Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:57
sizden5
Abone

Günahı ifşa etmek hakkında bilgi verirmisiniz?

Günahı ifşa etmek hakkında bilgi verirmisiniz?

of ki ne of
benim bir arkadaşım var.. zamanın birinde bir akrabasıyla istenmeyen şeyler yaşamış ama çok ileri olmayan şeyler ama bu yüzden çok pişman ve bunu bana anlattı diye çok canın yanıyor diyorum Allahtan ümit kesilmez diyor ki günahımı sadece Allah biliyordu sanada söyledim ya sende herkese sölersen diye üzülüyor.. ne yapmalıyım kardeşlerim ??

Okudunuz mu?  Gusül abdestinde tek sorunum burna su verme banyodan çıkamıyorum...

Yanıt: Günahı ifşa etmek hakkında bilgi verirmisiniz?

imamhatipli42
242. Ebû Hüreyre radıyAllahu anh’den rivayet edildiğine göre, Nebî sallAllahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
"Bir kul, bu dünyada başka bir kulun ayıbını örterse, kıyamet gününde Allah da onun ayıbını örter."
Müslim, Birr 72. Ayrıca bk. Buhârî, Mezâlim, 3; Ebû Dâvûd, Edeb 38; Tirmizî, Birr 19; İbni Mâce, Mukaddime 17
Açıklamalar
Dinimiz, insanların ayıplarını araştırmayı ve kişilerin gizli hallerini ortaya çıkarmak için gayret etmeyi yasaklamıştır. Buna karşılık, bir kimsenin ayıplarını, kusurlarını örtmek ahlâkî bir fazîlet, üstün bir insânî meziyet kabul edilmiştir. Örtülmesi istenilen ve Allah’ın da kıyamet gününde örteceği ayıp, kusur ve hatalar, kul hakkına taalluk etmeyen, zulüm ve haksızlık olmayan, söylenilmesi halinde kimseye fayda temin etmeyecek türden olanlardır. Bu sayılanlar ve benzerleri dışında kalan günahları ve özellikle haramları gizlemek câiz değildir.
Allah Teâlâ, dünyada günahlarını örttüğü kulunun, kıyamet gününde de hata ve kusurlarını örter. Böylece mahşer halkı da onun bu halini bilmezler. Dünyada bir kulun hata ve kusurlarını örten kimse de sevap işlediği için, Allah katında o da mükâfatını görür.
Hadisten Öğrendiklerimiz
1. Hata ve kusurları örtmek fazilettir.
2. Örtülen hata ve kusur, kul hakkına taalluk eden zulüm ve haksızlıklar cinsinden olmamalıdır.
3. Allah, dünyada kusurunu örttüğü kulunun, mahşerde de kusurunu ortaya çıkarmaz.
4. Dünyada kulların kusurunu örtenler, âhirette mükâfatını görürler.


Yanıt: Günahı ifşa etmek hakkında bilgi verirmisiniz?

of ki ne of
Allah razı olsun güzel açıklamışınız da ee şimdi bu günah haram o zaman bunu saklamamak mı gerek yani zina sayılır bir nevi yani bilgilendirirseniz çok sevinirim

Okudunuz mu?  Gece boşalmanın belirtileri

Yanıt: Günahı ifşa etmek hakkında bilgi verirmisiniz?

imamhatipli42
< Allah razı olsun güzel açıklamışınız da ee şimdi bu günah haram o zaman bunu saklamamak mı gerek yani zina sayılır bir nevi yani bilgilendirirseniz çok sevinirim >
Başka birileri ile evlenmelerine engel olacak bir hata değilse gizlemek evladır. Allah (cc) nün onu bağışlaması için dua ediniz.

Okudunuz mu?  Kıbleye karşı çorap giyilir mi?

Kayıtsız Üye
Benimde bir arkadaşım zamanında bir akrabasiyla istenmeyen şeyler yaşadı çok ileri gitmedi ama müthiş pişman her gün düşündükçe çıldırıyor. Akrabası yaşadıklarını annesine anlatmış annesi de herkese yaydi. Kızın babası duysun diye uğraşıyor. Çok çaresiz her gün dua ediyorum ona. Ama yaşamak istemiyor. Yeni bir hayat kurmasına izin vermiyorlar. Sürekli kızı tahrik ediyorlar laflarıyla. Nasıl olurdu ayrilirmis.lutfen sizde dua edin kurtulamıyor.

Okudunuz mu?  Cünüplük şüphesi soruları

Istismar, Günahı açık

Bu kategoride yer alan Yalan söylemek zorunda kalmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Günahı ifşa etmek hakkında bilgi verirmisiniz? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.