Anasayfa
30 Nisan 2023, 21:26
sizden05
Abone

Vatan Sevgisi ?

Vatan Sevgisi ?

Allahın1Kulu
SelamunAleyküm

İnsanın vatanını sevmesi caizmi ? veya sevap yada günahmı vatanı yolunda ölürse Ahirette mükafatı veya cezası varmı ?


Yanıt: Vatan Sevgisi ?

tekturk
Vatanimizi tabiiki sevecegiz, vatansiz milletlerin durumlari ve hallerini gorduk vede halen malesef goruyoruz..
Vatansiz millet olmaz…


Yanıt: Vatan Sevgisi ?

Allahın1Kulu
Kardeş bu sıralar aşırı derecede kafam karıştı aşırı derecede Türk Milliyetçisi biriydim ama ırkçılığa faşistliğe karşı biri yani Türk Milletini başka hiç bir milletten üstün görmüyorum ve Turancılık fikrini destekleyen biriydim ama galiba bu düşüncelerim Caiz değil gibi bazı durumlar aldım artık bu tarz sorulara dahi döndüm :S


Yanıt: Vatan Sevgisi ?

tekturk
Kardes siyasi seyleri birak, bizlere islam yeter, vatan hepimizin tabiiki vatan sevgisi olacak icimizde..


HAMMADUN
VATAN SEVGİSİ İMANDANDIR. TEMİZLİKTE İMANDANDIR, HAYA İMANDANDIR, EHL-İ BEYTİ SEVMEK İMANDANDIR, KUR’AN-I KERİM’e ve İSLAM’a ve nimete hürmet İMANDANDIR. ALLAH ve RESULULLAH SEVGİSİ İMANDANDIR.

İmandan olan böyle çok şey sayabiliriz.

Demekki imansız birisi de VATANIMI SEVİYORUM derse, iman dairesi içerisinde olmadığından ya malını mülkünü, yada dünyevi bir takım çıkarlarını seviyor demektir.

Okudunuz mu?  Oruçlu oruçlu rüya gördüm, şu aldığım gusül tekrar gerektirir mi?

CANLARIYLA ve MALLARIYLA CENNETİ SATIN ALANLAR;

Elinde olupda şükretmesini bilip, malından dağıtan zengin, elinde olmayıpda malından değil gönlünden veren fakir arasında da hiç fark yoktur. Verilen emtianın büyüklüğü değil, verilenin hangi hal ve ahval üzerine tasadduk edildiği önemlidir.

VATAN’ı üzerinde yaşayan DİNDAŞ’larınında mevcudiyetinden ve onlara gelecek her türlü eza ve cefanın bir muhafaza merkezi olduğunu bildiğinden dolayı seversin. Yoksa aynı ırk düzleminde, diğerlerine kem gözle bakmak suretiyle yapılan sevgi vatan sevgisi değil ırk sevgisidir. Irk sevgisininde ne dinle ne de vatan sevgisiyle bir bağlantısı olmaz, olamaz….

Vatan yolunda ölmek; Şehitlik mertebesi.

Bu safha, kıldan ince, kılınçtan keskindir. Şehit olabilmek için, Allah yolunda cihad etmeyi, canını dininin emrine vermeyi, zafer kazanmayı yada kaybetmeyi düşünmeden, gelen emrin gereğini, canını vermek için ileri atılarak değil, canınıda koruyarak savaşmasını bilmekten geçer.

Hülasa değerli kardeşim, şehit olup vatan kurtarmak kadar, şehitlerin üzerinde yükselen vatanı da sevk ve idare etmekde önemlidir. İslam şerli siyasetten ayrıdır ancak İslam İLMİ SİYASET’in ta kendisidir. Mazlumun kanı dökülmesin diye müslüman her hal ve şartta vatanın yönetiminide uhtesinde bulundurmak mecburiyetindedir.

Okudunuz mu?  Ben gusülde çok vesvese yapıyorum?

Bakara suresi / 12 nci Ayet…. İyi bilin ki, onlar ortalığı bozanların ta kendileridir, fakat anlamazlar.

Müslüman öncelikle ortalığı bozguna uğratanlardan ülkeyi alıp, Allah ve Resulünün emirleri muvacehesinde ülkeyi yönetmeye talip olmalıdır. Bunda da dini siyasete alet ediyorlar gibi bir takım safsatalarıda kulak arkası ederek. Zira din siyasete alet olmaz. Din yaşanır. Dinin siyasete alet edildiği gibi bir ifade kullananlar, siyasete alet ettiklerinin karşısında dini gördüklerinden dolayı endişelidirler. Allah cümlemizden razı olsun. Amin.


VanLi
Sürekli bu konularla ilgili konu açıyorsun anlaşılan kafan hali bir karışık.En ince detaya kadar konuya girip soru sor cevaplansın kafandaki soru işaretleri kalksın.

Ama şunu unutma ilk öğrendiklerin ve alıştıkların her zaman doğru değildir.


CizReLi
ALLAH c.c diyorki hiç kimse hiç kimseden üstün değildir üstünlük sadece takvadadır

Okudunuz mu?  Büyü etkisiyle bir insan aldatır mı

ikincisi dediğin gibi bazıları vardır kendi ırkını başka ırklardan üstün görüyorlar bunlar sadece ülkücülerde değil chp dede aynı sözleri gördüm eski arşiv gazetede

üçüncüsü ise unutmaki yahudilerde kendi ırklarını herkesten üstün görüyorlar

ve bu çok günahtır herkes bunu bilsin
inkar edenler unutmasınki ALLAH c.c dediğinide inkar etmiş olur

üstünlük sadece takvadadır

vatanı sevmek demişsin kimse kusura bakmasında hangi vatan mayoya izin veren türbana yasak getiren ??
okulda namaza izin vermeyen ALLAH c.c nin emirlerine yasaklar getiren RESULULLAH ın sünnetlerine yasaklar getiren

ama genede çok şükür türkiyede yaşıyoruz her şeye rağmen
her şeye rağmen vatanımızı nasıl daha güzel yapmaya çalışalım
ırkcılık yapmadan ötekileştirmeden dinimizi yaşayalım yaşatalım öğretelim


komite
Türklüğün Suç Müslümanlığın Nostalji Sayıldığı Şu Günlerde,
İnadına Türk İnadına Müslüman Olanlara Selam Olsun…
Vatan sevgisi kadar güzel bir şey varmı?Yaşım gelsin hemen sözleşmeli erliğe başvurcam.En büyük hayalim vatan savunmasında Allah yolunda şehit olmak.


VanLi
< Vatan sevgisi kadar güzel bir şey varmı? >
Allah sevgisi Resul sevgisi ve İslam sevgisi…!!!

Okudunuz mu?  Demans Hastası Kurban kesebilir mi?

islami17
Her tarafı şehit kanlarıyla sulanmış, bu aziz vatana bin can feda…
Kardeşim ”vatanı sevmek caiz mi?” nasıl bir soru böyle…:S
Üstünde yaşadığın, toprağından suyundan faydalandığın, insanlarıyla sohbet ettiğin vatanı sevmemek mümkün değil..
Sevmeyenleri de görüyoruz, onlara kısaca hain diyoruz…:(

Bu vatan, toprağın kara bağrında
Sıradağlar gibi duranlarındır

Hudutta, gazi bayraklarından
Anlına ışıklar vuranlarındır.

Vatan sevdasının ilahi rütbelerinin açıklandığı bir hadis–i şerifte Allah’ın sevgilisi şöyle buyuruyor:

‘’Allah rızası için bir gün nöbet beklemek, dünya ve dünyadakilerden hayırlıdır. Sizden birisinin kamçınsın cennetten işgal ettiği bir yerde, dünyadan ve dünyadaki her şeyden hayırlıdır.” ( Buharı. Cihad. 71)Vatan için yaşamasını bilmeyen ne anlar vatan için şehit olmaktan…

Allah Resulü (S.A.V) bir hadis–i şeriflerinde vatan sevgisi imandandır buyurdu. Bu sevginin ‘’Şehitlik” gibi bir bedeli var.

Kuvvetli Şairimiz Mehmet Akif ne demişti:

Enbiya yurdu bu toprak, şüheda burcu bu yer.

Bir yıkık türbesinin üstüne Mevla titrer.

Milletlerin yurt tutup özgürce yaşamlarını sürdürmek için uğrunda nice mücadeleler verdiği toprak parçasına vatan denilmiştir. ”Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır" veciz sözüyle, anlatılmak istenen; budur. Korunması, Hadisi Şerifle teşvik edilmiştir. "Bir kimse kendini, dinini, namusunu ve malını korurken öldürülürse şehittir”( Tirmizi, Diyat / 22) Bu sebepledir ki "vatan sevgisi imandandır” peygamber buyruğunda; vatan sevgisiyle iman, birlikte zikredilmiştir.

Okudunuz mu?  Termal Mest Kullanmak Caiz Mi?

Vatan Şairimiz Mehmet Akif, yıllar önce bu tehlikeleri görerek milletimizi uyarmıştı;

"Bastığın yerleri "Toprak” diyerek geçme tanı!
Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.
Sen şehit oğlusun, incitme yazıktır atanı;
Verme; dünyaları alsan da, bu cennet vatanı.

Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?
Şühedâ fışkıracak toprağı sıksan, şühedâ!
Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Hudâ,
Etmesin tek vatanımdan beni dünyâda cüdâ.”


Allahın1Kulu
"VanLi" kardeşim arkadaş öyle demek istememiştir yani herşeyden önce İslam Dini gelir konu tartışmaya gitmesin lütfen anlayışınız için teşekkür ederim.

"islami17" vatan sevgisi caizmi ? diye sordum evet çünkü ben ırkçılığa dayanmayan aşırı Türk Milliyetçisi biriydim ama öyle şeyler öğrendim ya yanlış anladım yada bizi tanımadılar açıkça şu günlerde Türküm derken bile Günaha giriyormuyum diye düşünmüyor değilim kardeşim o yüzden…

Okudunuz mu?  Göz pınarında ki çapak - çok acill

islami17
Allah Allah olur mu öyle şey kardeşim.. Kafanı kurcalama bu tür şeylerle..
Türkler asildir, bunu aklından çıkarma;)


Allahın1Kulu
"islami17" türk birliği dedik "Turancılık" fikri türkçülük dediler caiz değildir dediler :S ve hayla araştırıyorum caizmi değilmi diye kardeş bilgin varmı acaba


islami17
Tüm Türkleri bir çatı altında toplamak ne zamandan beri caiz değil..:S
Nerden duydun bunu


Allahın1Kulu
bana dedikleri şey şu Turancılık fikri Türkçülük oda caiz değil. gibilerinden dediler


islami17
Her kim dedi bilmiyorum kardeşim ama şunu biliyorum ki dinimiz birliği beraberliği emreder..
Bunun günah olan bir tarafı da yok..
senin için Turancılık’ı biraz araştırdım;

Turancılık, Irksal farklılıkları (fiziksel farklılıklar da diyebiliriz) yadsıyarak, Orta Asya’da yaşayan, Türk olmayan ancak Türk kültüründen etkilenmiş, bu arada da bir miktar melezleşmiş halkları (Türki) Türk sayan ve onlarla Tek ve Ortak Bir Devlet kurulmasını savunan bir görüştür.

Okudunuz mu?  Temime nedir?

Rus baskısından bunalan Türk(1) ve Türki kökenli halklar arasında doğmuş ve Osmanlı İmparatorluğuna sığınan Türkiler tarafından Türkiye’de yayılmaya başlamıştır.

Ancak Turancılık fikri gerek Osmanlı’da gerekse Türkiye’de tutmamış; Türki halklar ırksal, fiziksel, kültürel ve mezhepsel farklılıklardan, dilden veya tarihsel birlik olmaması gibi sebeplerden Türk Milletinin çoğunluğu tarafından hep yabancı kabul edilmişlerdir.

1-Burada Rusya Türkleri ile kast edilen gerçekten Türk Irkının özelliklerini gösteren, fiziksel olarak Anadolu Türklerine benzeyen, ancak sınırın yanlış tarafında kalmış soydaşlarımızdır. Rusya, Ukrayna, Yunanistan gibi ülkelerde yaşayan, Gagavuzları veya Balkan Türkleri gibi Türk soylu halklar (Türkler) ile Kırgızlar gibi Türki halkları birbirleriyle karıştırmamaya dikkat etmek lazımdır.


Allahın1Kulu
"islami17" birazdaha açıyım dünya üzerinde bulunan türk devletlerini tek çatı altında toplama tek dil tek bayrak tek millet tek devlet aynı şuanda uygulanan politaka gibi ama bu demek olmuyorki Türk milletini üstün görmek haşa kimsenin kimseden üstünlüğü yoktur üstünlük Takva dadır.Türk devleti olması diğer ırkların yaşayamıyacağı anlamına gelmez sadece resmi olarak öyle olmalı bunun sebebide osmanlı gibi milliyetçi akımlarda dağılmamak için şimdi bakıyorum.Irkçılık yok,Turanın kurulması dünyanın en güçlü devletlerinden biri haline gelicek hemde bir İslam ülkesi, birlik var beraberlik var ama dedikleri Caiz değil :S kafamı kurcalayan buydu…

Okudunuz mu?  Gerçek anlamını bilmeden bir kişiye '' Allahsız '' Dedim

islami17
Ben yazdıklarımda; türk milleti olursa, diğer devletler olamaz, türk milleti herkesten üstündür gibi sözlere yer vermedim..
Anladığım kadarıyla senin kafan karışmış.. Sana daha fazla yardımcı olamayacağım anlaşılan.. Sen bir sitemizin hocalarına danış istersen..
Ama dediğim gibi vatanı sevmek, türklüğü sevmek caiz değildir diye bir şey yok..
İnsan elbette kendi ırkını sevmeli.. Yoksa nasıl ben türküm der..


Allahın1Kulu
"islami17" yanlış anlaşıldı galiba ben orda tanım yaptım sadece bilgileriniz için tşk ederim Allah Razı Olsun…


islami17
Yok kardeş, yanlış anlamadım. Bu zamanda bu tür şeyler söyleyerek beyin yıkayan insanlar çoğaldı seni anlıyorum ancak daha fazlası hakkında bilgim yok. Ne yazık ki yardımcı olamayacağım:S
Rica ederiz, Allah sen de razı olsun..

Okudunuz mu?  Babam oruç tutmama izin vermiyor ne yapmalıyım

Desert Rose
Allahın1kulu kardeşim aşağıdaki linkte mum hocanın
konuyla ilgili paylaşımı var
gayette açıklayıcı bilgiler,bakabilirsin tavsiye ediyorum…

tıkla>>>

forumduasi.com/u-v/1763-vatan-nedir-islamda-vatan.html


Allahın1Kulu
"desert.rose" Allah Razı Olsun…


imam
"Vatan sevgisi imandandır" sözü hadis midir?

İslam dini bir bütün olarak hayatın her yönünü içine alır. Bu nedenle vatan ve devlet anlayışını belirli sınırlar içerisinde değerlendirmiştir.

Örneğin oturduğu eve veya malına saldırıldığı zaman onu korumak ve kendini müdafaa etmek dinimizin bir emridir. Bu yolda ölse şehit olur. Vatan ise bütün Müslümanların ortak evidir. Onu korumak ve muhafaza etmek ise Müslümanların ortak görevidir.

Peygamber Efendimiz Medine’ye hicret edince orada bulunan Yahudilerle bir anlaşma imzalamıştır. Bu anlaşma da geçen önemli maddelerden biri de Vatanları olan Medine’ye bir saldırı olursa beraber savunma yapacakları konusuydu. Demek ki vatanımızı korumak için gayr-i Müslimlerle bile anlaşma yapılabilir ve vatan ne pahasına olursa olsun korunması gerekir.

Bir Müslüman dinini, namusunu, canını ve malını vatan ve devletiyle korur. Vatanına bir Müslüman devlet bile saldırsa onu korumak Dinimizin emridir.

Okudunuz mu?  Cinsel organına dokunmak orucu bozar mı

Yerler ve zamanlar içerisinde olan kimseler ve yapılan işlere göre değer kazanır. Bu açıdan bir İslam devleti olan bu memleketin, bu toprakların ve içinde yaşayanların korunması ve devam etmesi noktasından vatan, bayrak ve devletin varlığını zorunlu kılmaktadır.

Bazı alimler "Vatan sevgisi imandandır” sözünün mevzu olduğunu söylese de manasının doğru olduğu ifade edilmiştir. (Acluni, Keşfu’l-hafa, I. 138)
Selam ve dua ile…
Sorularla İslamiyet


Kayıtsız Üye
Vatanını sevmeyen türklüğünü de sevmez


Allah kulu 1
Tabi ki de vatan sevgisi her şeyden üstün


vatan sevgisi her sevgiden üstündür, vatan sevgisi her şeyden üstündür, vatan sevgisi her sevginin üstündedir ile ilgili paragraf kısaca

Bu kategoride yer alan Ben içki satan bir otelde çalışıyorum içkili yerde çalışmak günah mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vatan Sevgisi ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.