Anasayfa
20 Aralık 2021, 20:12
Sure Ayet
Yönetici

Hz Muhammedin merhametiyle ilgili kısa ayetler

Hz Muhammedin merhametiyle ilgili kısa ayetler

Kayıtsız Üye
Hz Muhammed’in s.a.v merhametiyle ilgili kısa bir kaç tane ayet örneği paylaşabilir misiniz ?


Yanıt: Hz Muhammedin merhametiyle ilgili kısa ayetler

Desert Rose
(Ey Peygamber!) senin izleyicilerine yumuşak davranman Allah’ın rahmetinin bir eseriydi. Çünkü, eğer onlara karşı kırıcı ve sert olsaydın, doğrusu senden koparlardı. Artık onları hoş gör ve bağışlanmaları için dua et.” (Âl-i İmran, 159)

Okudunuz mu?  Kıssa Kelimesi ile İlgili Ayetler

Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik.” (Enbiya, 107)

And olsun,size kendinizden öyle bir peygamber gelmiştir ki,sizin sıkıntıya uğramanız O’na çok ağır gelir.O,size çok düşkün, müminlere karşı çok şefkatlidir, merhametlidir.” (Tevbe,128)

İyilik ve kötülük bir değildir. Sen fenalığı en güzel şekilde sav. 0 zaman, seninle arasında düşmanlık bulunan kimse, sıcak bir dost oluvermiştir " (41: 34)

Okudunuz mu?  Helal kazanç ile ilgili ayetler




peygamberimizin merhameti ile ilgili ayetler, hz Muhammedin merhametli oluşu ile ilgili ayetler, hz Muhammedin merhameti ile ilgili ayetler

Bu kategoride yer alan İslam dinindeki yasakladıgı alışkanlıklarla ilgili hadis ve ayetler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz Muhammedin merhametiyle ilgili kısa ayetler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.