Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:42
Hadisler
Yönetici

Mescidde kayıp eşya aramakla ilgili hadis

Mescidde kayıp eşya aramakla ilgili hadis

Muhammed
Hz. Büreyde radıyAllahu anh anlatıyor: "Bir adam mescidde yitiğini ilan etti ve: "Kim kızıl deveyi gördü?" dedi. Bunu işiten Aleyhissalâtu vesselâm: "Bulamaz ol! Mescidler neye yarayacaksa onun için inşa edilmiştir, (gayesinden başka maksadla kullanılamaz)!" buyurdular." Müslim, Mesacid 80, (569). Bu hadis mescidde kayıp ilanını yasaklamaktadır. Alimler bu hususta ihtilaflıdır. Bir kısmı buna mekruh derken bir kısmı haram demişlerdir. Camilerde yüksek sesle konuşmak da mekruh addedilmiştir. Ebu Hanife ve bazı alimler ilim, dava vs gibi insanların muhtaç olduğu meselelerin mescidde yüksek sesle konuşulmasını beis görmemişlerdir. Bu hadis camide yüksek sesle kayıp ilanını nehyetmiştir. Ancak bir insanın bir eşyası camide kaybolduğu takdirde onu sessizce aramasının bir mahzuru yoktur.
Sorularla İslamiyet.Selam ve dua ile…

Okudunuz mu?  Kevser havuzunun ölçüleri ve suyunun özellikleri

Yorum: Mescidde kayıp eşya aramakla ilgili hadis

ATİE
mescidler önemli yerlerdir buralarda saygılı olmak ve davranmak gerekir zira Allah için ibadet edilen yerler Allah içinde kul içinde farklıdır


kayıp eşya ile ilgili hadisler

Bu kategoride yer alan Ameller Niyetlere göredir Açıklama başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mescidde kayıp eşya aramakla ilgili hadis Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.