Anasayfa
9 Şubat 2023, 16:59
Gusul
Yönetici

Sabahleyin idrar yaparken gelen beyaz yapışkan sıvı gusül abdesti gerektirir mi ?

Sabahleyin idrar yaparken gelen beyaz yapışkan sıvı gusül abdesti gerektirir mi ?

Kayıtsız Üye
sabahları uyanınca idrarımı yaptıktan sonraakıntı geliyor.beyaz yapışkan.ama ben şüpeye düşüyorum.açaba çünüp mü oldum diye.nedeni uykudan sonra gelmesı.bende gusül abdeti alıyorm.sürekli başıma geliyor.yoruldum lütven açıklayıcı bilgi verirmisiniz.


Yanıt: sabahleyin idrar yaparken gelen beyaz yapışkan sıvı gusül abdesti gerektirir mi ?

arifselim
Bunun önüne geçebilmek için mezi ile meniyi birbirinden ayırt etmen gerekiyor. Mezi ince açık renkte ve yapışkan olur. Meni ise çok yoğun ve fazla akar. Meninin rengi beyazdır ve kokusu ağırdır. Büyük ihtimalle sizden gelen mezidir ve meziden dolayı gusül abdesti alınmaz sadece kirlenen yerler temizlenir.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken vesvese yapıyorum nasıl kurtulurum bunun için hergün gusül alıyorum

Yanıt: sabahleyin idrar yaparken gelen beyaz yapışkan sıvı gusül abdesti gerektirir mi ?

aziz83
Yok kardeş gusül gerekmez.

Vedi; küçük abdestten sonra veya ağır bir şey kaldırmaktan dolayı gelen biraz kalınca yapışkan sıvıdır. Bu sıvı guslü gerektirmez. Çünkü insandan şehvetle gelen meni değildir. Fakat abdesti gerektirir. Yani kişi küçük abdest bozsa ve abdest alsa hemen akabinden de öyle bir sıvı gelse o kimsenin yeniden abdest alması gerekir (el-Merğınanî, el-Hidâye, I, 17; İbnü’l-Hümam, Şerhu Fethu’l-Kadîr I, 60; Ayn el-Binâye Şerhu’l-Kidâye, I, 290).

Okudunuz mu?  Şafii Mezhebinde gusul abdesti almayı gerektiren durumlar

Cevap: sabahleyin idrar yaparken gelen beyaz yapışkan sıvı gusül abdesti gerektirir mi ?

Kayıtsız Üye
Yaa bana bir yardım edin ben sabah ihtilam oldum önce idrarımı yaptım sonra gusül abdesti aldım ancak banyodan çıktığımda bir sıvı geldi


arifselim
Eğer meni boşaldıktan sonra idrarınızı yapmışsanız ve yeterince bir zaman geçmişse mesela yarım saat kadar artık gelen meni olsa bile yeniden gusül abdesti almaya gerek yoktur.


adsız00
Selamın Aleykûm
Ben 14 yaşındayım,tam yeni yeni ergenlige girme zamanlari ve sık sık sıvı akışı oluyor.Bunu artık bir ebeveynimle gorusmem gerekti ve gorustum.Ebeveynim bana bunu vucudumdan atmami soyledi kendi elimle. Yani durumu anladiniz sanirim.Bu doğru mudur acaba? Dogru degilse de ne yapmalıyım?

Okudunuz mu?  Gusül abdesti ve çapak

arifselim
Aleykum selam kardeşim. Bu dedikleri mastürbasyon yap anlamındadır. Ancak bu dedikleri ile senden sık sık gelen sıvı aynı değildir. Sık sık kendi kendine gelen sıvı mezidir bu normal bir durumdur. Ama meni ise ihtiyaç olduğunda uyku halinde vücut onu zaten dışarı atar. Bunun için mastürbasyon yapmana gerek yoktur.


Kayıtsız Üye
Sabah tuvaletimi yaparken beyaz ince şeffaf bir sivi geldi ilk idrar sandım iki parmağimin arasına alip uzattigimda yapiskan bisey olduğu anlasiliyordu gusül gerekir mi

Okudunuz mu?  Abdesti bozan haller

arifselim
Beyaz yani şeffaf ve yapışkan olan sıvı meni değildir. Bu sıvıya mezi denir ve meziden dolayı gusül almak gerekmez.


Kayıtsız Üye
sabah idrardan sonra gelen beyaz yapışkan sıvı gusül gerektirmez . kendinizi iyice temizler çamaşırınızı değiştirirsiniz olur biter .


Kayıtsız Üye
normal sadece başı açık bir kız görüyorum bazen şüpheleniyorum ya bir şey geldiyse diye idrarı yaptıktan sonra idrarla karışık hafiten yapışkanımsı gelmiş gibi bir şey görüyorum yardımcı olurmusunuz vesvesemi ney diye lütfen


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum benim bir aralar vesvese çok yoğundu ama atlattım çok şükür gece tuvalete gidip ihtiyacımı giderim ve müstehcen yerin ucuna dokundum ince kıl gibi bişey uzadı bu gül gerektirir mi
Teşekkür ederim

Okudunuz mu?  Gusülden önce ne kadar yürümeliyim?

Kayıtsız Üye
Saygıdeğer mumsema bende bir sıkıntı var sabah kalktığımda bazen sürtünmeden dolayı kalkma oluyor neyse zaman geçiyor WC ye görüyorum idrardan önce çok az şeffaf idrara benzeyen bir sıvı akıyor gusül gerekirmi


abdullahbiri
Mezi gelmesi gusül gerektirmez.


Acizanekul
Meni gelmiyorsa gerekmez ama abdest varsa normal abdesti bozar


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum
Sabah kaltigimda veya normalde küçük tuvaletimi yapiyorum sondunda iyice kalmasin diye bastiriyorum ve iki parmagimla baktığımda yapisikti rengi ole beyaz degildi ama gusül gerektirimi LUTFEN CVP VERIN icimde HEP BI SIKINTI OLUYO .

Okudunuz mu?  Namaz abdestinde burna su çekme nasıl olmalıdır ?

Selamun aleyküm ben bugün sabah namazından sonra ihtilam olduğumu gördüm fakat uyandığımda ıslaklık göremedim daha sonra idrardan sonra bir yapışkan sıvı geldi gusül almam gerekiyor mu


arifselim
– Aleykum selam. Bu anlattığın akıntı mezi olabilir ama meni değildir. Bundan dolayı gusül gerektirmez.

– Aleykum selam. Rüyanda ihtilam olduğunu gördüğün halde meni gelmemişse gusül almaya gerek yoktur.


Kayıtsız Üye
Benim bir sorum olacak sabah kalktım tuvalete gittim oturdum gelmedi hemen biraz bekleyince geldi penisimin kökünden tutup çekerek çıkardım sarı sünen bir sıvıydı daha sonra küçük idrarımı yaptım çıktım bu gusül gerektirir mı yada orucu bozar mı ?

Okudunuz mu?  Gusül abdesti aldığım halde içimde şüphe oluyor

arifselim
Bu sıvı meni değildir ve cünüp etmez. Çünkü meni beyaz ve yoğun bir kıvamdadır. Zaten meniyi bir kere bile gören birisinin artık onu başka bir sıvı ile karıştırması pek mümkün değildir.

Ayrıca eğer kendi kendine gelmişse yada uyku halinde gelmişse zaten orucu bozmaz.


Kayıtsız Üye
sa ben küçük tuvaleti yaptıktan sonra küçük bir şey çıkıyor beyazdır onu elime alıyorum sıvı değil bende kendimi cünüp sanıyorum sizce ben cünüp oluyormuyum güsül gerektirirmi

Okudunuz mu?  Sürtünmeden gelen ıslaklık gusül abdesti gerektirir mi?

ACİLSERVİS
Aleykümüsselam. Forumdaki mezi ve meni konularını aratıp bol bol oku. tarifleri öğren. Mezi olabilir.


Kayıtsız Üye
Vesveselerle çok uğraşıyorum sabah uyandığımda ihtilam görmüş hissiyle uyandım hemen iç çamaşırımı kontrol ettim herhangi bir şey yoktu Ama sanki organ uyanıktı daha sonra kendimi rahatlattım vesvese yapma diye uyudum ve bir kaç saat sonra uyanınca lavoboya gittiğimde kontrol amaçlı sıktığımda ucunda şeffaf renkte ama jöle gibi hatta birazdaha katı bir sıvı çıktı daha sonra küçük tualetimi yaparken idrarla aynı anda yapışkan sıvı çıktı ama şeffaf dı diye düşünüyorum çünki sadece idrar rengi vardı başka renk karışmamıştı ve idrar yapmaya başladığımda elimi tutup ucuna bir damlasına baktığımda bu olay oldu,ve şeffafsa sorun olmadığına dair bişey okudum ama yinede rahat olamıyorum yardım edin lütfen namaz kılabilirmiyim boy abdesti almadan çünki boy abdestindede çok vesvese yapıyorum eziyet oluyor 2 saat sürüyor ve bu yüzden her sabah korkuyla uyanıyorm ya bugün ihtilam olduysam diye gece uyuyamıyorum.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti (boy abdesti) nasıl alınır?

idrar yaparken yapışkan sıvı gelmesi, idrar yaparken beyaz sıvı gelmesi, idrardan önce gelen beyaz sıvı gusül

Bu kategoride yer alan Kulak rahatsızlığım var oraya su dökemiyorum sorun olur mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sabahleyin idrar yaparken gelen beyaz yapışkan sıvı gusül abdesti gerektirir mi ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.