Anasayfa
15 Nisan 2023, 10:47
sizden01
Abone

Ölümü temenni etme hakkında soru

Ölümü temenni etme hakkında soru

haci
s.aleküm varahmatullah Allah resülü ölumü temenni etmeyiniz diye buyurmuş.ama şöyle dua edebilirsiniz yarabbi yaşam benim için hayırlıysa beni yaşat ölum benim için hayırlıysa hayırlı bir ölum nasip eyle imanın kaymasını endişe ederek bu ahir zamanda ateşten bir kor olan imanelden gitmeden şeytanın tuzağına düşmeden bu duatı etmek.ama ayeti kerimede insanın ömru bır dakika ileri nede bir dakika geri buyuran rebbimiz.bu durumda bizim nasıl dua etmemiz gerekir.islam alimlerinden Allahın veli kullarının böyle ölümü dileyip Allah hemen dualarını kabul ettğini okumştum Allah’a emanet olun vesselam

Okudunuz mu?  Kim Lanetli? Lenetli olan nasıl anlaşılır?

Cevap: ölümü temenni etme hakkında soru

mumsema
< s.aleküm varahmatullah Allah resülü ölumü temenni etmeyiniz diye buyurmuş.ama şöyle dua edebilirsiniz yarabbi yaşam benim için hayırlıysa beni yaşat ölum benim için hayırlıysa hayırlı bir ölum nasip eyle imanın kaymasını endişe ederek bu ahir zamanda ateşten bir kor olan imanelden gitmeden şeytanın tuzağına düşmeden bu duatı etmek.ama ayeti kerimede insanın ömru bır dakika ileri nede bir dakika geri buyuran rebbimiz.bu durumda bizim nasıl dua etmemiz gerekir.islam alimlerinden Allahın veli kullarının böyle ölümü dileyip Allah hemen dualarını kabul ettğini okumştum Allah’a emanet olun vesselam >
ve aleykumusselam ve rahmetullah.
Bu vb sorular, kader kavramının iyice anlaşılmamasından dolayıdır.
Allah’ın mümin kuluna takdir ettiği ömür bellidir/değişmez.

Okudunuz mu?  Online kafa topu oynamak kul hakkını mı

Cevap: ölümü temenni etme hakkında soru

HAMMADUN
Yer yüzünde bir an kalabilmenin fazileti, gayb bir alemde olup, iman ile itaat etmektir.

Ömür ne bir an ileri, ne de bir an geri gitmez. Nefes sayılarımızla da kaimdir.

Yer yüzünde bir kez A L L A H desen, hemen karşılığından rabbin İSTE KULUM der.

Okudunuz mu?  Din ile ilgili fıkralar caiz midir?

O zaman, Rızanı talep ederim rabbim. Dediğinden, O’nun şanından değildirki kendisinden istenileni geri çevirsin.

Bu durumda Peygamber efendimizin (S.A.V.)…. Siz ölümü temenni etmeyiniz… hadis-i şerifinin daha nice manalarında sadece biridir bu.

Bu hadis-i şerif’e göre ölümü temenni edebilirmiyiz.

Allah cümlemizden razı olsun. Amin.

Okudunuz mu?  Kardeşlerim kendimi günahkar hissediyorum

Cevap: ölümü temenni etme hakkında soru

Ufkuaçık
Allah erenleri ölümü çok arzular.Çünkü, "bir an evvel Rabbime kavuşayım" diye can atmaktadır…Gerisi teferruattır…


Hoca
ÖLMEYİ TEMENNİ ETMEK MEKRUHTUR :

Biz genellikle yaşamamızın mı, ölmemizin mi hayırlı olduğunu bilemeyiz. Hayır Allah’ın elindedir. Eceli takdir eden O’dur. Bunun için Resûlüllah (A.S.) Efendimiz ölüm istemeyi ölmeyi temenni et-meyi’ men’etmiştir.

Okudunuz mu?  Yemin kefareti için neden 3 gün oruç tutmamız lazım?

«Sizden biriniz kendisine dokunan bir zarar ve musibetten do-layı ölmeyi temenni etmesin. Ama herhalde böyle bir şey temenni etmek istiyorsa, şöyle dua etsin. Allahım! Yaşamak benim için ha-yırlı olduğu sürece beni yaşat… Ölümbenim için hayırlı olduğu za-man ruhumu al!.»[6]


Ufkuaçık
İntihar etmekle dünya sıkıntısından kurtulacağını sananlar çok aldanmışlardır.Oysa ahiretin azabı ve sıkıntısı daha feci ve çoktur.Sakın olasınız ki intihar etmeye kimse kalkışmasın.

Okudunuz mu?  Allaha isyanın eşiğindeyim

"İntihar eden kişi ne ile intihar etmiş ise onunla azab olunacaktır" diye bir hadis-i şerif vardır.Oysa intihar edenler tekrar dünyaya geri gelmek için, "keşke dünya sıkıntılarına katlansaydım da bu cehennemde azap olunmasaydım" diyecektir.Onun için dünya sıkıntılarına karşı sabredenler ahirette hesapsız olarak büyük mükafatlara mazhar olunacaklardır.Kur’an’da bununla ilgili birkaç ayet vardır.

Bu kategoride yer alan Farzlarda 3. ve 4.rekat? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ölümü temenni etme hakkında soru Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.