Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:23
missa06
Abone

Sima kitabını okumak doğrumudur

Sima kitabını okumak doğrumudur

abdül rezzak
sima kitabı kötülükmüş okumalımıyım yok sa okumamalımıyım


Cevap: sima kitabını okumak doğrumudur

imam
sima kitaplarını okumayın.
< SİMÂ’ (Semâ’) Nedir?

Simâ’ kalbe rikkat (incelik) verir, yumuşatır. Yumuşak kalbli müslümana Allahü teâlâ merhamet eder. Simâ’ için âlimler arasında ihtilâf vardır. Câiz değil diyenler de oldu. (Mazhar-ı Cân-ı Cânân)

Okudunuz mu?  Kalp Kırmak ile ilgili Hadisler

Simâ’, evliyânın kalbindeki kabz (sıkıntı) hâlini bast (rahatlık) hâline çevirmek içindir. Gâfillerin (Allahü teâlâyı unutmuş olanların) simâ’ dinlemeleri fıska (günaha) yol açar. (Abdullah-ı Dehlevî)

Yüksek sesle zikr yapabilmek için kalbinde yalan ve gıybet bulunmamak, boğazından harâm ve şüpheli şey geçmemiş olmak, gönlü riyâdan (gösterişten), süm’adan (şöhretten) pâk (temiz, uzak) olmak lâzımdır. İşte simâ’ böyle kimselere faydalı olur. (Mahmûd İncirfagnevî)

Okudunuz mu?  Meni ve mezi lekeleri

Ey oğlum! İlim, edeb ve takvâ üzere ol. İslâm âlimlerinin kitaplarını oku. Fıkıh ve hadîs öğren. Câhil tarîkatçılardan sakın. Şöhret yapma. Şöhrette âfet vardır. Çok simâ’ eyleme. Simâ’ı inkâr etme ki, büyüklerin çoğu simâ’ yapmışlardır. (Abdülhâlık Goncdüvânî)

Kur’ân-ı kerîmi, kasîdeleri ve mevlidi güzel sesle okumak câizdir. Harâm olan, nağme yapmak yâni sesi mûsikî perdelerine uydurmaktır ki; harfler değişmekte, mânâ bozulmaktadır. Bunları nağme yapmadan ve Allah rızâsı için okumak şartı ile güzel sesle okumak câizdir. Fakat dinlerini kayırmayanlar bu şartları gözetmiyeceklerinden simâ’a müsâade etmemek bu fakîre daha uygun geliyor. (Ahmed Fârûkî) >

Okudunuz mu?  İş Bulma, Rızık Duası ve Kısmet Açma Duası

Cevap: sima kitabını okumak doğrumudur

Kayıtsız Üye
Sima da Bir Kitap

İnsanın, çehre (yüz) sayfasında, alnında, cildinde, ellerinin içlerinde Kader Kalemiyle, pek çok çizgiler, hatlar, nakışlar, nişanlar yazılmıştır.

Malumdur ki, insanın şu sayfalarında yazılan o kelimeler, harfler, noktalar, harekeler, insan ruhunda bulunan manalara, maneviyatlara, delalet ettikleri gibi, fıtratında Kader tarafından, yazılan mektuplara da işaretleri vardır.

Okudunuz mu?  İmam nikahı kıyalan kız bakire degilse veli gerekirmi ?

sızıntı


Cevap: sima kitabını okumak doğrumudur

Kayıtsız Üye
sızıntı değil said nursinin sözü mesneviye i nuriyeden


sima kitabı, sima kitabı nedir, sima sihir kitabı

Bu kategoride yer alan Maddeler halinde peygamberimizin kişilik özellikleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sima kitabını okumak doğrumudur Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.