Anasayfa
22 Nisan 2022, 19:49
sizden5
Abone

Kim günde yirmi defa ölümü hatırlarsa

Kim günde yirmi defa ölümü hatırlarsa

ravza 2
Hazreti Ayşe r.a. validemiz şöyle buyuruyor:
– Ey Allahın resulü! Acaba şehitlerle birlikte haşr edilecek kimse var mıdır?
– Evet! Kim günde yirmi defa ölümü hatırlarsa, şehitlerle birlikte haşr edilecektir.

bu doğrumu doğruysa çok büyük bir müjde


Cevap: Kim günde yirmi defa ölümü hatırlarsa

Star
Eğer cidden doğruysa muhteşem bir şeymiş,paylaştığın için Allah razı olsun.Rivayeti doğrulayacak birisi var mı ? 🙂


Cevap: Kim günde yirmi defa ölümü hatırlarsa

KaLPNuRu
Hz. Ömer ÖLÜMÜ asla unutmamak için yüzügüne " Ya Ömer Ölüm var Ölüm!" diye yazdirmis..
Üstüne bir adam tutmus.. Sürekli karsisina cikip " Ya, Ömer ölüm var Ölüm!" diyerek ona hatirlatirmis..

Okudunuz mu?  Gördüğüm Rüyalar bir uyarı mıdır ?

Allahu Teala bize insAllah bu dünyaya neden geldigimizi unutturmasin..

Selametle..


Cevap: Kim günde yirmi defa ölümü hatırlarsa

HAMMADUN
Böyle bir hadis suret-i katiyede olmaz. Hadis tekniğine aykırı.

Hadis denilen kısmı tek tek ele alalım.

Soru şu…. Ey Allah’ın Resulu…. Acaba şehitlerle birlikte haşredilecek kimseler varmıdır.?

Cevapta şu…. EVET… (Buraya kadar güzel, Bundan sonrası, peygamberler, şehitler, şühedalar ve Alimler olarak gelecek diye beklenirken)

Devamla şöyle ifade ediliyor…. Kim günde YİRMİ DEFA ölümü hatırlarsa, Sayı yirmi…. 19 ve 21 olmaz. bu söze göre boş konuştu peygamber(S.A.V.) Ama hakkında ayet var. O boştan konuşmaz diye. Peygamber Efendimiz (S.A.V.) boştan konuşmuyorsa, bu cümleyi onun adına demekki birileri uydurdu.

Okudunuz mu?  Allaha verilen söz için kefaret gerektirir mi yoksa yemin edenler mi kefaret öder?

Üstelik buradaki kelime KİM, Yani HER KİM, Buna küffar da dahil. Müslüman yada mümin diye bir ifade yok. KİM diye bir ifade var. Meçhul bir toplumun şahsı. KİM. Bu duruma göre islam ordularıyla birlikte çatışmış ve gebermiş olan oğlunu, günde en az yüz defa anan bir ana yada baba, müslümanlardan şehit olmuşların haşredileceği gün, kendi oğlunu ve dinini bırakıp, hülasa sevdiklerini bırakıp, müslüman şehitlerle birlikte haşrolunacaktır demeye gelir. Bunu Peygamber Efendimiz (S.A.V.) dermi…???

Şu hadis-i Şerif’ide göz önünde bulundurarak…… KİŞİ SEVDİĞİYLE BİRLİKTE HAŞROLUNUR….. Tamamen kapsayıcı, İşte hadis bu, Kimi seviyorsan, kafir kafirle, müslüman müslümanla….

Okudunuz mu?  Size ''Mezhepsiz'' olduğunu söyleyene ilk tavrınız ne olurdu?

Şimdi kararı siz verin…. Allah ve Resulü söylemediği halde, onlar söyledi diyenler, cehennemde yerlerini hazırlarlar. Ta ki; biri çıkıpta bu Allah ve Resulünün sözü değildir deyipte delilleriyle birlikte ortaya koyup, fitneyi ortadan kaldırmaya çalışıncaya kadar. Allah cümlemizden razı olsun. Amin.


ravza 2
Dünyanın zevk ve sefasından hoşlanan, ona aldanarak meyleden kimsenin ölümden bahsedildiği zaman, ondan nefret duyacağını unutma!Böyle kimseler hakkında yüce Allah buyuruyor ki;
[Cuma suresi 8.ayet: " (Ey Resulum) de ki: -Haberiniz olsun ki, önünden kaçıp durmakta olduğunuz ölüm, günün birinde (aniden) mutlaka size gelip kavuşacaktır.Sonra gizli ve açık bütün şeyleri bilen Allah (c.c.)’a dödürüleceksiniz de o bütün yaptıklarınızı bir bir haber verecektir.
İnsanlar 3 bölümdür
a) Tamamen Dünyaya Dalıp Gidenler
b) Yeni Tövbe Edip Haka Yönelenler
c) Kemale Erenler
a)Dünyaya dalmış olanlar, ölümü hatırlamazlar, hatırlasalar bile dünyadan nasıl kopacaklarına üzüldükleri için hatırlarlar.bu sebepler ölümü zemmederler..Bu kimselerin bu gaye ile ölümü hatırlamaları, kendilerine Allah c.c. tan uzaklaşmaktan başka bir fayda temin etmez.
b)Daha yeni tövbe edenlerin durumu; Onların Ölümü daha çok hatırlaması, tövbeye devam etmesi ve korkusunun artması için gereklidir..Çünkü bu adam Allah c.c. a kavuşmayı kötü görmediği gibi, ölmeyide kötü görmüyor..Kusurlarını ve eksiklerini gidermeye çalışıyor…Bu aynen sevdiğine kavuşabilmek için onun hoşuna gidecek şekilde giyinip hazırlanabilmek için zaman kazanmak isteyenlerin haline benzer..Bu kavuşmayı kötü görüyor ve kavuşmak istemiyor anlamına gelmez..Bunun alameti de devamlı ona hazırlıkla meşkul olmaktır..Böyle olmazsa o kimse dünyaya bağlanmış demektir..
c)Kemale erenler, ariflerin durumu; Onlar devamlı olarak ölümü anarlar.Çünkü ölüm onların nazarında sevgiliye kavuşmak vaktidir.Seven kimse sevgilisiyle buluşacağı günü hiç aklından çıkarabilirmi? Asla, öyle ki geç kalması onun canının sıkılmasına yol açar.Bu isyan mahalli olan dünyadan bir an önce kurtulmayı ve Allah c.c. a kavuşmayı ister..Hatta ona can atar..
Şu halde hatalarını gidermek ve sermaye edinmek gayesiyle yeni tövbe kimsenin, ölümden hoşlanması, ölüme hazır olan kimsenin de ölümü sevmesi mazur görülebilir.Ancak bu iki rütbeden daha üstünü ise kendisi için ölümü ve yaşama taraflarından hiç birini tercih etmeden önce işi Allah c.c. a bırakmaktır..Çünkü Allah c.c. a sevimli olan hangisi ise kendisi içinde sevimli olan odur..Rıza ve teslim mertebesine aşırı derecedeki sevgi sayesinde çıkan kimsenin durumu işte budur ki; en yükset rütbedir..Ölümü her hal ve durumda anmakta, sevap ve fazilet vardır.Çünkü dünyaya bağlanan insan devamlı olarak ölümü hatırlarsa, dünyadan yavaş yavaş soğumaya ve dünyayı sevmemeye başlar.Çünkü ondan sonra dünyanın nimetleri ona ağır gelmeye ve onlardan zevk almamaya başlar..İnsanı dünyanın lezzet ve şehvetlerinden soğutan her şey, insanı selamet ve kurtuluşa erdiren sebeplerden sayılır…
Ölümü Anmak ve Hatırlamak ile ilgili Efendimiz s.a.v. den bazı hadisler:
"Zevkleri ortadan kaldıran ölümü çok hatırlayın”
"Hz.Aişe Rasulullah s.a.v. e sordu ki; -Şehitlerle haşrolacak başka kimse var mı? Efendimiz s.a.v. buyurdu: -Evet vardır günde 20 kez ölümü anan kimse şehitlerle birlikte haşrolunur.”
"Ölüm mü’minin hediyesidir”(çünkü dünya bir mahpus gibidir..nefsi ile daima mücadele eder ve şeytanın saldırılarına müdaafa eder Mü’min kendini..Ölüm ise onun bütün bu zorluklardan kurtulması demektir..)
"Ölümü çokça anın, çünkü o , (sizi) günah işlemekten alıkoyar ve dünyadan yüz çevirtir.”
"Ölümü hatırlayın ve dikkat edin, nefsim kudret elinde olan Allah c.c. a and olsun ki, eğer benim bildiklerimi bilseydiniz, çok ağlar az gülerdiniz.”……………..Başka bir siteden okuyup kopyaladım ve aklıma takılan yerini soru olarak sordum ALLAH C.C razı olsun cevaplardan her gün okuduklarımızdan değerli bilgiler öğreniyoruz sağolasınız kardeşlerim

Okudunuz mu?  Ruhlar alemi... (Ruhlar arası tanışma ve kaynaşma)

Kayıtsız Üye
Ne kadar güzel bir hediye değilmi kardeslerim 🙂


nurullahisrga
Şu kötü günlerde verilecek en güzel haberlerden biri…


Kayıtsız Üye
Ya ben sürekli ölümü düşünüyom akşımdan cıkmıyo çok korkuyom 😞😞


Kayıtsız Üye
Kıymetli kardeşim. Hadisin sahih olup olmadığı nakledene göre olur. Hadislerin hangi sistematikle başladığını ve nasıl güvenilirliğini kaybetmemesi için ne tedbirler alındığını zannımıza göre değil yine alimlerin bize ilettiği ilim kitaplarından öğrenebiliriz. Bizler o alimlerin yanında cahilin önde gideniyiz. Hadis ve sünnet konusunda çok güzel bir kitap önermek isterim. Hintli alim Prof. Dr. Muhammed Taki Osmani’nin Sünnetin Değeri ve Bağlayıcılığı kitabını lütfen okuyun. Müthiş güzel ve akıcı bir kitap. Bunu her müslüman mutlaka okumalı.
Bahsi geçen hadis Hz.Aişe (RA) anamızdan nakledilmiştir. Neden 20 sayısı geçtiğiyle ilgili vardığım bir kanı var. Günde 20 kez mutlaka yapılması gereken şey ne? Farz namazlar. 17 rekat, ilaveten vacip olan vitri ekleyin 20 rekat yapar. Namazın şekil olarak niyet etmek hayata başlamak yani imtihanın başlaması, kıyam gençliğimiz, rüku yaşlılığımız, secde ölüm, ilk secdeden ikincisine oturuş ölünün tabuta kafasına vurarak öldüğünü anladığı an, tekrar kıyama kalkış hesap günü yeniden haşrolunma. İşte namazı huşu içinde kılan biri bu farkındalıkta olur ve bu düşüncelerle namazını eda ederse hadisteki gibi günde 20 kez ölümü hatırlamış olur.
Selamlar

Okudunuz mu?  Türbelerden ve evliyalardan medet ummak

günde 20 kez ölümü, olum gunde kaç defa hatirlanmali, ölümü günde 20 defa hatırlamak

Bu kategoride yer alan Cinlerden çok korkuyorum ne yapmalıyım başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kim günde yirmi defa ölümü hatırlarsa Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.