Anasayfa
1 Kasım 2022, 11:14

Okullara kitap satanlar bu satış karşılığında okula da bir miktar yardım yapıyorlar. Bu yardımlar okul ihtiyaçları için

Okullara kitap satanlar bu satış karşılığında okula da bir miktar yardım yapıyorlar. Bu yardımlar okul ihtiyaçları için

Muhammed
Okullara kitap satanlar bu satış karşılığında okula da bir miktar yardım yapıyorlar. Bu yardımlar okul ihtiyaçları için kullanılıyor. Bu durum caiz midir, rüşvete girer mi?

Okudunuz mu?  Kocanın eli öpülür mü ?

1- Bu konuda bir komisyon oluşturulmalı ve piyasa aratırması yapılarak öğrencilere daha faydalı olanın tesbit edilmesi gerekir.

2- Komisyonun vereceği karar doğrultusunda okula yapılacak yardımın getirisi ya da götürüsü incelenmelidir. Alınacak yardımın miktarı diğer tekliflerle değerlendirilmeli ve ona göre karar verilmelidir.

Okudunuz mu?  Bir erkeğin bütün vücudunu traş etmesi harammı

3- Okul adına alınan ayni ya da nakdi yardımların mutlaka okula kullanılması şarttır. Bundan okul idaresinin ya da öğretmenlerin faydalanması haramdır.

4- Eğer idareciler ya da öğretmenler bundan faydalanırsa rüşvet almış olurlar.


Cevap: Okullara kitap satanlar bu satış karşılığında okula da bir miktar yardım yapıyorlar. Bu yardı

DELFİN
Okulda satılan kitapların öğrencilerin öğrenimlerine uyması değerli olması ve gereksinim olması gerekmektedir.Bir de tabi ki piyasa değerlerine de bakılması gerekmektedir.Bu tip durumlar zor ve zan altında bırakan durumlardır.

Okudunuz mu?  Ayette kadınların aşağılanması

Cevap: Okullara kitap satanlar bu satış karşılığında okula da bir miktar yardım yapıyorlar. Bu yardı

Kayıtsız Üye
< Okulda satılan kitapların öğrencilerin öğrenimlerine uyması değerli olması ve gereksinim olması gerekmektedir.Bir de tabi ki piyasa değerlerine de bakılması gerekmektedir.Bu tip durumlar zor ve zan altında bırakan durumlardır. >
.

Piyasa degerinden fazla arastirdik okul ihtiyaclarini da veliler aliyoruz ogretmenller ve idarede bu satis yapanlari koruyor zorla onlardan almizi istiyorlar almazsak kotu veli oluyoruz dislanoyoruz

Okudunuz mu?  Bu dünyada sevdiğine kavuşamayan ahirette kavuşur mu?

okullarda kitap satışı, okullara kitap satmak

Bu kategoride yer alan Anne-baba, yavrusunun yuvasını yıkan kişi olabilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Okullara kitap satanlar bu satış karşılığında okula da bir miktar yardım yapıyorlar. Bu yardımlar okul ihtiyaçları için Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.