Anasayfa
1 Aralık 2022, 10:29
sizden0
Abone

Kul hakkına mı girmişim ? bu vicdan azabı nasıl geçer?

Kul hakkına mı girmişim ? bu vicdan azabı nasıl geçer?

of ki ne of
selamun aleyküm arkadaşlar.. çok önemli bir konuda bilgilerinize dayanmak istiyorum.. bugün yolun kenarında bir arkadaşımla yürüyordum.. kırmızı ışık vardı sol tarafımda ve ışıkta buton vardı ”karşıya geçmek için butona basınız ” diye ben ona bastım ama karşıya geçmek için değil öylesine bastım ve hemen akabinde 2-3 sn sonra yayalara yeşil yandı ve arabalar durdu.. bu durumda ben duran arabaların hakkına girmiş mi oluyorum? ya benim yüzümden bir kaza olursa ben nasıl yaşarım ?? Allah rızası için lütfen yardım edin??

Okudunuz mu?  Bayan kuaförlük mesleği erkeğe harammı?

Yanıt: kul hakkına mı girmişim ? bu vicdan azabı nasıl geçer?

Muhasibi
Kardeşim derdini gayet iyi anlıyorum.
Keyfiyetten basmaman daha iyi olurdu. Ama sen hatanı anlayıp tevbe etmen lazım.
Umulurki affeden Allah affeder.


Cevap: kul hakkına mı girmişim ? bu vicdan azabı nasıl geçer?

Kayıtsız Üye
bu ne sacma bir cvb haline sükret bende ki kul hakkını görsen kafana sıkarsın böle olayları büyüten insanlar daima nefretim sekil a da ki sema oldugu gibi sacma insanlar

Okudunuz mu?  Karabasan ile ilgili hadis varmı?

Cevap: kul hakkına mı girmişim ? bu vicdan azabı nasıl geçer?

Şii
Kaza olmamış işte niye kendinizi üzüyorsunuz? He kaza olsaydı bile sizin suçunuz kötü şaka anlayışından ya da çocukça bir hareketten ibaret olurdu. Orda kaza olsa yani siz adam yaralama suçu ya da öldürme suçu işlemiş olmazdınız. Zira kastınız yok. Hadisleri yeterince incelerseniz bu tür vesveselere kapılmazsınız. Hz. Ali der ki "kulların öyle günahları vardır ki Allah önemsemez affeder, ve kulların öyle günahları vardır ki onları yapana cehennem vardır." Bu yaptığınız nedir ki? Son cevabı yazana ben de biraz katılıyorum yani. Emin olun soruyu soran iyi niyetli kardeş sizde de bizde de örneğini verdiğiniz suçtan daha büyük suçlar vardır. Bu illa kul hakkı olmak zorunda değil. Namaz kılmamak, nahmahreme bakmak(sade yüzüne olsa dahi), farz orucu tutmamak gibi.

Okudunuz mu?  Namazda duayı yanlış okursak abdestimiz bozulur mu?

vicdan azabı nasıl geçer, vicdan azabı

Bu kategoride yer alan Kadın cihada gider mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kul hakkına mı girmişim ? bu vicdan azabı nasıl geçer? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.