Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:53
missa03
Abone

Hz.Eyyüp ile ilgili kısa kıssalar

Ez.Eyyüp hakkında çok kısa bilgi istiyorum

Kayıtsız Üye
hz.eyüp hakkında çok kısa bilgi çok lazım yarın öğretmene göstermem gerekiyor göstermezsem sıfır(0)alırım alsam babam beni öldürür lütfen yardım edin çok kısa bilgi istiyorum çünkü bu yazdığınız çok uzun


Cevap: Ez.Eyyüp hakkında çok kısa bilgi istiyorum

Desert Rose
Hz. İbrahim soyundan gelen bir peygamber.
Eyyûb (a.s.)’dan Kur’an’da dört yerde bahsedilir ve sabır örneği olarak takdim edilir
(en-Nisâ, 4/163; el-En’âm, 6/84; el-Enbiyâ, 21/83; Sâd, 38/41). Tevrat’ta da "Eyûb" adıyla müstakil bir kitap,

Okudunuz mu?  3 ten 9 a diye bir şey varmı? varsa bu nedir niye böyle bir şey derler?

Hz. Eyyûb’un kıssasına tahsis edilmiştir.İslâm kaynaklarına göre Havrân bölgesinde yaşayan ve çok zengin olup, sayısız malı-mülkü, birçok oğlu kızı bulunan Eyyûb (a.s.), kendi toplumuna peygamber olarak gönderilmiştir. Sabah-akşam ümmeti ve Allah’a ibâdetle meşgul olan Hz. Eyyûb, Rabbinin bir imtihânına mârûz kalmış, bütün servetini, çocuklarını kaybettiği gibi şeytanın kendisine musallat olması neticesinde kalbi ve dili hâriç bütün vücudunda çıbanlar çıkmış,iltihaplıyaralar açılmış, yaralarına kurtlar dolmuş ve vücudu bozulup kokmaya başlamıştı.

Okudunuz mu?  Parfüm kokusu orucu bozar mı

Bu durumda kocasına hizmete sebât eden eşi "Rahmet" hariç hiç kimse onun yanına yanaşmadığından cemiyetten çekilmek mecburiyetinde kalmış, fakat hiçbir zaman sabrını ve Cenâb-ı Hakk’a bağlılığını kaybetmemiştir. Farklı rivâyetlere göre 3, 7, 13 veya 18 sene gibi epey uzun süren bu sıkıntılı dönemden sonra sabrıyla imtihânı kazanan Eyyûb (a.s.) Cenâb-ı Hakk’ın lütfu ve emriyle ayağını yere vurmuş, fışkıran su kaynağından yıkanıp içerek eski sıhhati ve güzelliğine kavuşmuştur. Ayrıca kendisine yeniden birçok servet ve çocuk da ihsân edilmiştir.

Genellikle kabul edildiğine göre bu imtihana uğradığı sırada yetmiş yaşında olan Hz. Eyyûb, şifâ bulduktan sonra yirmi yıl daha yaşamış, diğer bazı rivâyetlere göre ise hastalığından önceki kadar daha ömür sürmüştür. Kendisinden sonra Bişr adındaki bir oğlu, kavmine peygamberlik yapmıştır.
Ahmet ÖNKAL


Cevap: Hz.Eyyüp ile ilgili kısa kıssalar

Kayıtsız Üye
çok anlamlı ve güzel kıssa ibret alınması gerekir.

Okudunuz mu?  Hak aşığı ne demektir?

Cevap: Hz.Eyyüp ile ilgili kısa kıssalar

Kayıtsız Üye
Hz. Eyyüp (as) sabrına hayranım


kısa kıssalar, kıssalar ile ilgili ayetler

Bu kategoride yer alan Rüyayı başkalarına anlatma ve Ölen yakınlarımızı görmek ile ilgili sorular başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz.Eyyüp ile ilgili kısa kıssalar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.