Anasayfa
2 Eylül 2022, 14:29
sizden92
Abone

Göz hakkı nedir?

Göz hakkı nedir?

nisan21
Bir yakınıma mahallede ki bahçenin içindeki ağaçlardan bahçenin dışına sarkan tarafındaki meyvelerden almanın helal olduğunu söylemişler göz hakkı olduğu için… Bu doğru mudur? Ben bahçe sahibinin haberi olmadığı için helal olmayacağını söyledim ama tabi çok fazlada bilgi sahibi değilim, sizlere sormak istedim…Teşekkürler…


Yanıt: Göz hakkı nedir?

Fetva Meclisi
mum hocaya bu göz hakkı konusunu sormuştuk arkadaşlarla.
şöyle demişti: "Göz hakkı var ama sadece bakabilirsiniz.. mide hakkı yok izin alınmadan":)

Okudunuz mu?  Dul ve çocuklu bir bayanla evlenmenin islami olarak bir sakıncası varmıdır?

Yanıt: Göz hakkı nedir?

nisan21
🙂 ALLAH razı olsun cevabınız için…


Yanıt: Göz hakkı nedir?

Fetva Meclisi
< ALLAH razı olsun cevabınız için… >
hocanın esprisiyle cevap verdim.
asla göz hakkı deyip izin alınmadan birilerin malından alınamaz-yemnemez.


nisan21
ALLAH razı olsun… Bende öyle söylemiştim zaten yakınıma… Kesin olarak bilinmese,şüphe duyulsa bile şüpheli şeylerden kaçınılması gerektiğini söylemiştim bende ama yinede kesin olarak öğrenmek istemiştim sizden. Tekrar ALLAH razı olsun…

Okudunuz mu?  Yemeğe Konulan Alkol veya Haram Şeyi Bilmeden Yersek

Kayıtsız Üye
Mesela bir şey ikram edildi sana ve göz hakkı al günah diyen kimse doğrumu demiş oluyor? Yani günahmıdır? Yani birşeyi yemek istiyorsun göz hakkı, ama yemezsen günahmı olur ? (Yemek istiyorsun derken mesela kendi evinde bir şey yemek istiyorsun göz hakkı yemezsen günah diye doğrumudur? Yani başkasının izinsiz malını demek istemiyorum .

Okudunuz mu?  Kendimi sürekli cünüp ve sürekli menim geliyor gibi hissediyorum!

Kayıtsız Üye
mesela su içiyorsun veya bir şey yiyorsun ve bir çocuk veya yetişkin bakıyor ve birisi yazık günah bakıyor derse o kişi doğruöu diyor? (Yani hem çocuk hem yetişkin, müslüman, müslüman olmayan, herkes için cevap verirmsiniz?)

Mesela bir şey canın çekiyor ve yemezsem günahmıdır (mesela kendi evimde)
Yani yemediğim için günah olurmu ( yani canın çekerse) yani yukarda yazılı ya ikram etmezsen günah diye. Şimdi kendin için mesela canın çekiyor ama yemiyorsun bu günahmıdır? (Şişman değilsen ve hastalığın yoksa bile, yani her ikisi içinde cevap verirmisiniz?)

Okudunuz mu?  Günahını Anlatmak

göz hakkı nedir, göz hakki nedir, göz hakkı ne demek

Bu kategoride yer alan Belirli miktarda bankada duran paranın zekatı ne kadardır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Göz hakkı nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.