Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:23
missa2
Abone

Varaka b. Nevfel kimdir?

Varaka b. Nevfel kimdir?

Kayitsiz Üye
Varaka b. Nevfel kimdir? Varaka b. Nevfel hayatı hakkında bilgiler paylaşabilir misiniz ?


Cevap: Varaka b. Nevfel kimdir?

Muhammed
Varaka bin Nevfel kimdir?
Varaka bin Nevfel’in hayatı hakkında bilgi verir misiniz?

Varaka bin Nevfel Hz. Hatice (r. anha)’nin amcasının oğludur. İlim sahibi bir zattı. Cahiliye devrinde Hristiyan oldu, İncil ve Tevrat’ı okudu. Hz. Peygambere (a.s.m.) nübüvvet geldiği zaman yaşlanmış, gözleri kör olmuş vaziyetteydi.
Hz. Hatice (r.anha), ilk vahyin şokuyla gördüklerinden korkan Resul-i Ekrem (asv)’i ona götürdü; durumu anlatıp, fikrini sordu. Varaka, Resulullah (asv)’ı dinledikten sonra, kendisinin beklenen peygamber olduğunu, geleceğinin Hz. Musa (as) ve Hz. İsa (as) tarafından müjdelendiğini, kendisine gelen meleğin önceki peygamberlere de gelen Cebrâil (as) olduğunu söyledi:
temennisinde bulundu. Ama bir müddet sonra vefat etti.
İbnu Hacer, onu Sahabî olarak nitelemiştir. Hz. Hatice (r.anha) Hz. Peygambere (a.s.m), Varaka’nın durumunu sorunca, Resul-i Ekrem (a.s.m.) onu rüyasında beyaz elbise içerisinde gördüğünü söyleyerek,
cevabını vermiştir.

Okudunuz mu?  Resmi nikah bitince dini nikahta biter mi?

Cevap: Varaka b. Nevfel kimdir?

hbevci
paylasım ıcın teşekkürler,
neden kelıme ı tevhıt getırmemıs? ımanı konusunda baska bır bılgı varmı?


Kayıtsız Üye
Varaka b. Nevfel Hz.Muhammed’in peygamber olduğunu anladığında Peygamberimize tebliğ görevi olduğu daha bildirilmemişti. Ona bu görev bildirildiginde Varaka b..nevfel vefat etmişti. Dolaysıyla onun durumu Hz.Amine gibidir. Kelime-i şehadet ya da tevdit getirmemesi imanlı bir insan olmasına halel gelmemiştir.

Okudunuz mu?  Deri giymek caiz mi?

Kayıtsız Üye
Varaka Bin Nevfel için bilgi vermişsiniz.Fakat kendisinin hıristiyan olduğuna dair bir dayanağınız varmı?zira cahiliye devrinde Hanif dinine mesup olanlar vardı yani H.z.İbrahim’in dinine.


varaka bin nevfel kimdir, varaka kimdir, varaka b. nevfel

Bu kategoride yer alan İkinci rekatta subhaneke okumak sehiv secdesi gerekir mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Varaka b. Nevfel kimdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.