Anasayfa
28 Mart 2022, 0:13
sizden1
Abone

İmam Ali filmi ehli sünnete uygunmu?

İmam Ali filmi ehli sünnete uygunmu?

aziz83
İmam Ali filmi/dizisi ehli sünnete uygun mu izleyen var m arkadaşlar…


Cevap: İmam Ali filmi ehli sünnete uygunmu?

mumsema
Film halka sunulmadan çok kesilmesine rağmen uygun olmadığını düşünüyorum.
Bu kendi kanaatim.


Cevap: İmam Ali filmi ehli sünnete uygunmu?

VanLi
birkaç kere izleme niyetinde bulundum ama hiçbirşey anlamadım 5 10 dk boyunca bir şey göremeyince kapattım.Hiç İslamin çok önemli bir şahsiyetini anlatıyor mesajını vermedi.


Cevap: İmam Ali filmi ehli sünnete uygunmu?

aziz83
Bende ilk bölümünü izliyim dedim Hz. Muaviye tarafını aşırı zalim göstermiş gibi geldi bana, o yüzden tereddütte kaldım. Cevaplar için saolun Allah razı olsun…


HAMMADUN
Hristiyanlıkta bu ve benzeri tasfirler sonucu yok edildi. Eğer İsa ve havarileri tasvir edilmeye başlanmışsa, O tasvirler, zamanla tapılacak duruma, hurafelerle birlikte gelebilmektedir.

Eğer Hazreti Ali (R.A.) diye bir şahıs varsa o filmdeki, olmaması mümkün değil. Sureti gösteriliyorsa ki göstermezlerse rahat etmezler, O film değil, islamın kalbine sokulmaya çalışılan bir hançerden ibarettir. Yani İSLAM’ı hristiyanlaştırma çabalarının bir ürünüdür.

Bende geçmişte seyretmiştim ÇAĞRI diye bir film. O filmin başrol oyuncusunu yani, Hala hazreti hamza’yı ANTONY QUİN gibi zan ederim.

Kafamdan silip atabiliyormuyum….??? Hayır. Peki bu filmlerin amacı sizce ne…???

Allah cümlemizden razı olsun. Amin.


Hoca
Hz.Yusuf filmide İran yapımı, İmam Ali (ra) fimi de.
Peygamber daha üstün olmasına rağmen neden Peygamberin yüzünü gösterdiler ama İmam Ali yüzünü göstermediler merak ettim.


aziz83
< Hz.Yusuf filmide İran yapımı, İmam Ali (ra) fimi de. >
İran yapımı ise Hz. Muaviye(ra)’ı karalamaları, aşırı zalim göstermeleri doğal o zaman..Demekki bu filmi de izlememek gerekir..Çok saolun mum hocam ve Hamadun kardeş Allah razı olsun…

Okudunuz mu?  İzinsiz fotoğraf paylaşmak kul hakkımıdır?

zülfikar99
ARKADAŞLAR.. SİZLERE SESLENİYORUM.SİZLER NASIL BU KADAR CAHİL OLABİLİYORSUNUZ.AZİZ83 NİKLİ VATANDAŞ HAZRETİ MUAVİYE DEMİŞ.DİĞER YAZISINDADA HZ MUAVİYE(RA) YAZMIŞ.YUH ARTIK YAAA.CEHENNEMLİK MUAVİYE,PEYGAMBERİMİZE EZİYET EDEN MUAVİYE NEZAMAN RADYALLAHU SIFATINI ALMIŞ YA.ALLAH SİZİ BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN NE DİYEYİM.aziz83 sana sesleniyorum.yahu muaviye ne zamandan beri hazreti oldu.bide utanmadan (RA) yazmıssın.insan azıcık utanma olur ya.


islamyolu
İran şia Mezhebinde. onların aşırı gidenleri bile var kafayı yiyip Hz Aliyi Tövbe Haşa ilahlaştıranlar bile var. Hz Ali Halifedir. Ve Hz Ömer ile Hz Ebubekir Hz Aliden üstünlerdir. Bunlar hadislerlede sabittir. Hz Alinin faziletleri coktur. onu sevmek ve ehlibeyti sevmek bizlere farzdır. ama aşırıya gidilmez. o filmi izlemedim ama İran yapımı dini filmleri asla izlemem. Kendi rezillikleri onların. Hz Muaviye yede Laf atan Ehli sünnet değildir. O kadar güzel hadislere övgülere mazhar olmuş birisine ne iftiralar ediliyor. onuda bırakın Hz ebubekir ve Hz Ömere Hz Ayşeyede (R.Anh) neler deniliyor. Sapık Fırka Şia dan herşey beklenir.. zülfikar99 da hak ettigi yere gitmiş ellerinize sağlık


knc
Gecenin bu saatinde bu yazıyı gördüm ve hala boyle insanaların var olduğunu bilmek gerçekten çok üzücü . Gerçekten yazık müslümanım diye geçinenlere Lanetlik muaviyeye hala hazreti diyenler var. Lanetin laneti olsun ona. insan biraz olsun ehlibeytten utanır ona hz demeye.Ben sünni bir ailede büyüdüm sünni geleneklere göre yetiştirildim. ama bu Hz Ali efendimzin konumunu değiştirmez zülfikar99 çok güzel özetlemiş konuya mutabık olduğu belli. islamyolu sen Hz Ömer Efendimiz ile Hz Osman Efendimiz Hz Ali Efendimizden üstün demişsin. Sana Hz Ali efendimizin kim olduğunu söylersem o İmanında da olursun mazAllah ondan şüphe ederim. yetmedi mi Ehlibeytin önünü kapatmaya çalıştığınız , yetmedi mi yıllarca halkı yanlış yönlerdiğiniz . Ehlibeti karalamaya çalışıp önünü kapatanların hepsine lanet olsun

Okudunuz mu?  Astral seyahat dinimizde yeri var mı ?

knc ŞEREFSİZİ ALLAHIN LANETİ SENİN ÜZERİNE OLSUN ADİ KÖPEK


Kayıtsız Üye
islamyolu adlı kullanıcı hz ebu bekir ile hz ömerin daha üstün oldugunu neye dayanarak söyleyebiliyorsun sen bunu söylüyorsan hz aliyi yani hz Muhammedin kanını inkar etmiş oluyorsun ”Ali’nin eti benim etimdir. Ali’nin canı benim canımdır. Ali’nin kanı benim kanımdır. Her kim ki Ali’yi severse, beni sever, Beni seven de Allahı sever. Her kim ki Ali’ye düşman olur, bana da düşman olur, Bana düşman olan da Allah’a da düşman olur. Ali’nin dostluğunu kazanan benim dostluğumu, benim dostluğumu kazanan da Allahın dostluğunu kazanır ” hadisini unutma sakın dinden çıkıyorsun kafir herif..


Kayıtsız Üye
Doğduğunda peygamber efendimizin kucağında kendini bulen, onunla büyüyen asla puta tapmayan, harama düşmeyen, peygamberin peygamberliğinden önce de peygamberle namaz kılan tertemiz biri (Hz Ali) olsa bile, fazilet açısından 4. sahabedir.


313 müslüman
İmam Ali filmini izlemedim


Kayıtsız Üye
muaviye birçirkef olsan bir kuyuya dolardın sen o bile değilsin savunlara


Kayıtsız Üye
H.Z bin muaviyeYE.R.A KURBAN OLUN


Darusselam
< muaviye birçirkef olsan bir kuyuya dolardın sen o bile değilsin savunlara >
bu söylediğiniz laflara çok bişman olacaksınız ama iş işten geçmiş olacak kimlerin kuyuya atılacağı o gün belli olacak.H.Z bin Muaviyeyi.R.A sevmeyenlere sövenlere o gün uzak değil.


Kayıtsız Üye
gorucez huzuru mahserde.muaviyeyle siz gelirsiniz.onu sevmiyorum.onu sevenleri Allah onunla ,beni de benim sevdiklerimle meshur etsin.Ammmmmmiiinnnnnn.

Okudunuz mu?  Nikah kendi kendine düşer mi

Darusselam
her bir sahabe birer yıldız gibidir hangisinin yolundan giderseniz doğru yolu bulmuşsunuz demektir bizler elhamdülillah hepsinin yolundan gideriz hepside severiz Kimsenin kimseyi sevmesi zorla beklenemez, bizim de Muaviye radıyAllahu anhı veya başka bir sahabiyi sevmeyeni sevmemiz beklenemez. H.Z muavyede öyledir bir yıldız gibidir

Hz. Muaviye (ra), Ebu Süfyan (ra) ve Hind (ra)’ın oğludur. Kendisi Mekke’nin Fethi’nden önce Müslüman olduğunu ve bunu ailesinden gizlediğini söylemiştir. Mekke’nin fethinden sonra Huneyn Gazvesi’ne katılmış ve ganimetten pay almıştır.Hz. Ebu Bekir (ra) zamanında Suriye tarafına giden orduya kardeşi Yezid ile katılmıştır. Hz. Ömer (ra) zamanında ise Dimeşk Valisi olan kardeşi Yezid, valiliği kardeşine vefatı anında bıraktı ve Hz. Ömer (ra) bunu onayladı.
Hz. Osman (ra) zamanında ise tüm Suriyenin valisi oldu. Hz. Osman (ra)’ın vefatından sonra Hz. Ali (ra)’ye biat etmedi ve Hz. Osman (ra)’ın katillerinin kanını istedi. Topladığı taraftarlar ile Sıffin de Hz. Ali (ra) ile çarpıştı. Hz. Ali (ra) vefat edip, Hz. Hasan (ra) halife olduğunda ise, Hz. Muaviye (ra) ile çarpışmayı fitne çıkması endişesiyle bırakıp halifeliği Hz. Muaviye’ye bıraktı ve Hz. Muaviye Küfe’ye gelip halktan biat aldı.
Hz. Muaviye (ra) H. 60 yılında (diğer bir rivayette H. 50 yılında ) vefat etmiştir. Hz. Muaviye (ra) İslam’ın seçime dayalı hilafet sistemini saltanata çevirmekle tenkid edilmiştir. Ancak şu unutulmamalıdır ki, Hz. Muaviye (ra) de bir sahabedir ve Resulüllahın (asm) hiçbir ayrım yapmadan bütün ashabını (temize çıkarmış) hangisi olursa olsun dil uzatanı lanet etmiştir. Bütün Ehl-i sünnet uleması, bunu mühim bir esas olarak kabul etmiştir.
Ayrıca, o zamanda olan olaylarda kaderin payını da ihmal etmemek gerekir. Resulüllah (asm), sahih hadis kitaplarının ifadesi ile, Hz. Muaviye (ra) hakkında hayır dua etmiş ve Hz. Ömer (ra)’den bir rivayette Hz. Muaviye (ra) için Allah’ım, onunla (insanlara) hidayetini ulaştır. diye dua ettiğini bildirmektedir. (Tirmizi Menakıb hadis no:3842)
Hz. Muaviye (ra) devri, İslam fetihlerinin devam ettiği bir devirdir.Elhasıl; Hz. Muaviye (ra) da dahil olmak üzere hiçbir sahabe hakkında, yaptıklarından dolayı itham ve suizan edilemez. Bu, hem Hz. Peygamberin (asm) hadisleri ile ve hem de Ehl-i sünnet alimlerinin ittifakı ile caiz değildir ve yapanlara lanet edilmiştir.
Hazret-i Muaviye İslam’ın yayılmasında çok kıymetli hizmetlerde bulundu. Sicistan, Sudan, Afganistan, Buhara, Hindistan’ın kuzey kısmı, Tunus kendi zamanında alındı. Kıbrıs Bizans’tan kurtarıldı. Kudüs geri alandı. Yine zamanında, İstanbul kuşatıldı; her sene yüklü vergi vermek şartıyla kuşatma kaldırıldı.
Peygamber Efendimiz (asm) kendisine ,
buyurmuştu. Resulullah (asm)’ın bu hayır duasının bereketiyle, İslamiyet Hz. Muaviye (ra) zamanıda bu kadar yayıldı.
Hz. Muâviye (ra), Peygamberimiz (asm)’den çok hadîs rivâyet etmiştir. Bu hadîs-i şerîflerden birkaçı şunlardır:
Cenâb-ı Hak, eshâb-ı kiramın hepsinden razı olduğunu bildiriyor. Eshâb-ı kiram aralarındaki bazı meselelere rağmen birbirlerini çok severlerdi. İstisnasız eshabın hepsini sevmek Ehl-i sünnetin şartıdır. Hz. Muaviye (ra) de eshâb-ı kirâmdan hatta büyüklerindendir. Ayrıca Resulullah Efendimizin (asm) kayınbiraderidir. Bunun için O’nun da son sözlerine yer vermeden geçemedik.
Peygamberimizin (asm),
Hz. Muaviye (ra) vahy katibidir. Vahy katibliğine alınması, Cebrâil aleyhisselâmın bildirmesi ile olmuştur. Hz. Cebrâil’in getirdiği Kur’ân-ı kerîmi ve Peygamberimiz (asm)’in mektublarını yazardı.
Hz. Muâviye (ra) Huneyn gazâsında Resûlullah’ın önünde babası ile birlikte kahramanca çarpıştı. Tebük gazvesine katıldı. Vedâ Haccında bulundu.
Hz. Muâviye (ra) ömrünün son günlerinde okuduğu bir hutbede şunları söyledi:
(bk. Prof. Dr. Canan İbrahim, Kütüb-i Sitte Muhtasarı Tercüme ve Şerhi, I / 518-530; XIII / 30-33)
Selam ve dua ile…


Kayıtsız Üye
jerusselam arkadaş kimi seversen sev.hepsinin yolundan git.ben Muhammed peygamber efendimizin yolundan giderim,onun yoluda Ali efendimize goturur .ha bu arada tum sehabeler iyimiydi!? o zzaman yezit temi iyi? onundami yolundan gidiyorsun? anlamadim tam ne demek istyorsun?

Okudunuz mu?  Namazda burun çekmek ?

@hmet
< o zzaman yezit temi iyi? onundami yolundan gidiyorsun? >
Hiç bir sünni Yezidi sevmez hatta lanet edenler bile çoktur.
Neden şialar Sünnileri neden bununla itham ederler bir türlü anlamadım

==================

imam ali filmi izlemeyin derim. çok yanlı yanlış çevrilmiş

Okudunuz mu?  Kadına arkadan yanaşmak

Kayıtsız Üye
imam hasan(a.s)ı zehirleten muaviye,imam hüseyin(a.s)kerbela da katleden ise oğlu yeziddir.


Kayıtsız Üye
@hmet bey neden sunniler de sialari halifelere sover diye algiliyorsunuz? neden? isimiz gucumuz yoktu oturub halifemi sovucez? onun yerine namazımı kilar,ibadetimi edrim,dua ederim Allah’a


kayıtsız üye
< V@hmet bey neden sunniler de sialari halifelere sover diye algiliyorsunuz? neden? isimiz gucumuz yoktu oturub halifemi sovucez? onun yerine namazımı kilar,ibadetimi edrim,dua ederim Allah’a >
< muaviye birçirkef olsan bir kuyuya dolardın sen o bile değilsin savunlara >
sana kanıtlayayım nasıl sövdükleri yukarıda kayıtsız üye yazmış kendinizi temize çıkarmyın.24 saat ibadet edin o sahabenin hakını veremezsiniz

Okudunuz mu?  Hangi marka ürünleri tüketmek caiz?

Kayıtsız Üye
insan önce bir durup düşünür ondan sonra konuşur peygamber efendimiz benden sonra Ali dir demiştir.siz hangi dinden hangi müslümanlıktan bahsediyorsunuz 1halife ebubekirmiş 2ömer 3 osman 4aliymiş siz kimsinizde yaşadığı dönemde size müslümanlığı öğreten h.z Muhammedin sözlerine itibar etmeyip siyaset yapıp Allahın peygamberinin atadığı halifeliğe başka insanları koyuyorsunuz.siz peygamber efendimizin buyurduğu emire bile karşı geliyorsunuz yani kısacası müslüman değilsiniz h.z alinin kılıcının korkusuyla müslüman oldunuz.üstünlük kavramına gelince kabede doğan tek insan h.z ali dir ilk müslüman olan h.z alidir galiplerin galibi h.z alidir ölüyü dirilten güneşi battığı halde tekrar doğurtan h.z alidir.ayrıca cennet gençleri h.z hasan ve hüseyinin babaları cennet kadınlarının efendisi olan h.z fatıma nın kocasıdır.


Hoşgörülüol
Arkadaşlar ya demeyin ki: İşte seven cehennemliktir, sevmeyen cehennemliktir diye. En nihayetinde vahiy katibidir kendisi. Kimseye cehennemlik veya kafir diyemeyiz HafazanAllah biz öyle oluruz . Çünkü sevdiğim bir söz vardır paylaşayım sizinle; Kimseyi yargılama çünkü; Günahından haberin olur da tövbesinden olmaz. O misal Allah affetmiş olabilir, olmayadabilir bu yüzden Hakem olan Allahtır. Dilimize hakim olalım. Biz o zaman yaşasaydık elimiz kana bulanırdı niye şimdi dilimizi kana bulayalım ?


Kayıtsız Üye
ben nolursa olsun Ali’nin yolundan giderim kafam ağrımaz, yaşasın Ali ve taraftarlarına.


Kayıtsız Üye
Yezid de ona bakılırsa sahabedir diyenlere sözüm, Yezid sahabe değildir. Hz. Muaviye (r.a)’ın oğlu olup Rasulullah(sav)’ın vefatından sonra doğmuştur.

Okudunuz mu?  Gusülle ilgili sürekli vesvese

Kayıtsız Üye
Film mükemmel. gerçek tarihe çok yakın çevrilmiş. İnsanı müthiş etkiliyor. Hz Ali nin yüzünü göstermemeleri isabet olmuş. Peygamberimiz ve 4 halife dışındakilerin yüzünü göstermekte bir beis yok bence.


Kayıtsız Üye
Eğer denizler mürekkep cinler ve insanlar birer katip olsa senin faziletlerini ihya edemezler ya ali lafı peygambere aittir


Kayıtsız Üye
Evet dine ve tarihe uygundur. Hz Alinin yüzü gösterilmiyor. Tavsiye ederim.


Kayıtsız Üye
Kardeşlerim bence birbirlerinin çağdaşı olan s ahabelere dil uzatmayalım yıllar önce aralarında ne olduysa Rabbim daha iyi bilir bize düşen onların hepsine saygı duymaktir.neticede onlar Efendimizin terbiy


Kayıtsız Üye
herkese ama herkese RABBİM hidayet versin.Bakınız peygamber efendimiz hz.MUHAMMED S.A.V bile hz.ali efendimizi övmüştür.islam ilmihali ve fıkıh kitaplarını sahi kaynaklara bakınız.Kalplerinizi kin ve öfkeden temizleyiniz.gadiri hum u sahi kaynaklardan bakınız.
bunca yazılanı okuduğumda inanın güldüm.ELHAMDULİLLAHİ RABBİL ALEMİN müslümanım diyen yok.din kardeşliği nerde sorarım.ehli beyte sevgisi olmayan ne olabilir sizce.


Kayıtsız Üye
uygundur.hz Ali (s) bütün insanlık için örnek bir şahsiyyet olmuştur.İster ilmi ister imanı ile bunu kanıtlamış cesareti ile islamin dönüş noktalarındakı savaşlarda ön safta durmuşdur. Mahsumdur ve ahiret gününe kadar muminlerin imamıdır.


Omer Faruk
< uygundur.hz Ali (s) bütün insanlık için örnek bir şahsiyyet olmuştur.İster ilmi ister imanı ile bunu kanıtlamış cesareti ile islamin dönüş noktalarındakı savaşlarda ön safta durmuşdur. Mahsumdur ve ahiret gününe kadar muminlerin imamıdır. >
Kardeşim MASUMİYET (yani hata yapmayan) ancak Allah’a aittir… Bu durum Kur’an’da hata yapan peygamberler anlatılarak gösteriliyor. Dolayısıyla "hatasız kul olmaz" cümlesi için Hz. Ali de dahildir 12 imam da dahildir, bütün sahabeler de dahildir.

Okudunuz mu?  Orucumun Bozulup Bozulmadığı Hakkında Şüphem Var !

30 bin sahabenin (rivayetlere göre daha fazla diyen de var) ölümüne sebep olan Muaviye nasıl hatasız olur, İktidarını tam sağlamlaştırmadan Muaviye ile savaşan Hz. Ali nasıl hatasız olur. Bu kadar insan ölecek sanki sinek ölmüş gibi kabul edeceğiz, böyle bir şey mümkün mü?

Aynı şekilde Cemel vakasında 10 bin müslümanın ölümüne sebep olan bir savaşta sahabeler nasıl hatasız olabilir.

Bu ümmet Sıfffin savaşını yorumlayamadığı ve haklıya haklı diyemediği için 1300 yıldır Muaviye saltanatı islam devletlerinin yönetim biçimine dönüştü. Şii İran ile sünni Suudi krallığı birbirinden farklı mı? İran’ın adı da islam, suud’un adı da islam. Birisi şii diktatörlüğü diğeri de sünni diktatörlüğü. Müslümanların adil ve seçimle gelip, seçimle giden yöneticilere ihtiyacı var.

Filmler ise garip, Hz. Bilal’i gösterince sakınca yok, Ammar’ı gösterince sakınca yok. Ali’yi, Ömer’i gösterince sakınca var. Bu sahabeler ne zamandan beri kutsal oldular. Bizim gibi insanlardı aktörler tarafından canlandırılmalarında hiçbir sakınca yoktur.


Kayıtsız Üye
Daha 5 vakit namazı sağlıklı kılamayanlar, 4 Halife hakkında ayırtedici yorumlara girebiliyor. Her ağzı olan konuşuyor, ne dediğini bilmeden günaha dalıyor. Bugünkü şartlarda, ben ne ehli sünnettim ne de şia… İmam Şafii ekolunden öğrendim İslam’ı ve öyle yetiştirildim. Aklım ermeye başlayınca, kendim okumaya devam ettim ve o mübareklerin hepsinin de doğrularını öğrendim. Hiç birini bugünkü fanatizm kokan kişilerden dinlemeyin. Muaviye’yi de rahat bırakın, Rabbi ile başbaşa kalsın. Ben onu ve onun yolundakileri sevmem. Ama, bin yılı aşkın süre sonra da onu konuşmayı pek anlamlı bulmam. Bugün, Müslümanların buluşma günüdür, ayrışma günü değil… Bilim ve teknolojiyi ele alalım ve İSLAM’ın İZZETİNİ düşünelim, Allah onu koruyacaktır elbette, ama, madem bir şeyi konuşacaksınız, birleşmeyi vurgulayın, ayrışmayı değil, düşmeyin gayri bu şeytani tuzaklara…

Okudunuz mu?  Suriye'deki İç Savaş ve AKParti Hükümetinin Aldığı tavır hakkında düşünceleriniz?

Kayıtsız Üye
Doğru ilk iki bölüm biraz boş gelebilir. Dikkat edersen olabilir demedim gelebilir dedim. Çünkü filmin boş olmadığını eğer izlersen anlayacaksın.
VESSELAM…


Kayıtsız Üye
Muaviye ehl-i sünnete göre hazreti muaviyedir. Bir sahabe hakkında hüsnü zan kapısı açıksa sonuna kadar hüsnü zanla mükellefiz.


Kayıtsız Üye
Eğer kaba tarih ve çelişkili rivayetler üzerinden o günleri değerlendirirsen hz. Ali’ ye de söz söylemen gerekirdi, Hz. Aişe, Hz.Talha,Hz.Zübeyir’ e de… O günlerde cevizleri birbirine karıştıran isyancı güruh, yalan bilgileri üretip ümmeti birbirine düşürmeye kalkmıştır. Eğer onların rivayetlerine güvenerek olaya başlayacak olursan Hz. Ali’ nin (haşa) isyancılarla birlik olup Hz. Osman’ ı öldürttüğünü, Talha ve Zübeyir den zorla biat aldırdığını filan düşünmen gerekebilir. Ya da tam tersine Hz. Ali’nin istemeden halife olması sonrası Talha ve Zübeyir’in kendilerine valilik verilmediği için isyan bayrağını çektiğine de inanman gerekebilir. Buradaki mesele şudur: O gün için kendisine faklı şekilde beliren olaylar karşısında bu sahabilerin belirli içtihatları vardı. Ve onlar sonuna kadar doğru bildikleri yolda ilerlediler. Bizler onlarda art niyet arayamayız. Eğer arayacak olursak, her biri ile ilgili Efendimiz (SAV)’ in onlarla ilgili geleceğe dönük söylediği hadislerle çelişmiş oluruz. Halbuki biz, Medine yolunda yakalanma olasılığı ile hicret ettiği bir esnada Kisra’ nın bileziklerinin Süraka’ ya takılacağını ifade eden peygamber SAV’ in gelecekle ilgil doğru çıkan öngörüsüne inandığımız gibi bu sahabilerele ilgili öngörülerine de inanırız. Dolayısıyla o kimseler hakkında ileri geri konuşmak bizim haddimize değildir. Ehl-i sünnet çizgisi, ‘sonuçları itibariyle’ ‘bugünden’bakıldığında Hz.Muaviye’ yi ‘yanlış’ görse de fitneci görmez. Hz. Ali’ yi yücelticem diye Hz. Muaviye’ ye söz söylemez. Hatta bir ölçüsü daha vardır: ‘Yezide lanet caiz olsa da Yezide lanet vacip değildir’. Yani bu insan sonuçta Yezid’ in kendisi değil.. Sahabe-i Kiram konusunda daha hassas olunmalı. Eğer mesle senin dediğin gibi değilse, o kimselerden insanları soğuttuğun, islama karşı güvensizlik oluşturduğun için sorumlusun…

Okudunuz mu?  Müstehcen düşüncelerden kurtulmak için bir dua varmıdır?

Kayıtsız Üye
Efendimiz (SAV) in ümmetin en hayrılısı önce Ebubekir, sonra Hz. Ömer, sonra Osman, sonra Ali’ dir şeklinde hadisleri çoktur. İkinci olarak buna inanmak, söylediğimniz hadisi inkar etmek değildir. Üçüncüsü, Hz.Alinin bir çocuğunun adı Ebubekir, birinin de adı ömerdir. .. Daha neler var neler…


imam ali filmi, hz ali filmi, imam ali filmi hakkındaki görüşler

Bu kategoride yer alan Abdest aldıktan sonra idrar damlaması için ne yapılmalı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İmam Ali filmi ehli sünnete uygunmu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.