Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:44
Hadisler
Yönetici

Takke takmak sünnettir faziletleri

Takke takmak sünnettir faziletleri

ravza 2
Takke takmak sünnettir faziletleri… Takke takmak sünnettir. Tenbellik eseri yanında takke taşımayı bir külfet sayarak veya başını örtmeyi ehemmiyetsiz görerek başı açık namaz kılmak mekruhtur. Halbuki namazda başın örtülü olması sünnettir. Hattâ, secde esnasında baştan düşen takkeyi amel-i kesîr işlemeden (meselâ tek el ile) yerden alıp başa örtmeyi bâzıları efdal görmüşlerdir. Bir özürden dolayı başın açık bulunmasında ise kerahet yoktur. Bir de, tezellül ve huşû’ maksadıyla başı açık bırakmakta bir beis yoktur, diyenler de vardır. Namazda takkenin üzerine sarık sarmak da sünnettir. Allah Resûlü: "Sarıklı kılınan namaz, sarıksız kılınan namazdan 70 defa daha hayırlıdır" (Tâc) buyurmuştur. Bâzı âlimlere göre, başı takke ile örtmek de sarık yerini tutabilir.

Okudunuz mu?  İki dudak arası ve iki bacak arasına sahip olmanın sözünün verilmesiyle cenneti garanti ettiği bir hadis duymuştum.

Hz. Peygamber astarlı veya astarsız takke giymişlerdir. Şam mamulü olanları, astarsız ve beyaz renkli olurdu. (Ebû Şeyh, s. 118) Hz. Peygamber’in (s.a.s.) seferlerde kulaklı takke örttüğünü de İbn-i Ömer haber vermektedir.
(Ali el-Kârî, I, 204.)


Cevap: Takke takmak sünnettir faziletleri

Desert Rose
Takke takmak sünnettir faziletleri
Paylaşım için Allah c.c raz ıolsun ravza 2 kardeşim

Okudunuz mu?  Sadaka Hakkında Hadis-i Şerifler

Cevap: Takke takmak sünnettir faziletleri

Kayıtsız Üye
takke ile yatmak sünet midir kardeşler


takke takmak sünnet mi, takke takmak ile ilgili hadisler, takke ile ilgili hadisler

Bu kategoride yer alan Çekirge ile ilgili hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Takke takmak sünnettir faziletleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.