Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:16
sizden3
Abone

Dövme Yaptırmak Gusül Abdestine Engel Mi.?

Dövme Yaptırmak Gusül Abdestine Engel Mi.?

MMc
Öncelikle Selamun Aleylüm…

Ben Dövme Yaptırmayı Düşünüyorum AMa Çevremde Duyduğum Lflar war.. ‘ Dövme Yapınca Gusül Abdesti alamazsın ‘ ‘ Dövme Yaptırınca Gusül Alırsın Ama Mekruh OLur ‘ Kafam Çok Karışık Bilgilendiriseniz Sevinirim… Allah Şimdiden Razı Olsun…

BU Arada Mezhebim Şafii..


Cevap: Dövme Yaptırmak Gusül Abdestine Engel Mi.?

Kasva_
İşin mantığı şudur: Dövme yaptırınca su deriye temas edemediği için Gusl kabul olmaz.Biliyorsunuzki guslün farzlarında "İğne ucu kadar kuru yer kalmıyacak" diyor.Gusle engel olmayan dövme çeşitleride var ancak.Allahın verdiği güzelliği değiştirmeye çalışmak günahtır.Böyle olunca dövmede buna dahil oluyor.Yaptırmamanızı tavsiye ederim.İllaki denemek istiyorum dersen hint kınasıyla yapılan geçici dövme yaptır merakını al.Selametle…
Kasva_

Okudunuz mu?  Spot telefon almak günah mı ?

Cevap: Dövme Yaptırmak Gusül Abdestine Engel Mi.?

konya442
Soru:
Merhaba hocam islamda dövme yaptirmak günah mi dövme yaptiranlarin gusül abdesti kabul olur mu?

Cevap :


Cevap: Dövme Yaptırmak Gusül Abdestine Engel Mi.?

Yakut
kulakdan dolma ilimden Allah’a sığınırım

herkes gusule mani olduğunu söyler

Okudunuz mu?  3 kişi cemaat ile namaz kılıyorsa duruş nasıl olmalı

Allah razı olsun öğrenmiş oldum ve öğreteceğim inşAllah


Misafir
Merhabalar. Bir arkadaşım kendine dövme yaptırmıştı. Şimdilerde tevbe istiğfar etti fakat yaptırdığı Dövme hala duruyor. Dövmeyi, çok canı yandığı için sildirmek istemiyor. Dövmeyi sildirmese tevbesi kabul olur mu ? Gusle mani midir ? Fakat incelediğim kadarıyla dövmede ters yıldız ve boğa simgeleri var. Bana motorsiktinin markasının simgesi dedi fakat İnterneti açıp baktığında Satanist sembolü çıktı. Bu durumda ne yapması gerekiyor ?

Okudunuz mu?  Cünüpken yattığımız yatağa gusül aldıktan sonra yatarsak ne olur?

Fetva Meclisi
Dövme yaptırmak, abdeste veya gusle engel midir? Kalıcı dövme ile geçici dövmenin bu konudaki hükmü aynı mıdır?

Dövme, yani vücuda iğneler batırarak deri altına boya zerk etmek sureti ile deri üzerinde çeşitli şekiller oluşturmak dinimizce yasaklanmıştır. Peygamberimiz de dövme yaptıranların Allah’ın rahmetinden uzak olacaklarını bildirmiştir. (Buhârî, Libâs, 87; Müslim, Libâs, 120.)

Okudunuz mu?  Karşı cins ile el sıkışmak

Dövme yaptırmak yasaklanmış olmakla birlikte, deri üzerinde suyun alta ulaşmasına engel olacak bir tabaka oluşturmadığı için gusül ve abdeste engel değildir.

Vücudunda dövme bulunan bir kimse mümkünse, sağlığına zarar vermeyecek yöntemlerle onu ortadan kaldırmalıdır. Bu mümkün olmazsa Allah’tan bağışlama dilemesi, yaptığına pişmanlık duyması gerekir.

Okudunuz mu?  Namaz kılmıyorum ama Cennete girmek istiyorum

Yapıştırma yöntemi ile deri üstüne yapılan geçici ‘dövme’ ise suyun deriye ulaşmasına engel olacağından gusül ve abdeste engel olur.

Din İşleri Kurulu


Kayıtsız Üye
gusül kabul oluyor sadece peygamber efendimiz vucudunuza şekil vermeyin demiş bir iğne deli kadar bide zarer vermek gunah asıl olan


Kayıtsız Üye
Geçici dövme abdeste engel midir? Bekledikçe kendi kendilerine çıkıyorlar.


imam
Gerçek dövme abdeste engel değildir ama geçici olan dövme abdeste engeldir.

Okudunuz mu?  Akrabalar büyü yapıyor. Ne yapmalıyım?

Kayıtsız Üye
Selamun akeykum kalıcı kaş yaptırdım ama bunu yapan kişi ye para lazımış beni kandırdı 5 sene sonra cıkar dıye cıkmadı her aynaya baktıgımda yapan kişiye coj beduva ediyorum bubdan nasıl kurtulurum pskolojim bozuldu cokpişanım ne yapmalıyım hocam bır yol gösterirmısınız …..ankara


mum
dövme yaptırınca abdest kabul olurmu?
Dövme yapmak ve yaptırmak günahtır ama gusül almaya engel değildir.


Kayıtsız Üye
Din işleri olmaz demiş daha neyi soruyorsunuz içinizi rahatlatmaya çalışmayın

Okudunuz mu?  Salat-ı Tefriciye Etkileri

Kayıtsız Üye
Dövme yaptırmak çok günahtır haramdır. Fakat yaptırmış olan bir insan gusül abdest alırsa kabul olur. Çünkü dövme derinin altına geçiyor. Gusül abdest alırkende amaç iğne ucu kalmayacak şekilde yıkanmak. Ancak deriye yapıştırılan sahte dövmeler gusül abdesti kabul ettirmez.


Kayıtsız Üye
Öncelikle SELAMIN ALEYKÜM
Gusül abdesti için iğnenin ucu kadar bile kuru yer kalmaması gerekiyor ama dövme derinin altına yapılıyor kabul oluyor galiba

Okudunuz mu?  Sabah Namazından Sonra Yatmak Uyumanın Sakıncası Günahı Var mıdır ?

Kayıtsız Üye
dövmen gerçekse su geçirir ama sahteyse geçirmez çünkü deri altına işlendiği için gerçek dövme deri ile beraber oluyor buyüzdende geçiriyo ama çok büyük günahı var


Kayıtsız Üye
Dudağımda piercing var namaz abdesti alırken bu delikten su geçmesi gerekir mı?(sadece sorum cevaplanırsa sevinirim konuyu başka yerlere çekmeyelim lütfen)

Okudunuz mu?  Böyle Düşünmem Günah Mı? Mum ve Mumsema Hoca Yardım

mum
Tavsiyelere karnım tok öyle mi 🙂 çok tahammülsüz olmuş müslüman kardeşlerimiz

Abdestte ve Gusülde perçing altına su geçmelidir, yoksa abdest olmaz.


Kayıtsız Üye
İllaki yaptırmak istersen diyr bir şey yok.. Dogru tektir. Yaptır veya yaptırma. Dövme cana eziyet Allah ın verdiği güzelliği bozma ve gusle engel. Sakın yaptırma. Hele bilipte yaptırma.


dövme yaptırınca abdest kabul olurmu, dövme yapınca abdest kabul olurmu, kalıcı dövmede abdest kabul olurmu

Bu kategoride yer alan Akla takılan sorular? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dövme Yaptırmak Gusül Abdestine Engel Mi.? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.