Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:25
missa04
Abone

Ölünün arkasından okunacak dua

Ölünün arkasından okunacak dua

kenann
sayfanızda merhumun arkasından sadece fatiha dua sı okunacagı yazıyor ama bızım bütün hocalardan ogrendıgımız uc ilhas bır fatiha merhum için okunması gereken dua olarak solenır yasını bılmeen ler ıcın
bu konuda benı aydınlatırsanız sevınırım cuunku annemı kaybedlı bugün 3 gun ve ben onun ıcın hayırlı neyseonu yapmak ıstıyorum cunku annem benım hem babam dı hem annem dı bu konuda onun ıcın neler yapa bılırım dunyda huzur bulamadı ahıretde huzurlu olması ıcın hangı dua yapmalıım sımdı den verecegınız cevaplar ıcın Allah sıden razı olsun ALLAHAN emenet olun

Okudunuz mu?  Kainat (dünya,güneş,ay) nasıl ve ne zaman yaratıldı?

Yanıt: ölünün arkasından okunacak dua

arifselim
Değerli kardeşim. Allah annene rahmet eylesin. Ona hem fatiha hem ihlas surelerini okuyabilirsin. Sayfamızda bir hocamız bunu tavsiye etmiş olabilir bu bir farz değildir sonuçta. Ölülerimiz için güzel dualar etmek, kuranı kerim okumak ve onların ruhu için hayırlar işlemek mümkündür. Ayrıca eğer var ise vasiyetlerini yerine getirmek gerekir.


Cevap: Ölünün arkasından okunacak dua

Hoca
ölünün arkasından okunan duanın ölüye faydası varmı

Evet ölünün arkasında ona edilecek iyi şehadet ve dua ona çook faydası var.
Çünkü Kuranı kerimde yüce rabbimiz ve Hadisi şeriflerde Peygamberimiz bizi, ölülerimize dua etmemizi teşvik etmişlerdir.

Okudunuz mu?  Develerin Boğazlanması Ve Kurban Edilmesi

Örnek bir dua vereyim.
ölünün arkasından okunan dualar

Haşr süresi 10. ayet

وَالَّذِينَ جَاؤُوا مِن بَعْدِهِمْ يَقُولُونَ رَبَّنَا اغْفِرْ لَنَا وَلِإِخْوَانِنَا الَّذِينَ سَبَقُونَا بِالْإِيمَانِ وَلَا تَجْعَلْ فِي قُلُوبِنَا غِلًّا لِّلَّذِينَ آمَنُوا رَبَّنَا إِنَّكَ رَؤُوفٌ رَّحِيمٌ

Vellezîne câû min ba’dihim yekûlûne rabbenâgfir lenâ ve li ihvâninellezîne sebekûnâ bil îmâni ve lâ tec’al fî kulûbinâ gıllen lillezîne âmenû rabbenâ inneke raûfun rahîm(rahîmun).

Ve onlardan sonra gelenler: Rabbimiz bizi ve bizden önce îmân ile geçmiş (göç etmiş) olan kardeşlerimizi mağfiret et. Ve kalplerimizde iman eden kardeşlerimize karşı kin bırakma. Rabbimiz, muhakkak ki Sen; Rauf’sun, Rahîm’sin. derler.
__________________-

Okudunuz mu?  Allah'a karşı görev ve sorumluluklarımız nelerdir?

Ölüye dua etmek fayda vermeseydi, Rabbimiz bu şekilde dua etmemizi tavsiye eder miydi?


Cevap: Ölünün arkasından okunacak dua

Kayıtsız Üye
bol bol duallar edinn bütün duallar edin selavat edin hiç bir zamn vaz gecmeyin ve hep namazz kilin kuran kerim okuyunn tafsiyelerimle bulunun


Mine berk
Günaydın abiler ablalar ben abimi salı günü toprağa koydum ve onun için hangi duaları okumam gerek hiç bir bilgim olmadığı için sizlere soruyorum cevap alabilirsem çok sevinirim

Okudunuz mu?  Dinimden üç yıldır uzaklaştım bu durumdan nasıl kurtulmalıyım

arifselim
Allah rahmet etsin kardeşim. Abin için ilk önce içinden geldiği gibi dua edebilir ve günahlarının affı için Allah’a yalvarabilirsin. Bunun dışında kuranı kerim okuyabiliyorsan yasin, mülk ihlas veya dilediğin bütün surelerden okuyarak dua edebilirsin.


Kayıtsız Üye
hocam evden dısarıya elimden geldiği kadar cıkmıyorum bir bayan olarak evde imanımı nasıl geliştirebilirim


arifselim
İmanı kuvvetlendirmek için ilk önce kendi seviyene göre ilmini geliştirmekle başlayabilirsin. İslam ilmihali, siyer, hadis ve güvenilir dini kaynakları okuyabilirsin. Ayrıca ibadetlerini ve zikirlerini sürekli bir şekilde sürdürmelisin.

Okudunuz mu?  Muskanın yan etkileri

Kayıtsız Üye
Benim erkek arkadaşım 13.03.2017 geçtiğimiz hafta trafik kazasında vefat etti. Biz Haziranda nişan yapacaktık. Onun sadece sevgilisi olduğumdan cennette buluşamayacağımızı anladım okuduğum hadislerden. Ama çok sevdik öyle bir sevgi ki anlatamam. İçimin özlemi bitmiyor. Hiç evlenmesem onla buluşabilir miyim?
Bir de onun affedilmesi için ( günahları var ise ) neler yapmalıyım. Ona kavuşmak için ölmeyi bile düşündüm bu kadar ağır bir sevgiyi tek başıma kaldıramıyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz ? neler yapmalıyım?


arifselim
Allah rahmet eylesin ve Allah sana sabırlar versin. Bu çok zor bir imtihan olabilir şüphesiz ama hiç birimiz bu dünyada ebedi kalmayacağız. Hepimiz ölüp eğer cennete girmek nasip ise cennete girdiğimizde evlilik olmasa bile zaten bir araya geleceğiz. Şu an eğer onun yerinde olsaydın kesinlikle bu hayata çok daha farklı bakacaktın bundan emin ol. Çünkü bu dünya geçici ama ahiret ise sonsuz ve kalıcıdır. Asıl huzur ve mutluluk Allah katındadır. Ona bol bol dua er ve eğer imkanın varsa fakirlere muhtaçlara onun ruhuna olmak üzere sadakalar ver. Allah’a emanet ol.

Okudunuz mu?  Abdest başlı başına bir ibadet midir?

Kayıtsız Üye
Öncelikle Selamün Aleyküm. Yakın bir süre önce dayım vefat etti. Merhumun arkasından, günahlarının affolunması ve Ahiret hayatının güzelliği adına ancak Yasin Suresi, Fatiha Suresi ve İhlas Suresi gibi Sureler mi okunabilir, yoksa dua edecek kişinin normal bir şekilde, aklından geçenler ile Türkçe dualar okuması da yeterli olacak mıdır? Sorumu cevaplandıracak olan kardeşime/kardeşlerime şimdiden teşekkürlerimi sunarım.

Okudunuz mu?  Rahim ameliyatından sonra gelen akıntılar

arifselim
Aleykum selam. Allah rahmet eylesin. Bu dediğin sureleri okuyabileceğin gibi, kuranı kerim baştan sona kadar da okunabilir. Ayrıca içinden gelen her türlü güzel duaları da türkçe olarak dilediğin gibi edebilirsin.


Kayıtsız Üye
Merhaba Allah size sabırlar versin gerçekten zor bir durum çünkü bende sizin kadar seviyorum yaşarken bu kadar sevip acı çekmek yanınızda ebediyen olmayınca acınızı değerlendirmek çok zor ama şöyle düşünün onu çok sevmişsiniz yani ya hiç sevmeseydiniz sevilmedende ölmek var saygılar Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun Hasan

Okudunuz mu?  Adalet hakkında hadisler

Kayıtsız Üye
22.01 2018 de sevdigim insani kaybettim biz kavgaliydik bana kirgin gitti mezarina gidiyorum cokta vicdan azabi duyuyorum cokta sevmistim pisokolijim fln bozuldu benim hiç biseyim olmuyr ya okudugum dualardan haberdar olurmu biz yarin ahirette gorusurmuyuz


vel Fecr
Allah bilir. müslümanın arkasında Allah mağrifet, merhamet etsin kafidir.

Okudunuz mu?  Dinimizde içki içen kocaya nasıl davranmalı

mum
< okudugum dualardan haberdar olurmu biz yarin ahirette gorusurmuyuz >
Ettiğiniz dua fayda verir, mezar başında sizi duyar, ahirette kiniz cennet ehli olursanız görüşürsünüz


Kayıtsız Üye
Eşimi arkadaşı silahla vurdu ve vefat etti 1 yaşında oğlum ve 15 yaşında kızım var kızıma rüyasında sana babani gösteremeyiz diyorlarmış onu rüyasında görmek istiyor ve silahla ölen birinin öteki dünyada ki yeri nasıldır ben eşi olarak onu bende ölünce gorebilecekmiyim

Okudunuz mu?  Oniki yaşında günah yazılmaya başlar mı?

arifselim
Bir insanı haksız yere öldürmek Allah katında en büyük günahlardan bir günahtır. Cehennemde cezasını hakkettiği şekilde verecek olan Allah’tır. Kızının bu tür rüyalar görmesi normaldir ve babasının vefatının etkisinde kalmasından dolayıdır.


ölünün ruhuna okunacak dua, ölünün arkasından okunacak dua, ölünün arkasından okunacak dualar

Bu kategoride yer alan Tuvalet adabı ve temizliği başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ölünün arkasından okunacak dua Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.