Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:27
Sizden
Yönetici

Şafii mezhebinde namazda süreleri tekrar tekrar okumak ve dua etme hakkında soru

Şafii mezhebinde namazda süreleri tekrar tekrar okumak ve dua etme hakkında soru

buzadam01
1.slm hocam ben bazen namaz kılınca duları okuyunca duada dilim dönüyor bir cümleyi iki üç defa tekrarlıyorum. bazende duanın yarısında karıştırınca duayı yarıda bırakıp aynı duayı baştan okuyorum. bu iki olayda namaza bir zarar verirmi bozarmı sehiv secdesi yapmam gerekiyormu.(yanlız sürekli olyor bu)
2.hocam şafilerde son oturuşta teş,sal,rab atina,rabena firli dualarını sırasıyla okuyorum.yanlız şafiler rab atina ve rab firli dualarını okunmuyormuş diye duydum.peki bunların yerine hangi dua yı okumam gerekir.açıkça yazarsanız sevinirim.

Okudunuz mu?  Saç spreyi sıkıp genize kaçsa oruç bozulur mu?

ALLAH razı olsun şimdiden


Yanıt: namazda dua okurken yarıda kessip başa dönmek

Şema
Şafii mezhebine göre,
1-Tekrar sürenin başına dönmek namaza zarar vermez ve sehiv secdesi gerekmez.
2-Hayır şafiilerde okur diğer 3 mezhepte.

duanın mezhebi olmaz herkes okur.


Cevap: Şafii mezhebinde namazda süreleri tekrar tekrar okumak ve dua etme hakkında soru

buzadam01
Allah razı olsun

Bu kategoride yer alan Ergenlik döneminde yapılan inanılmaz hataların telafisi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şafii mezhebinde namazda süreleri tekrar tekrar okumak ve dua etme hakkında soru Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.