese psikolojikmidir???

Star
Bu konuda bir şey diyemeyeceğim kardeşim.Kesin bir yargı söylemek benim için yanlış olur.En iyisi sitedeki diğer bilgili kardeşlerim cevaplasın 🙂


babilli
yaptığı şey evhamdır, yani iç sıkıntısı, kendine dert etme.. rahmetli anneannem de annem kundaktayken çeşitli sıkıntılara, dertlere maruz kalıp vefat etmiş(Allah rahmet eylesin) akrabanızın da yaşadıkları iç sıkıntısı kendine dert etme stres gibi nedenlerden dolayı diye düşünüyorum.. yalnız bu iç sıkıntısı bu kadar kısa bir sürede kansere yol açar mı o konuda şüpheliyim.. vesvese şeytan kaynaklıdır… ki genellikle şeytan harama götüren yollarda bize vesvese verir.. Allah cc yakınınıza acil şifalar versin..

Okudunuz mu?  Rüya yok ıslaklık var

_müberra_
< Allah razı olsun kardeşi…vesvese gerçekten illet verici bişey…peki sence evham nedir vesvese nedir??? bnm bir yakınım 30. gebelik haftasında kadın doğum doktoru yapılan bir test sonucu kör topal şansına ne doğarsa dedi o da buna üzüldü. tam 5 hafta boyunca hep hastalığı araştırdı hep hatalığı düşündü yemesine içesine dikkat etmedi ve 35. gebelik haftasında kan kanseri oldu hemde tedavisi yok..bu durumda bu yakınım vesvesemi yapmış oldu yoksa evhamdan mı kanser oldu????
>

bence vesvese ,çünkü tevekkül etse,belki rabbim sağlam dünyaya gönderiridi .kaldıki sağlam doğan çocuğun öyle olmayacağı garantimi?
işin bide tıbbi yönü;hamileyken zayıflayan bağışıklık hastalığa daha yatkın düşmüştür,bitür nifas durumu gibi atalarımız"nifsalı kadının 40 güne dek mazarı açık dururmuş" derler

Okudunuz mu?  Zinanın cezası evliler icin recm ise recmi kendimiz uygulayabirmiyiz?

HAMMADUN
Evham; vesveseye iman etmek demektir. Vesvese ise şeytandandır. Allah’ın takdirinin üzerinde hiç bir yaratılmış, takdir bildiremez. O, Ol dedi ise, O Olur. Bunda da düşünen ve ibret alan toplumlar için büyük hikmetler ve dersler vardır.

Takdirin Allah’tan geldiğini, hayr’ında şer’rinde Allah’dan olduğuna iman edildiğinde. Şeytan araya girip kısadevre yapabileceği ve müslümanı Allahın kendisi için takdir ettiği hususlarda yanıltmaya gücü yetmeyecektir. Yetmez.

Okudunuz mu?  Kur'an okuduktan sonra ''SadakAllahülazim'' diyenlerin delili nedir?

Bizim şer gibi gördüğümüz şeylerde hayr. Hayr gibi gördüğümüz şeylerde de şer olabilir. Bunun ilmi, takdiri ve hikmetide allah-u Taalaya aittir. Eğer imtihan kağıdında senin adın yazıyorsa, o kağıda vereceğin cevaplar sana derece ve puan olarak geri dönecektir.

Bundan daha elim ve vahim olanı ise, üçüncü mertebe olan İSYAN’dır.

Okudunuz mu?  Üzerinde kul hakkı bulunanların ibâdetleri kabûl olmaz, cennete giremez." Diyenler..

Evham; vesvesenin neticesi ise, İsyanda bunların neticesi olmamalıdır.

Rabbine karşı güzel bir ahlak ve sebatla, birbirlerine sabrı tavsiye edenler varya işte onlar rableri katında büyük mükafatlara nail olacaklardır. Cümlemizden Allah razı olsun. Amin.


sukrubim
Allah razı olsun hepinizden kardeslerim..cocuk saglikli dogdu yakinim o donem ibadetinide yapti dualarınıda etti ancak doktorun yaklasimida kotuydu birde doktoru 28 haftalik olsaydi alirdim cocugu demis megerse cocukta hicbirsey yok Allah’ıma bin şükür sağlıklı doğdu. birde yakinim kisa surede olumler yasadi.. ilk bebegini karninda 3 aylikkken kaybettigi için ve babasinida kabettigi için .. herseyi Rabbim bilir ancak çocuğunun sağlıkllı olmasını istemek isyanmıdır ya da vesvesemedirki? gerçi yakınım başka dokotrlarada gitti onlarda çocuğa bulaşmama ihtimalinin olduğunu söylemişler nitekim öylede oldu çocuğa hastalık bulaşmadı da kendi doktoru onu söylediği için hep korku oluştu içinde…

Okudunuz mu?  Namazda dilim dönmüyor yanlış okuyorum

sukrubim
Allah razı olsun kardeşlerim. çocuk hamdolsun sağlıklı doğdu. bence burda doktorun yaklaşımıda kötü olmuş doktor 28 haftalık olsayıd alırdım demiş. Rabbim bilir yakınım kısa sürede ölümler yaşadı. ilk bebeğini 3 aylıkken karnında kaybettti 1 ay sonrada babasını..peki çocuğunun sağlıklı olmasını istemek evhammıdır vesvesmedir ya da psikolojikmidir?

Okudunuz mu?  Abdestimi alıyorum ve camideyken sanki eğilip kalkarken idrar kacırır gibi hissim oluyor tabi namazıma devam ediyorum

evham ve vesvese, evhamdan kurtulmanın yolları, evham neden olur

Bu kategoride yer alan Yaratılış ve evrim teorisi hakkında soru başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evham ve vesvese psikolojik midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.