Anasayfa
3 Haziran 2021, 2:56
Tasavvuf
Yönetici

Gavs Nedir? Ne Anlama Geliyor?

Gavs Nedir? Ne Anlama Geliyor?

mematii
“Gavs” Nedir? Ne Anlama Geliyor?

Gavs Tasavvuf ehlinin kullandığı bir terimdir. Halk arasında en çok bilinen anlamına göre kendisinden yardım talep edilen ve manevi değeri büyüj olan kimse demektir. Tasavvufta ise manevi makamı çok yüksek olan, kendisinden yardım istendiğinde yardım eden ve bir çok sırlara müttali olan zat anlamında kullanılmaktadır.


Gavs

buhara.sofisi
Gavs kime denir?

Gavs kelimesi lugatta yardım etmek, imdada yetişmek manalarına gelmektedir. Tasavvuf terimi olarak ise gavs, zamanın en büyük velisine denir. Herhalde zorda kalana biiznillah yardım ettiği için ona bu isim verilmiştir. En doğruyu Allah bilir.

Gavslar tanınabilir mi?

Ehli indinde gavsların bazı alametleri mevcut olup bu alametler vasıtasıyla tanınması mümkündür. Fakat hakikatı bilen ancak Allah’tır (cc). Bu sebeple insanlar bir hüküm verirken ihtiyatlı olmalıdır.

Gavsları zamanın evliyaları tesbit eder, müritler değil. Maalesef günümüzde çoğu müritleri, kendi şeyhine gavs, mehdi gibi yakıştırmalar yapma çabasında görüyoruz. Oysa kimse kendi müritlerinin iddiasıyla bu makamı elde edemez. Yoksa herkes kendi şeyhini gavs ilan eder ve fitne zuhur eder. Sonunda tarikatın vakar ve heybeti kalmaz.

Bir veliye gavs diyebilmek için zamanın meşayih-i kiramı bu konuda fikir birliği etmeli dir. Gavs-ı Geylani, Gavs-ı Hizani ve Gavs-ı Kasrevi hz. hakkında bu ittifak mevcuttu.
Gavs-ı Kasrevi (Seyyid Abdülhakim Hüseyni) Hz’nin bir müridi o zamanki başka bir şeyhin teveccühüne katılmak istediğinde talimatı veren hoca onu teveccühe sokmak istememiş, sebebini sorduğunda ‘şeyhine gavs dediğini’ gerekçe göstermiş.

Sofi, teveccüh yapacak şeyh efendiye şikâyette bulunmuş ve şeyh efendi de hocaya şöyle demiş:
Onun şeyhine sadece o gavs demiyor. Ben de ona gavs diyorum. Teveccühe o girecek, ceza olarak sen girmeyeceksin. Ayrıca başka şeyhlerin müritleri yanında kendi şeyhini övmek veya bazı sıfatlar yakıştırmak da tarikat adabına aykırıdır. Başka müritlerin yanında şeyhinden gavs, kutup diye bahsetmek gibi.


Cevap: “Gavs” Nedir? Ne Anlama Geliyor?

parasetemol
Tasavvuf dininin zırvaları işte,kendi uydurdukları din için kendi terimler sözlüğünü de imal etmeyi unutmamışlar…


Cevap: “Gavs” Nedir? Ne Anlama Geliyor?

CEMAL34
GAVSI ANLAMAKİÇİN BİRAZ DA CAHİLİYEDEKİ MÜŞRİKLERİ ANLAMAK LAZIM HERALDE.ÇÜNKÜ MÜŞRİKLER YAPTIKLARI PUTLARIN ÇOĞUNA DİŞİ MELEKLER DİYORLARDI.BU PUTLARIN BİR KISMIDA İYİ YAŞADIKLARINA İNANDIKLARI ÖLMÜŞ TANIDIKLARI VE AKRABALARIYDI.MELEKLERE ALLAH KATINDA GÖREVLİLERDİR,ONLARINDA BİR TASARRUFATI VARDIR,YARDIMLARI DOKUNUR,DİĞER ÖLMÜŞLERİNE İSE BUNLAR ÇOK İYİ YAŞAMIŞ SALİH,ALİM KİŞİLERDİR MUHAKKAK Kİ İYİ YAŞADIKLARI İÇİN ÇOK SEVAP ALARAK ALLAH KATINDA SEVİLİRLER DİYORLARDI.YADA RÜŞVET HESABI SEN ORALARI BİLİRSİN,SÖYLEDE İŞİMİ HALLETSİN GİBİ(HAŞA)
BU MANTIKLA ONLARI ARACI KILIYORLARDI,OYSA HEPSİ ONLARIN ZANNETTİKLERİ BİR ŞEYDİ,GERÇEKTEN YARDIMCI OLACAK DEĞİLLERDİ.İŞİN İLGİNÇ TARAFI MÜŞRİKLER ALLAH’I HİÇBİR ZAMAN İNKAR ETMEDİLER,ALLAH BİRDİR DİYORLARDI AMA YARDIMCILARI DA VARDIR DİYORLARDI.BUNU TAVAFLARINDAN ANLIYORUZ(MÜŞRİKLER TAVAF EDER,ORUÇ TUTAR,KURBAN KESER,SÖZDE ZEKAT VERİRLERDİ)
TAVAFTA “ALLAH’IM SENİN ORTAĞIN YOKTUR,SADECE SENİN İZİN VERDİKLERİN HARİÇ” DERLER,ELLERİNİ ÇIRPARAK DÖNERLERDİ.İHRAMA DA GİRERLERDİ,ELBİSE ALAMAYAN YADA KİRALAYAMAYAN ÇIPLAK TAVAF EDERDİ.ASLINDA ÇOĞU İBADETİ YAPIYORLAR FAKAT HEPSİNE BİDATLER EKLEMİŞLERDİ.
DUANIN MANASINI UNUTMUŞ,SADECE ALLAH’A DUA EDİLMESİ GEREKTİĞİNİ ANLAMAK İSTEMİYORLARDI.HERHANGİ BİR ŞEYDEN YARDIM İSTENDİĞİNDE ONUN O GÜCE SAHİP OLDUĞUNU KABUL ETMİŞ OLACAĞIMIZDAN , İSTEDİĞMİZ ŞEY O GÜCE SAHİPSE (YANİ BENİM ŞU İŞİMİ HALLET,YAĞMUR YAĞDIR,BU DERTTEN KURTAR,MEDET EYLE,KURTAR GİBİ) ONU İLAH KABUL ETMİŞ OLUYORUZ.BU GÜCÜYLE ONU NE KADAR ALLAH’IN YAPTIKLARINDAN AZINI YAPABİLİR DESEK DE BU SEFER KÜÇÜK PAY SAHİBİ ORTAĞI EDERİZ.
MÜŞRİKLER BU YARDIM OLAYINI ISRARLA BİZ TAPMIYORUZ DİYEREK MASUMANE KILIFA SOKSADA,HRİSTİYANLAR VE YAHUDİLER GİBİ AYNI SÖZÜ KULLANIYORLARDI.OYSA BUNUN BÖYLE OLMADIĞINI AYETLER ZATEN ANLATIYOR.

Okudunuz mu?  Evliya-Veli ne demektir? Haklarında kötü konuşmanın vebali var mıdır?

“TEVBE 9/31. Onlar Allah’ı bırakıp hahamlarını, papazlarını ve Meryem oğlu Mesih’i rableri olarak kabul ettiler. Oysa tek Tanrı’dan başkasına kulluk etmemekle emrolunmuşlardı. Ondan başka tanrı yoktur. Allah, koştukları eşlerden münezzehtir.”

BU AYET OKUNUNCA HRİSTİYANLIKTAN MÜSLÜMANLIĞA GEÇMİŞ BİRİSİ OLAN -ADİY BİN HATEM- PEYGAMBERİMİZE “YA RESULULLAH BİZ ONLARA TAPMIYORDUK Kİ” DİYE İTİRAZ ETMİŞTİ,PEYGAMBERİMİZDE ONA PAPAZLARIN HÜKÜMLERİNİ UYGULAMIYORMUYDUNUZ DEYİNCE EVET DEMİŞTİ.PEYGAMBERİMİZDE İŞTE TAPMAK BUDUR DEMİŞTİ.YANİ KOYULAN HÜKÜMLER DİN İLE İLGİLİ İSE VE YAPILMASI GEREK DENİRSE
HÜKÜM OLUR VE İSLAMDA HÜKÜM SADECE ALLAH’INDIR.PAPAZLAR İSE VAFTİZ,GÜNAH ÇIKARMA GİBİ BİDATLER İCAT EDEREK YAPILMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLÜYORDU..BUNLARDA DİNİ HÜKÜM OLDUĞU İÇİN DİNDE OLMAYAN İBADETLER ÇIKMIŞTI.YANİ PAPAZLAR DA İBADET EKLEYEREK ALLAH’A ORTAK KOŞUYORLARDI.HRİSTİYANLIĞIN ÖZÜNDE GÜNAH ÇIKARTMA OLMADIĞI İÇİN ASLINDA PAPAZ KÜÇÜK RAB ORTAKLIĞINA (ÇÜNKÜ SADECE ONLAR İLETİRDİ),GÜNAH ÇIKARTAN ŞİRKE DÜŞÜYORDU.
PEYGAMBERİMİZ MÜŞRİKLERE YARDIMI SADECE ALLAH’TAN İSTEYİN,BİDATLERİ BIRAKIN ,SEÇİM YAPIN,MÜSLÜMAN OLUN DEDİĞİNDE İŞİ MÜSLÜMANLARA EZİYET VE BİLDİĞİMİZ SAVAŞLARA KADAR GÖTÜRMÜŞLERDİ

BUGÜNKÜ GAVSLARIN DURUMU DA BUNA BENZİYOR,ALLAH KATINDA KÜÇÜK,MASUMANE ORTAKLIK İDDAASINDALAR.DÜŞÜNMEDEN HERŞEYE KOŞAN,DİNİNİ DAHA İYİ YAŞAMAK İSTEYEN,ÖZELLİKLE DE İBADETLERE YENİ BAŞLAMAK İSTEYENLERE TEVHİD İNANCINI ANLATMADAN
TÖVBE VERİYOR(SANKİ ALLAH EMRETMİŞ,KURANDA VARMIŞ YADA ALLAH SİZİ DUYAMAZ DER GİBİ HAŞA)RABITA YAP DİYOR.HATTA PEYGAMBERİMİZ İKİ ŞEY BIRAKMIŞTIR BİRİ KURAN DİĞERİ EHLİ BEYT DİYORLAR.EHLİBEYT YANİ KENDİLERİ,PEYGAMBER AİLESİ.
BUNLARA İNANAN MASUMLAR İSE 124 BİN KİŞİYE SÖYLENMİŞ OLAN VEDA HUTBESİNDEKİ ” REHBERİNİZ KURANDIR,HEPİNİZ ADEMİN ÇOCUKLARISINIZ,ACEMİN ARABA ÜSTÜNLÜĞÜ YOKTUR(SOY,IRK ÜSTÜNLÜĞÜ) ” SÖZÜNÜ ES GEÇİYORLAR YADA BİLMİYORLAR.
MEKKE FETH EDİLİNCE PEYGAMBERİMİZ PUTLARIN KIRILMASINI EMRETMİŞTİ .MÜŞRİKLER İSE ONLARA ZARAR VERİRSENİZ İNTİKAM ALIRLAR,BAŞINIZA BELA GELİR,ONLAR ALLAH KATINDA SEVİLİRLER DEMİŞLERDİ,BU KIRMA OLAYININ BİR ÇOK ÖRNEĞİ HADİSLERDE VARDIR.
GAVSLARIN ETRAFINDAKİLERDE AYNI TEHDİTLE SOFİLERİNİ KORKUTURLAR.
AYRICA UÇAN,KAÇAN MÜRŞİDİNİN UYURKEN BİR GECEDE KAÇ KERE SAĞA,SOLA DÖNDÜĞÜNÜ BİLDİKLERİNİ DE İDDİA EDERLER VE BUNA BENZER
BİR SÜRÜ ALLAH SIFATLARINI KENDİLERİNE EKLEMEKTEN KAÇINMAZLAR.MASUM SOFİLERDE ALLAH’IN SIFATLARINA ORTAĞIM DİYEN GAVSA BİZ TAPMIYORUZ Kİ DERLER.HEM BU KADAR İNSAN GİDİYOR PEŞLERİNDEN NASIL OLUR? DERLER.BUNUN CEVABI İSE ŞUDUR EN’AM SURESİ 116 VE,GAVSLAR UYANIKTIR,AKLI BIRAKTA GEL,BU İŞLER KALPLE ANLAŞILIR DERLER.YANİ MASTER ÜSTÜNE MASTER YAPMIŞ BİR PROFESÖR BİLE ORADADIR,ÇÜNKÜ ORDA AKIL,MUHAKEME,İDRAK YOK.AMA RABBİMİZİN KURAN’DA EN ÇOK GEÇEN KELİMELERİ “DÜŞÜNMEZMİSİNİZ,AKLETMEZMİSİZ” KELİMELERİDİR.YANİ ONLAR ALLAH’TAN DAHA İYİ Mİ BİLİYORLAR(HAŞA),YOKSA İŞLERİNE Mİ GELMİYOR?
PEKİ RABBİMİZ NE DİYOR ,DOSTLARI VARMIYMIŞ,ARACILAR VARMIYMIŞ?KIYAMETTE YARDIM EDECEKLER KİMMİŞ?

Okudunuz mu?  Sırrı hilafet nedir?kutbul aktab;gavsül azam kutbul ula ve diğer kutuplar ehlullahın mevkileri

ZÜMER 3. Dikkat et, hâlis din yalnız Allah’ındır. O’nu bırakıp kendilerine bir takım dostlar edinenler: Onlara, bizi sadece Allah’a yaklaştırsınlar diye kulluk ediyoruz, derler. Doğrusu Allah, ayrılığa düştükleri şeylerde aralarında hüküm verecektir. Şüphesiz Allah, yalancı ve inkârcı kimseyi doğru yola iletmez.

EN’AM 51.Rablerinin huzurunda toplanacaklarından korkanları onunla (Kur’an ile) uyar.Onlar için Rablerinden başka ne bir dost, ne de bir aracı vardır;belki sakınırlar.

ŞUARA 213. O halde sakın Allah ile beraber başka tanrıya kulluk edip yalvarma, sonra azap edilenlerden olursun!
ŞUARA 214. (Önce) en yakın akrabanı uyar
Ebû Hureyre’nin bildirdiğine göre Kabilenin en yakınlarını uyar (Şuara,214) ayeti inince Allah’ın elçisi şöyle bir konuşma yapmıştı: Ey Kureyş topluluğu!Kendinizi kurtarmaya bakın;Allah’ın yanında size bir faydam olmaz.Ey Abdumenaf oğulları!Allah’ın yanında size faydam olmaz. (Amcam)Abdulmuttalib oğlu Abbâs!Allah’ın yanında sana faydam olmaz(Halam)Safiyye!Allah’ın yanında sana faydam olmaz.Ey kızım Fatma!Benim malımdan dilediğini iste.Ama Allah’ın yanında sana faydam olmaz dedi Buhârî, Vesâyâ,11
ŞUARA 217. Sen O mutlak galip ve engin merhamet sahibine güvenip dayan.

TEVBE116Göklerin ve yerin mülkü yalnız Allah’ındır.O diriltir ve öldürür.Sizin için Allah’tan başka ne bir dost ne de bir yardımcı vardır.

HÛD 113. Zulmedenlere meyletmeyin; sonra size ateş dokunur (cehennemde yanarsınız). Sizin Allah’tan başka dostlarınız yoktur. Sonra (O’ndan da) yardım göremezsiniz!

İSRA 111. ÇOCUK EDİNMEYEN, HAKİMİYETTE ORTAĞI BULUNMAYAN, ACİZLİKTEN ÖTÜRÜ BİR DOSTA DA İHTİYACI OLMAYAN ALLAH’A HAMDEDERİM”de ve tekbir getirerek O’nun şanını yücelt!

BAKARA 107. bilmez misin, göklerin ve yerin mülkiyet ve hükümranlığı yalnızca Allah’ındır? Sizin için Allah’tan başka ne bir dost ne de bir yardımcı vardır.

A’RAF 3.Rabbinizden size indirilene (Kur’an’a) uyun.O’nu bırakıp da başka dostların peşlerinden gitmeyin.Ne kadar da az öğüt alıyorsunuz!

FATİHA 5.YALNIZ SANA KULLUK EDER ,YALNIZ SENDEN YARDIM DİLERİZ .

MAİDE 55. Sizin dostunuz (veliniz) ancak Allah’tır.

TARIK 9. Gizlenenlerin ortaya döküldüğü gün(AHİRET)
TARIK 10. O gün insan için ne bir güç ne de bir yardımcı vardır.
FÂTIR 2. Allah’ın insanlara verdiği rahmeti önleyebilecek yoktur. O’nun önlediğini de ardından salıverecek yoktur. O, güçlü’dür, Hakim’dir.
ŞÛRA 9.Demek onlar Allah’tan başka dostlar edindiler? Oysa dost, ancak Allah’tır. O, ölüleri diriltir. Her şeye Kadir’dir.
ALİ İMRAN160. Allah size yardım ederse, sizi yenecek yoktur; eğer sizi yardımsız bırakıverirse, O’ndan başka size yardım edecek kimdir? İnananlar yalnız Allah’a güvensinler.
ANKEBUT 61. Andolsun ki onlara: “Gökleri ve yeri yaratan, güneşi ve ayı buyruğu altında tutan kimdir?” diye sorsan, mutlaka, “Allah” derler(müşrikler). O halde nasıl (haktan) çevrilip döndürülüyorlar?

Okudunuz mu?  Günümüzde yaşayan şeyhler hakkında

KEHF 26. De ki: “Onların ne kadar kaldıklarını en iyi Allah bilir. Göklerin ve yerin gaybı O’na aittir. O, ne mükemmel görendir! O ne mükemmel işitendir! İnsanların O’ndan başka dostu yoktur. O, hiç kimseyi hükümranlığa ortak kılmaz.”

EN’AM 14. De ki: Gökleri ve yeri yoktan var eden, yedirdiği halde yedirilmeyen Allah’tan başkasını mı dost edineceğim! De ki: Bana müslüman olanların ilki olmam emredildi ve sakın müşriklerden olma! (denildi)
EN’AM 81″Allah’a koştuğunuz ortaklardan nasıl korkarım? Oysa siz, Allah’ın hakkında size bir delil indirmediği bir şeyi O’na ortak koşmaktan korkmuyorsunuz. İki taraftan hangisine güvenmek daha gereklidir, bir bilseniz.”
AHKAF 28. Allah’tan başka kendilerine yakınlık sağlamak için tanrı edindikleri şeyler, kendilerine yardım etselerdi ya! Hayır, onları bırakıp gittiler. Bu onların yalanı ve uydurup durdukları şeydir.
BAKARA 257.Allah, inananların dostudur, onları karanlıklardan aydınlığa çıkarır. İnkâr edenlere gelince, onların dostları da tâğuttur, onları aydınlıktan alıp karanlığa götürür. İşte bunlar cehennemliklerdir. Onlar orada devamlı kalırlar.
ZÜMER38.Andolsun ki onlara(müşriklere):Gökleri ve yeri kim yarattı? diye sorsan, elbette “Allah’tır” derler. De ki: Öyleyse bana söyler misiniz? Allah bana bir zarar vermek isterse, Allah’ı bırakıp da taptıklarınız, O’nun verdiği zararı giderebilir mi? Yahut Allah, bana bir rahmet dilerse, onlar O’nun bu rahmetini önleyebilirler mi?De ki:Bana Allah yeter.Tevekkül edenler, ANCAK O’na güvenip dayanırlar.
ALİ İMRAN 3/150. Halbuki Mevlanız Allah’tır. O, yardımcıların en iyisidir.
BEYYİNE 98/5. Oysa onlar, doğruya yönelerek, dini YALNIZ Allah’a has kılarak O’na kulluk etmek, namazı kılmak ve zekatı vermekle emrolunmuşlardı. Dosdoğru olan din de budur.

FURKAN 58. Ölümsüz, diri olan Allah’a güven, O’nu överek tesbih et. Kullarının günahlarından haberdar olarak kendisi yeter.

ZÜHRUF 44. Doğrusu Kur’an, sana ve kavmine bir öğüttür. İleride ondan sorumlu tutulacaksınız.
FURKAN 30. Peygamber der ki: Ey Rabbim! Kavmim bu Kur’an’ı büsbütün terkettiler. ( NE KADAR ACI DEĞİLMİ?)

sabır ve dua ile.


hazalvg
Herkes sofi ve mürit olamaz. bu herkese nasip olmaz zaten çırpınmayın. bizler şeyhimizi put olarak görmüyoruz. ne olarak gördüğümüzü söyleyim mi . Bir peygamber torunu. PEYGAMBER efendimizin nurunu anlında taşıyan nur yüzlü. sünneti seniyeyi terketmeyen. şeyhlerin yaptırdığı zamana ışık tutmaktır. peygamber efendimiz (s.a.s) e soruyorlar senden sonrakiler ümmetin ne olacak kim yol gösterecek. O da diyor ki ” ümmetime benden sonrada benim neslimden alimler gelmeye devam edecek onlara yol gösterecek” … çok ta takılırsanız kanıtlarıyla EHLİ BEYT İMAMLARINI okuyablirsiniz 100 sayfacık. semerkand yayınları. peygamber torunununa ettiğiniz laflara bakın yazık size Allah size merhamet etsin çok yazık…

Okudunuz mu?  Gavs kime denir?

Kayıtsız Üye
Allah sizi ıslah etsin…gerçekten hüsrandasınız…


Kayıtsız Üye
Yazik size ki peygamberin seyidine karsi soylediklerinizin hesabni rabbim sizden sorsun. O mursit bzler gunahkar kullariz Allah onlardan razı olsun bzi hidayete erecek yolda tutuyolar az yada çok bu yolda tutunmaya calisiyoruz. Allah bu insanlari kardeslerimizi sizin gbi şeytan aleyhilanenin tuzagndan uzak tutsun. Allah mursit murid bu ugurda en ust kademeden en alt en snuncu kisiden hepsinden razı olsun.


Kayıtsız Üye
yalnız belirttiğin hadisler sahih değil zaten uydurma. Gav mavs ile ilgili sahih bir hadis yok bunlar şeytanın oyunu. Allah yolundan saptırmak için şirki kamufle etme yöntemi bunlar.


Kayıtsız Üye
sayfayı bastan aşagı okudum anlam ve meallare baktım çok garıp coookk bırılerı taş atarken bırılerı taşa gogus gerıyorlar her ıkısıde haklı gorunuyor hak ıle batılın karıstıgı bu toplumda kımın ne etdıgını ıdrak etmek bıle zorlasıyor benım gorusum ıse sayfada yazıldılgı uzere veda hacındakı sıze 2 sey bırkaıyorum kuralıdır ıslam daıresı ıcınde olan her seyı kabul edıp bu daıreyı bana bırılerı deyıl gercek kaynagından ogrendıgım surece o bırılerını otekılestırmek suretıyle zarar vermesınden uzak tutmak ugruna verecegımız mucadele mubarek olsun der hayırlara vesıle olmasını nıyaz ederım SAYGIALRIMLA


Kayıtsız Üye
aziz kardeşim biz yaradan ALLAHA iman eden ve tapanlardanız,sen nereyre hangi şıha tapmak istersen senin bileceğin iş….


Kayıtsız Üye
Anlatılmaz yaşanır menzil fazla söze hacet yok gidin görün yaşayın kardeşim geçen hafta oradaydım . ilk defa gittim anladım ki rabbim güzel bir kapıya nasip etmiş şükür münkir ve nankör yapmasın inşAllah kızımla gittim o da tekrar gidelim anne dedi geldiğinde namazını kıldı devam edermi bilmem ama ehlibeyte olan sevdam dahada arttı bir sabah yağmur yağmış alaşafak hanei saadetin önündeyim avlu ıslak gökyüzüne başımı kaldırdım gözyaşlarım yağmura karışırken ezan sesleri içime işledi ağaçtaki tombik serçeler öylesine güzzel ötüyorlardı ki hakkı zikrettikleri aşinaydı .işte dedim geldim nezla nazır oradaydı .insanlar insanlarrrrrr hepsi hak sevdası için ehli beyt sevdası için peygamber efendimizin sevdası için öyle tatlı koşturuyorlar hizmet ehli ekmeği sıcak çıkmış çorbayı içerken yine tutamadım kendimi .2 kezgördük mübareği acaba dedim nazar etmişmidir bir işaret Allahım bana niye nazar edecek tesettürü bile yalnızca burada yapıyorum bir işaret Allahım derken mübareğin sofrasından bir kaç lokma yemek geldi nasip oldu nefis işte bu işaretmi diye ümitlendirdim kendimi nefsssss ….tekrar rutin yaşantıma döndüğümde kamudaki işime giderken insanlar üstüme üstüme geldi sanki anlamsız bir koşturmaca bu dedim bir aylık tatilim bile bana bu kadar iyi gelmemişti nasıl gelsin ki ??? rahmeti olan yer bana enerji verdi kısa da olsa yorgunluğum gitti tekrar gideceğim enkısa zamanda ama beni en çok etkileyen markat oldu ayrılırken sabah çok içim burkuldu ve markatın duvarındaki bir yazının son dizeleri ölümmmmmm ölümmmm kaçınılmaz son gülüşümmmm..ne kadar sürer bilmem ama şimdi ne zman menzili anlatmaya kalsam gözlerim doluyor anlatılmaz yaşanır menzil başka söze hacet yooookkkkkkkk….saygılar sofi olmaya çalışan bir garip sofiden …

Okudunuz mu?  Nefis-Akıl İlişkisi

Kayıtsız Üye
Gavsın anlamı güzel açıklanmış ALLAH razı olsun


Tevhid
Yukarıda uzun uzun anlatan kardeşlerime aynen katılıyorum.itiraz edenler gördüğünüz gibi Kur’an ve Hadis den asla bir ornek veremedikleri gibi kendi yazmaları olan tarikat kitaplarını gösteriyorlar . Beyler koyün sürüsü gibi onunundeki koyunu takip etmeyin. Allah ayette size şah damarınızdan daha yakınım diyor,kulu, bana bir adım gelsin ben ona 10 adım yaklaşırım diyor ve bunun gibi bir çok ayet var.Ve sizi Alah ile kandirmasinlar diyor. Eğer tarikat sohbetlerinden Kur’an okumaya zaman ayırırsanız emin olun doğru olanı bulursunuz.Bu arada bende tüm tarikat kitaplari var,12 imam,Altın silsile tarikat gercegi vs ama emin olun hiç inandırıcı bir yani yok yazık harcadığınız su ömre .


Kayıtsız Üye
Gavs kelimesinin sözlük anlamı nedir

benim güzel kardeşim yorumunuzu okudum 0nlar peygamberlerin mirasçılarıdır peygamberlerden aldıklarını eksiksiz insanlara söylerler peygamberler nasılki Allahdan aldıklarını bizlere aktardılar onlarda bize öyle aktarıyorlar cennete gönderecekler diye bir şey yok orada herkezin kendine göre bir derdi olacak fakat Allahın dostları sevgili kulları var olduğuna ben inanıyorum nazarları himmetleri vardır


Kayıtsız Üye
YALNIZ SANA KULLUK EDER ,YALNIZ SENDEN YARDIM DİLERİZ .yani fatiha süresinde her namazın her rekatında dilimiz söylüyor,kalbimiz onaylamıyorsa Allah onları affedermi?Allahtan başkasından yardım istemek.Yaradılmış insanların en şereflisi hz. peygamberden değil de gavsından medet ummak ne kadar cahillik.haşa peygamberden değil direk Allah c.c dan isteyin.


merhaba
Medet Allah’tan istenir kul olanlardan değil


Kayıtsız Üye
ALLAH RAZI OLSUN Parasetenol Kardeşim. Eline, yüreğine sağlık… Ve bu yolda yürüyen tüm KARDEŞLERİMDEN…

Şu hoca, bu hoca değil. Şu şeyh, bu şeyh değil. Kendilerine KUR’AN’I VE SAHİH SÜNNETİ rehber edinen TÜM KARDEŞLERİME SELAM OLSUN…


Kayıtsız Üye
Gavs kelimesi sadece Allah için kullanılabilir. Kullardan medet dilenmez, dilense bile kulların gücü yetmez. İnsanlardan medet beklemek şirktir.


Kayıtsız Üye
Sahabeler sofimiydi? Imam hanefi sofimiydi?, imam Şafii sofimiydi? Ibni kesiir sofimiydi , daha 1000 lerce ulama sayılabilir ?
Insanları KENDİLERINE “kul” etmek isteyenlere lanet olsun. …


Kayıtsız Üye
hay masAllah. Burasi Edip Yüksel müritlerinden kokusmaya basladi. Mealci tayfalarida girmis aramiza :):O:O


Kayıtsız Üye
Bu gavs Allahtan bana gelecek gazabı engelliyebilirmi.Zamanin Putları insan kılığında aramızda dolaşıyor.


Kayıtsız Üye
ya herşey yazmışsınız ama gavs nedir? ne demektir? sözlük anlamı nedir Bir Allahın kulu cevaplayamaz mı?

Okudunuz mu?  Tasavvuf şiirleri

Kayıtsız Üye
Gavsın kelime anlamı: “İmdada yetişen” demektir.

Gavsçılar zor zamanlarda, Allah’ı değil, Gavsı çağırırlar imdada: “Yetiş ya Gavs” diye!

Sanki Gavs, bu isteyeni her yerden görürmüş, duyarmış gibi.. Sahi bizi her yerde görüp duyan Allah değil miydi sadece?? Hay Allah, yanlış mı öğretmişler eskiler bize, çünkü bakın Gavsı çağırınca Gavs da görüp duyuyor!

Bir an düşündüm de, bakın neler geldi aklıma:

Bu Gavsın bizden başka müritleri yok mu, ya onlar da aynı anda yardım isterseler?! Ama Gavs bu, Allah yetki vermiş ya, hepsine yetişir!! Allahın bu yetkiyi onlara verdiği hangi kitapta yazılı bulamadık ama.. Şeyhlerimiz söylüyorsa illa doğrudur.. Kur’an’da yazıyor mu mesela, bir baksak mı? Hani Müslümanız, o Kur’an’dan sorulacağız ya, bir okusak iyi olur aslında. Ama arapçasından başka da okunmaz ki Kur’an, mealden okursak sapıtırız, hep öyle söylendi ya bize.. (Yoksa hakkı görürüz diye mi korkuyorlar ki?! AA belki de hakkı görürüz diyediir, doğruuu.. Sofilerin “Sapıtmış” dedikleri kişiler, belki hakkı görüp, asıl bunlara “sapıtmış” diyenler olabilir)

Ya da tüm ümmetin, -sahih olduğu konusunda görüş birliği içinde olduğu- hadislerde Allahtan başkasından yardım istemek var mı? Bir de “iyya kena’budü ve iyya kenestain” derken acaba “sadece Allahtan yardım isteriz” demiyor muyduk?

Ama yok yok, bu düşünceler iyi değil; şeyhlerimiz bize HER ZAMAN DİNİ DOSDOĞRU ANLATIYORLAR, ASLA ŞÜPHE ETMEYİZ. HEM BİZE İLİM DE FARZ DEĞİL Kİ, ŞEYHİMİZ OKUSUN BİZE ANLATSIN YETER. BİZİ KANDIRACAK DEĞİLLER YA!!

Rahman ve Rahim Olan Allah’ın adıyla

“Ateşin içinde birbirleriyle tartışırlarken güçsüzler, büyüklük taslayanlara derler ki: Doğrusu biz, size uymuştuk. Şimdi ateşin bir parçasını olsun bizden savabilir misiniz?”

“Büyüklük taslayanlar: Doğrusu hepimiz, onun içindeyiz. Şüphesiz Allah kullar arasında hükmünü vermiştir, derler.”

“Ateşte olanlar, cehennemin bekçilerine derler ki: Rabbinize yalvarın da hiç değilse bir gün olsun azabımızı hafifletsin.”

“Onlar da derler ki: Size peygamberleriniz burhanlarla gelmemişler miydi? Evet, derler. Öyleyse kendiniz yalvarın, derler. Kafirlerin yalvarışı şüphesiz boşunadır.” Mu’min: 47-48-49-50

Not:

Belki birilerini düşünmeye sevk eder umuduyla böyle bir mesaj yazma gereği duydum. “Kur’an sadece arapçadan okunmalı, mealden okursanız sapıtırsınız” diye diye 30 yaşıma kadar Kur’an’dan ve Hakiki İslam’dan ayrı bıraktılar beni. Önde giden sapmışlara hakkım asla helal değildir. Saflığından ötürü bunlara kananlara ise Rabbim hidayet versin diyorum. Müslüman her konuda iyi niyetinden ötürü kandırılabilir belki ama DİNİMİZ bunlardan biri olamaz. Çünkü bu yaşadığımız din, hakiki din değilse varacağımız yer ateştir. Herkes kendini ateşten korusun.

Kısaca dini yaşayacak kadar ilim, sadece hocalara değil, herkese farzdır. Kişi aldatıcılardan ancak ilimle korunur çünkü.

Okudunuz mu?  Tasavvuf ehlini inkar etmek

Kayıtsız Üye
Tebrik ederim, Allah c.c. hepimizi doğru yola iletsin, nimet verdiklerinin yoluna. Gazabına uğrayanların ve sapkınların değil.
Ama kurandan başka hadis aranmaz. Kurandan başka rivayet olan hadislerin sahihi olamaz. Kuran-ı Kerim’de yüce Allah c.c. açıkça beyan etmiştir. Hadisleri hayatından çıkaran ve Kuran-ı Kerim’e uyan insan dini yalnızca Allah’a c.c. has kılmış olur ve mezhep, tarikat, fıkıh vs gibi gereksiz zırvalıklardan kendini arındırmış olur.
Saygılarımla.


Kayıtsız Üye
ne peygamber torunu be kardeşim, adamlar sizin herşeyinizi çalmışlar,paranızı,imanınızı ve özgürlüğünüzü,isterseniz bir yoklayı verin bak sizi neyapıyorlar,Allah ıslah ersin


Kayıtsız Üye
Yahu kardesler Gavs hz.lerini anlatmak. Bize dusmez.Ama benim Seyhim Zamanin Gavsi… Bize Kuran Sunnet yeter arkadaş bunlarin 2si yeter bizlere derse yalan soylemis olmaz ama eğer bunu sogledigi vakit Ahir zaman ise o zaman yetmez.Kardesler Sehyler Kutuplar Gavslar son nefeste- Allahin izniyle-Seytan geldiği vakit onlarin ruhu Peygamber efendimizle beraber gelir Ve Seytan kacar gider.SEYHİ OLMAYANİN SEYHİ SEYTANDİR… dememisler bosa.Hem Gavslari Sarik sakal cubbe mi Gavs yapar HAYİR.Kardesler Hz.Mevlana ne demis:Tatli suyun basi kalabalik olur.Menzil’de Gavsi Azam vardir.Bunun alemetlerinden bir taneside bu sozde gecen TATLİ SUDUR Hem sen istersen Sarik tak Cubbe giy Sakal birak Senin evine haftada 5000 kul geliyor mu?


Kayıtsız Üye
Şüphesiz Allah’ın biliyorsanız eğer onun kulu iseniz namazınızı dosdoğru kılın Rabbim bütün bilgileri Kur’an’da yazar emredilen sünnetler hadisler ayrı bahsedilir senin zihnin bir kitabı açıp araştırıp okumak istersen tabii ki Rabb’im seni yönlendirir Ama şu anki halim şehir Önder gibi kişileri kötülemek namaz kılan birini kötülemek bir müslümana yakışmaz Rabbim herkesi kıbleye dönük namaz kılan kullarından eylesin Allah kelamı her nerede bahsedilirse dinlenilir Allah’tan gelenleri yetiyorsa dinlenilir Sen detaylı biliyorsan anlatabilir Olsan Gelirim senin dediğini Rabbim bize akıl vermiş ve sonra da başıboş bırakmamış bize doğruyu da göstermiş yanlışı da yollar sizin demiş Hangi yolda gidersen sen bilirsin Ama biri seni cennete diğeri de cehenneme götürür diye uyarıda bulunmuştur Rabbime anlatan Her kim olursa dinlerim vesselam


Kayıtsız Üye
Reddedersiniz, etmezsiniz, biat edersiniz, etmezsiniz siz bilirsiniz ama tekfir ederseniz, haddiniz olmadan manevi bir mevki ve makama gelmeden Allah’ın veli kullarına laf atarsanız bunun bir sonucu olur. Allah kendisini en iyi bilenler arasında olan veli kullarına yapılan eziyeti karşılıksız bırakmaz.

Fatiha 7.Ayet: Kendilerine lütuf ve ikramda bulunduğun kimselerin yolunu; gazaba uğramışların ve sapmışların yolunu değil!

diye bir ayet daha var Fatiha suresinde Allah’ın onlara ikramda bulunmadığıyla ilgili Allah’tan bir kanıtınız mı var?

Fecr 27-28-29-30 Ey huzura kavuşmuş insan! Sen O´ndan hoşnut, O da senden hoşnut olarak Rabbine dön. (Seçkin) kullarım arasına katıl ve cennetime gir!

Okudunuz mu?  Nefs Nasıl İman Eder?

böyle mi gireceksiniz cennete. Allah’a ibadet eden, Abid kullarına laf atarak mı? Allah onların arasına katıl diyor siz bir kaç meal buraya yazmakla iş mi yaptığınızı sanıyorsunuz, birde tefsirden okuyun attığınız ayetlerin açıklamasını.

Tekfir ve lanetin sonucu aynıdır. Söz atılana layık değilse sahibine yapışır. Bu işleri gidiniz ehlinden öğreniniz. Burada anlatmaya sayfalar yetmez.

“Hiçbir insana yakışmaz ki, Allah kendisine kitap, hüküm-hikmet ve peygamberlik versin de sonra o, insanlara Allah´ı bırakıp bana kullar olun desin. O ancak şöyle der: Öğrettiğiniz şu Kitap´a ve okuyup araştırdıklarınıza dayanarak benliklerini Allah´a adamış kullar/Rabbânîler olun!” 3-Âl-i İmran : 79
onlar sadece Allah bilmenizi ve vasıl olmanız için vesile olurlar.

“Ey iman edenler! Allah´ın buyruğuna ters düşmekten sakının; O´na varmaya vesîle arayın. O´nun yolunda gayret gösterin ki, kurtuluşa erebilesiniz.” 5-Maide : 35

Siz mi daha çok farzlara, sünnetlere ve müstehaplara uyuyorsunuz yoksa onlar mı? Helale, harama ve şüphelilere siz mi daha çok dikkat ediyorsunuz yoksa onlar mı? Onlar hayatlarını binlerce, milyonlarca insanın önünde yaşıyor. Sizin yanınızda iki kişi olsa sizi gözetleyen, günahlarınız sebebiyle suratlarınız kıpkırmızı olur. Hiç mi akıl erdiremiyorsunuz bunlara. Söz bitmez Allah hidayet eylesin. Cümlemize onlara karşı saygılı olmayı nasip eylesin.


Kayıtsız Üye
Benim soyumdan gelenlere değil yolumdan gidenlerle birlikte olunuz
hz Muhammed s.a.v


Kayıtsız Üye
ya arkadaş sen ne diyorsun ya..ne diyorsuuun!!!!ne yapıyorsunuz siz?? Kuran nedir? tövbe haşa masal kitabımı? hikayemi? niye yollandı ??niyeee? Nedir kuran …. İnsanlara Rehber olsun diye değilmi. sadece Alimleremi indi yoksa…Normal bir insan rehber edinemezmi??? Peygamberi rehber edinsene!!kuranı rehber edinsene..! Etrafına bak! ALLAHIN sanatına bak! ALLAHI düşünsene!.. Allahı ansan, kuranda senden istediklerini anladığın kadarını yapsan, Allah senin yoldan sapmanı istermi?? yoksa Yüce rabbim yolunu, senin hiç anlayamıcağın, hiç bilemiyeceğin yollardan açmazmı…Niye rabbine kendini tam teslim etmiyorsun?? Rabbin, yüce ALLAH her düşen yapraktan haberim var demiyormu? Sana şah damarından yakınım demiyormu? sizin durumunuz bu insanların bildiklerinden faydalanıp doğru yolda kalmayı geçmiş farkında değilmisin. Bende gittim gördüm. insanlar birbirlerini ezerek koşuyorlar tövbe almak için.. sana sadece şunu söyliyeyim çocuklarım var ve onları çok seviyorum.. ama onları severken bile korkuyorum acaba sevgimde Allah’a olan sevgimden ileri gittim diyemi? Allah’a olan sevgimden, daha çok seveceğim (farkında olmasamda) herhangi bir şeyi sevmekten Allah beni ve tüm islam alemini korusun.. CEMAATLEŞMEK güzel bir şey, fakat bir takım kişilerden bir takım – ne olursa olsun- beklentiler içinde olmak YANLIŞTIR. OOOFFF çok kızgınım.. Ben gittiğim yerde o kişiye bir aşk gördüm..HAYIR, BU OLAMAZ!!!OLAMAAAAAZ! AŞK YALNIZ ALLAHADIR. eN SEVECEĞİMİZ İNSAN HZ. MUHAMMETTİR. EFENDİMİZ ODUR. Nasıl olurda bir ibadethanede bir bu sevginin 1mm bile olsa önüne geçilir. Bugün şahit oldum. o kadar öfkeliyimki yakıp yıkasım var herşeyi. ALLAHIMA YALVARIYORUM, NE OLUR RABBİM BİZİ KORU, BİZ AKLIMIZI ÇALIŞTIRMIYORUZ, HESABI DEDİĞİN GİBİ ÇOK KÖTÜ YAPIYORUZ.RABBİM, DİYORLARKİ AKIL İLE OLMAZ HERŞEY. OYSA SEN BİZİ YARATIRKEN DİĞER TÜM CANLILARDAN FARKLI OLARAK BİZE AKIL VE İRADE NASİP ETTİN.VE BİZİ ÜSTÜN KILDIN BU VARLIKLARDAN. ÇÜNKÜ SENİN YARATTIKLARINI, YARATICILIĞININ MUAZZAMLIĞINI SENİN İSTEDİĞİN KADARIYLA ANCAK AKLIMIZLA ANLARIZ. SENİ , YOLLADIĞIN PEYGAMBERLERİ, KİTAPLARI, MELEKLERİNİ ANCAK VE ANCAK İSTEĞİN KADARIYLA BİZE VERDİĞİN AKIL İLE ANLARIZ. YOKSA ZATEN GÜCÜN SONSUZ,İSTEDİĞİN AN HERŞEY AMA HERŞEY HAKKIYLA SENİ SORGU SUALSİZ ZİKREDER VE ZATEN SENİ MELEKLER EN GÜZEL ŞEKİLDE TESBİH EDİYOR. SEN İSTEDİN DİYE BÖYLE. DOĞRU VE YANLIŞI SEÇMEMİZİ, DOĞRU HESAP YAPMAMIZI SEN İSTEDİN DİYE BÖYLE YÜCE MEVLAM. FAKAT BAZI KULLARIN RABBİM DİYORKİ HERŞEY AKILLA OLMAZ. DİYORLARKİ ŞEYHİN OLACAK VE NE DERSE YAPACAKSIN. ONU ELEŞTİRMEYİ DÜŞÜNMEN BİLE KABUL EDİLEMEZ .”SEN KİM OLUYORSUN, BASİT İNSAN ” RABBİM ELBET SENİN DOSTLARIN VARDIR, ELBET SENİ BENLİĞİNDEN ÇOK SEVENLER VARDIR. FAKAT BEN SIRADAN BİR KULUNUM. BEN NEREDEN BİLİRİM O KİŞİNİN DOĞRU YAPIP YAPMADIĞINI. DİYORLARKİ “PEYGAMBER EFENDİMİZİN TORUNU BU İNSANLAR” BENİM BAŞIMIN ÜSTÜNDE YERİ VAR . AMA RABBİM HZ.NUHUN OĞLU, HZ.ADEMİN OĞLU BİLE YANLIŞ YÖNE SAPMIŞKEN, SENİN KULUN OLAN YANİ BEŞER İNSAN OLAN BU İNSANLARIN DOĞRULUĞUNDAN NASIL EMİN OLUNURKİ.. BEN SENİN BASİT BİR KULUNUM RABBİM, BEN BUGÜN SENDEN AŞK İLE BAHSEDİLECEĞİNİ DÜŞÜNDÜÜM, SENİN EVİNDE İNSANLAR BİRBİRLERİNİ EZERCESİNE ŞEHLERİNDEN TÖVBE ALMAK İÇİN KOŞTUKLARINI GÖRDÜM.ŞEYHİN UZATTIĞI KURDELAYA UZATARAK SIMSIKI SARILARAK.İÇİM BURKULDU ÜZÜLDÜM. RABBİM BEN YANLIŞSAM BENİ AFFET, ONLAR YANLIŞSA ONLARIDA AFFET. EMİNİMKİ ONLARDA SENİ SEVİYORLAR. RABBİM BİZE DOĞRU YOLU GÖSTER. BİZLERİ EN SEVDİĞİN KULLARINDAN EYLE..AMİN.

Okudunuz mu?  Risale-i Nurlara Göre Evliya’nın Gaybı Bilmesi

Kayıtsız Üye
Ah bir de Kur’ân’ın anlamını okusanız; O zaman Menzil aslında neymiş,
Asıl menzil neymiş öğrenirsiniz.
Ben okudum öğrendim Elhamdülillâh, size de şiddetle tavsiye ediyorum.


Kayıtsız Üye
Senin bu yazdığın şeyler tasavvufun olmadığı anlamına gelmez.Kişi inkar ettiği şeyin hakikatinden mahrum kalır. Bu, Şehvet duygusundan mahrum olan adama onun keyfiyetini anlatmak için kendini paralayan adama benzer yada kör bir kişiye yeşilliklerden bahsetmeye.


Kayıtsız Üye
Ali imran 79 un mealini yanlış yazmissin dogrusu:Hiçbir insana yakışmaz ki, Allah kendisine kitap, hüküm-hikmet ve peygamberlik versin de sonra o, insanlara “Allah’ı bırakıp bana kullar olun” desin. O ancak şöyle der: “Öğrettiğiniz şu Kitap’a ve okuyup araştırdıklarınıza dayanarak benliklerini Allah’a adamış kullar/Rabbânîler olun!”mealleri değiştirmeyin!!!!!!


Kayıtsız Üye
Biz gavs tan yardım dilemeyi alışkanlık haline getirirsek Allah’tan yardım istemeye ne zaman sıra gelecek. Yetiş ya gavs diye diye ömrümüzü tüketirken Allah’tan yardım istemeye sıra gelir mi.gelirse ne zaman.ölüm anında mı? zaten son nefestede gavs bizi kurtaracak dersek Allah’tan ne zaman medet umacağız. Madem gavs her yardıma koşuyor. Allah’ tan yardım istemeye gerek de yok. Haşa.

Okudunuz mu?  Muhabbetullah Ayet, Hadis, Kıssa

Kayıtsız Üye
Kardeşimin biri rabbimin dostlarına sadatlara peygamber efendimizin soyuna hakaretler savurmuş yanlışsak rabbim bizide bu kardeşimizide affetsin birde tutturmuş kuranda varmı bakın bakalım falan filan e be güzel kardeşim sen o zaman namazı nasıl kılıyorsun bak bakalım yüce kitabımız kurana bir vakit namaz nasıl kılınır diye yazıyorsa bizde ona göre kılalım tövbe estağfirullah


yusu’f
Gavs, tasavvufta büyük rütbelerden birisidir. Yardım eden evliya arasında kullara yardımla vazifelendirilen veli zatgavs.Gavs, Hz. Muhammed (sav) dar-ı bekaya irtihal edince, onu bu dünyada temsil eden de Allah ile irtibatları kavi büyük insanlardır.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm kardeşlerim neden kavga ediyorsunuz anlamak mümkün degil, kim neye nasıl inanıyorsa onunla haşrolunmayacak mı? Ben sofi değilim ama onlara nerdeyse müşrik diyeceksiniz ayıptır yahu. Adamlar gavslarına haşa peygamber demiyor ki zaten, veli bir zat diyor kendince kerametini görmüştür inanır siz kim oluyorsunuz da iki dakkada fakih oldunuz da adam seçiyorsunuz. Herkes kendi yoluna baksın zaten sizler burada birbirinizle kavgaya tutuşacağınıza, açıkça kafirim müşrikim diyenlerle mücahede etseniz ümmet bu halde olmazdı. Ümmete yaraşır bir dille konuşun hayasız olmayın ayıptır günahtır vebaldir.


Kayıtsız Üye
Kim demis Menzil halki ehli beyttendir diye. Seyyid Arapçada efendi demektir. herkeses seyyid dendiginde hemen ehli beyt olmuyor. menzil halki bir asiret. Ben fazla bisi yazipta burada kimseleri incitmek istemiyorum, ama fatima anamiz bir altin yüzük takmistida, peygamber efendimiz sav hemen cikar onu ya Fatima o elindeki atestir demistir. Peki menzil halki? baska bisi demeye hacet varmi? Abdulbaki efendi için bir şey demiyorum, ve diyemem, cünkü onu tanimiyorum.


Kayıtsız Üye
Allah a ve peygamberlere inanmak için vede ibadet için şeyhlere ihtiyac yoktur kisaca cemaat ve tarikatlara asla ihtiyac yoktur. Bunlar kendi ceplerini doldurmak için gariban insanlari kullaniyor. Allah insana akil vermis. Kula kul olunmaz


Kayıtsız Üye
Tasavvuf, içerisinde varsayım, iddia, rüya, rivayet bulundurduğu için bir müslümanın itibar etmemesi gereken anlayıştır. Ki tasavvuftaki bilgiler sorgulanmaz direk inanılır. Bu mantıklı mı ?
Kuran ve sünnete sıkı tutunun !
Yoksa kendine faydası olmayan bir şeyhten yardım diler olursunuz !


gavs nedir, gavs ne demek, gavs ne demektir

Bu kategoride yer alan Zikrullah Marifetullah ve Üveysilik Yolu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gavs Nedir? Ne Anlama Geliyor? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.