Anasayfa
8 Ağustos 2021, 17:26
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada şeytan görmek

Rüyada şeytan görmek

Kayıtsız Üye
Rüyamda şeytanı gördüm ama orta yaşın üzerinde hafif sakallı yakışıklı siyah gömlek giymiş bir adamdı. Rüyamda kendimce onun şeytan olduğunu zannediyorum yani. elimde dua kitabı sürekli dua okuyorum oda benimle uğraşıyor okumamam için ama ben nefsime hakim olup devam ediyorum. Hatta en son onunda okumasını istiyorum oturuyoruz bir masaya başlaıyor benimle dua okumaya. Ben hani şeytan ya yine şeytanca bişey yapıp beni kandırcağını düşünerek sırf nefsime yenilmemek için yanından ona inanmadığımı söyleyerek ayrılıyorum beni dua okumak için ısrarla çağırıyor ama ben ona yenilmemek için gitmiyorum. Dün gece gördüm bu rüyayı kimseye anlatamadım ilk yorumun önemli olduğuna inanıyorum bir açıklama yaparsanız sevinirim.


Cevap: Rüyada şeytan görmek

arifselim
Selamun aleykum kardeşim. Şeytanı insan suretinde görmek hislerinizin kuvvetli olmasına ve yanılmamaya işarettir. Şeytana kanmadan onu yenmek ise, tüm sıkıntıları, kötülükleri, zorlukları yeneceğine işaret eder. Ayrıca rüyada şeytan yenmek güce de işaret eder. Yani rüyasında şeytanı yendiğini gören kişi sıkıntıları, zorlukları ve tehlikeleri aşacak güce sahip olacak demektir. En doğrusunu elbette Allah bilir.

Okudunuz mu?  Rüyada sevdiğini dargın görmek

Ruyada seytan gormek

Kayıtsız Üye
Selamun aleykm hocam. Ruya içinde rüya grdm. Gece evin kapilarini kilitleyo yatmstm ama beni seven bir cock vardi yattgm yatagn basucundaydi ve garip harektler danslar yapyrdu. Icine seytan girms olyrdu bende sozlumle yattgm yatakta otrp evlilik hakknda guzl seyler knsyrdk ve yanmdaki o garip insan bana takintiliydi hemde çok fena bir seklde kulaklari falan çok garpti beni kiskirtmaya calsyrdu. Sonra o gtti ben uyuyrm byle bir şey olyr bana hissedyrm dedem dyr ki nldu kizim dyr bende birsy yok dede en buyukleri geldi en buyuk diyrm seytan ismini agzma alamyrm en byk seytan diyecektm ama diyemedm. Snra ruyamn icnde ruyaya uyandm. Kalktm sahura babama yiyevek hazrlyrm babamn kucagna otrdm baba kabs grdm dyerk butn grdklermi anlattm. Babannem gelip dedi ki pencereden sana kolunu uzatti doknmaya calsti dedi snra kilitli kapdn iceri grdi seni rahatsz etmeye basladi dedi. Hocm çok krktum. Eger hayrsz bir rüya ise ne yapacagmi oneern bana lütfen çok korkyrm o cocugun iliskime bulasmasndan. Ne yapablrm

Okudunuz mu?  Rüyada sofrada aileyle oturup yemek yemek ve domuz eti görmek

Cevap: Rüyada şeytan görmek

arifselim
Aleykum selam. Bu rüyanın özel bir anlamı yoktur. Endişelenecek hiç bir şeyde yoktur. Bu rüyaları görmemek için uyumadan 7 defa ayetel kürsi oku ve uyu artık bir daha görmeyeceksin inşaAllah.


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm. Bende rüyamı yorumlamanızı rica ediyorum. Rüyamda 3 kişiydik diğer 2 kişi benim arkadaşımmış ama kim olduklarını ya da yüzlerini hatırlamıyorum rüyada arkadaşım olduklarını hissediyorum. Ben 2. Kişiyle otururken 3.kişi içinde bir bebek olan elinde bir puset ile geliyor. Gelen kişiden ruhen çok rahatsız oluyorum ve sürekli eüzübesmele çekerek konuşuyor ve hareket ediyorum o gelen 3. Kişiye telkinlerde bulunuyoruz ama 3.kişinin hareketleri sıfatı o kadar çok rahatsız edici ki ruhen daraldığımı hissediyorum. Sıfatına dair tek hatırladığım çirkin bir şekilde sırıtması. Sonra o bana telkinlerde bulunuyor yok istemiyorum dedikçe ısrarcı davranıyor ama sürekli Besmele çektiğim ićin fiziksel olarak yaklaşamıyor ve bir şeyler anlatmaya devam ediyor beni ikna etmeye çalışıyor. Yanımdaki 2.arkadaşta bebeği seviyor bebek çok gürbüz ve sevimli o sırada ben 3. Kişinin şeytan olduğunu hissediyorum ve gitmesini söylüyorum o ise çocuğu bana bırakmak ve bakmam için ısrar ediyor. Tam o sırada şeytan olduğunu hissettiğim kişinin uzun bir elbisesi var ve üzerinde lekeler var temizlememi istiyor elimde bezle silmek için eğiliyorum silmeye başlamadan önce Besmele çekiyorum ve lekeler kan lekesine dönüşüyor. Elimdeki bezi yere atıyorum. Ve yine besmele ile bebeğin pusetinin sapından tutup şeytanın eline verip gondermek için hareket ediyorum. 2. Arkadaş birden çığlık atıyor ve bebeğin ölü olduğunu söylüyor bebeğe baktığımda adeta pusetin içinde bir yığın kanlı yarı yanmış parçalanmış et yığını gibi bir ceset vardı. Kovuyorum,gitmesini ve bebeği defnetmesini söylüyorum o ise arsız davranışlarla ve gülerek gidiyor.

Okudunuz mu?  Rüyada saklanbaç Görmek (imam nablusi)

arifselim
Aleykum selam. Bu rüya ancak genel bir tabir ile yorumlayabiliriz. Seni günah ve haramlara bulaştırmak için çevrende bulunan kimseler olduğuna işaret eder. Ama sen Allah’ın izniyle Allah’a sığınarak ve dikkatli davranarak bunlardan kurtulacağına ve feraha ulaşacağına alamet eder. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada sınavlardan kötü sonuç aldığını görmek

Kayıtsız Üye
rüyamda şeytan gördüm evimin entresindeydim bir kolumdan şeytan tutmuş beni kendine çekmeye çalışıyordu diğer tarafımdan annem tutmuş beni kendine çekmeye çalışıyordu bu rüya nasıl yorumlanır


arifselim
Bu Rüyadan bir yorum çıkarman çok kolay ve açıktır. Çünkü şeytanın çekmesi haram ve günahlara, annenin çekmesi ise helal, iyilik ve ibadetlere yönelmek gerektiği manasında kabul edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
rüyamda 1,5 yaşındaki oğlumla bir apartman dairesinde koltukta oturan bir kız gördük. kızı görünce oğlum kucağımdan indi ve kızın yanına gidip kızı işaret ederek bu bir şeytan dedi( ki oğlum henüz cümle kurarak konuşamaya başlamadı). kız birden siyah duman şeklinde yükselerek bana evet dedi ve camdan dışarı çıktı. o çıktıktan sonra heryer duman olmaya başladı. apartman üst katttan beri dumanlaşmaya başladı. oğlumu tekrar kucağıma alıp merdivenlerden aşağıya doğru koştum. tam bizim merdiven dumanlaşacaktı ki korkarak uyandım ve ezan okunmaya başladı. bu rüyanın yorumu nedir?

Okudunuz mu?  Rüyada saç dökülmesi Görmek (imam nablusi)

arifselim
Bu rüyanın bir yorumu şeytanı tanıyan kişinin düşüncelerinde yanılmayan ve isabet eden bir insan olmasına işarettir. Bazende rüya sahibinin boş safsatalara çok önem verdiğine ve gereksiz sözleri çok dinlediğine tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


seyit34
selamın aleyküm hocam.bizim hanım rüyasında. bileginde bir cıban görüyor.iıbanı sıkıp temizlemek isterken sıktıgı an.şeytan başı ve kuyrugu çıkıyor yarasından.çok korkup uyanıyor.neye delalettir.saolun .


arifselim
Aleykum selam. Çıban veya sivilce sıkmak, temizlemek ve irin çıkması iyidir. Sıkıntılardan ve dertlerinden kurtulmasına ve ferahlamasına işaret eder. Şeytanın çıkması da iyidir ve manevi anlamda da kazanç elde edileceğine tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada sivilceden kurt çıkması

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm hocam ben rüyamda baktım eşim ev almış yeni evimiz eşyaları yerleştiriyoruz ben kız kardeşim eşim çocuklarım falan var biraz de yerde başı kırmızı ortası beyaz kuyruğu kırmızı bir yılan evin içinde dolanıyor başını meyve suyu pipetine sıkıştırmış bı sağa bir sola gidip duruyor bende bağırıyorum eşime yılan var diye eşim geliyor yakalıyor ayağıyla kuyruğunu tutup başını sıkıştığı yerden çıkardı öldürmeden başının derisini yüzdü sonra yılan 30 yaşlarında bir kadına dönüştü biz kadını onu Demirli bı odaya koyduk ben bu kadın şeytan diyorum eşime kız kardeşeme birşeyler söylüyor onlara birşeyler yaptırmak istiyor onlarla konuşurken sanki büyülenmiş ler gibi bakıyor lar ben bağırıyorum hayır dinlemeyin o insan değil o şeytan bizi kandırmak istiyor kötü şeyler yaptıracak diye bağırıyorum sonra kadın bana bakım birşeyler söylüyor banada birşeyler yaptırmak istiyor ben hayır sen seytansin diyorum eşime dönüp sakın bu kadının hiç bir dediğini yapmayın o şeytandır yılan onun aracısı dir sakin dinlemeyin diyorum ondan sonra evde çıkıyoruz annem teyzem anne annem ben eşim kardeşlerim bütün akrabalarim balıklı göl deyiz hepimizin üstünde güzel yeni kıyafetler var balıklı göl suyuna bakıyorum ondan sonra bı müzik sesi geliyor herkeZ oynamaya başlıyor bende oynuyor sanki bişey kazanmış gibi herkes güzel, elbisesini giymiş balıklı göle gelmiş düğün varmış gibi oynuyoruz…… cevabınızı bekliyorum tşk ederim ☺️

Okudunuz mu?  Rüyada sevgilinin yanına yatmak

Tohat
Ve aleyküm selam. Gördüğün durum sana iyi niyetliymiş gibi görünen fakat farklı bir yüze sahip olan birinin olduğunu gösterir ki tıpkı rüyandaki gibi şekil değiştiren ve şeytan olduğu hissine kapıldığın gibi. Bu kimse içten pazarlıklı, kötülüğünü isteyen bir kimsedir. Ayrıca hem bu kimseye hem de senin kötülere ve kötü olaylara bulaşmaman ve dikkatli olman gerektiği yönünde de uyarıcı niteliğe sahip bir rüyadır. Allah’a sığınmalı ve ondan medet ummalısın. Doğrusunu en iyi bilen bir tek Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Sallanmak Görmek (imam nablusi)

Kayıtsız Üye
Selâmün Aleyküm,
Bir evin aralığında, zenci ve şişman bir kadın gördüm. Herhalde şeytan bu dedim.
Takip ettim ve tuvalete girdi. Arkasından tuvaletin kapısını açtım ve kimse yoktu, kaybolmuştu. Aha, kesin bu şeytan dedim.
Salona gittim ve salavat getirmeye başladım. Ve sonra aralıktan geldiğini duydum.
Bana doğru geldi ve salavat getirerek kolundan tutup yere düşürdüm ve üstüne basarak etkisiz hale getirdim.


Tohat
Ve aleyküm selam. Gerçek anlamında da şeytan ve şeytanın vesvese verdiği fenalıklara işaret etmektedir. Rüyanda onu alt etmen onun vesveselerine kanmayacağına kanan kimselere de aldanmayacağına hak olana tabi olacağına delalet etmektedir. Hakkıyla bilen bir tek Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm hocam ben az önce rüyamda şunu gördüm: ben ve nişanlım bir eve gidiyoruz ve af edersiniz zinaya kalkışıyoruz ama bize şeytanın bir şekilde zina yapabilmemiz için yardım ettiğini görüyorum biz birden kurandan süreler okuyoruz nişanlımla ben ama çok güzel tecvitli okuyoruz hangi süreleri okuduğumuzu tam hatırlamıyorum fakat Hz Yunus (a.ş) ‘un duasını okudum onu hatırlıyorum ben bu duayı bilmezdim rüyamda öğrendim , bu duayı okumadan önce ben şeytana diyorum ki sen niye buradasın biz zina etmiyoruz o benim helalım sonra duayı okuyorum şeytan kaçarak uzaklaşıyor ne demek hocam merak ettim

Okudunuz mu?  Rüyada silahla vurulmak

Tohat
Ve aleyküm selam. Şeytanı görüp konuşmak dışında onunla ilgili herhangi bir şey gerçekleşmediğinden ve ettiğin dualar sayesinde rüyanın hayırlara yorulduğunu söyleyebiliriz. Şeytan etrafındaki bir kimsenin düşmanca tavırları veya hisleridir. Bu kimsenin sana zararı dokunmayacağı gibi ettiğin dualar hürmetine Allah tarafından korunarak dolaylı da olsa zarar görmeyeceğine delalet etmektedir. Harama karşı dikkat eden, Allah’a sığınan ve Allah’tan korkan davranışlar sergileyeceksin. Allah en iyisini bilendir.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum hocam ben rüyamda abimlerle oturuyoruz abimin oğlu yanıma geliyor ama onda bir tuhaflık seziyorum dışarı atıyorum geri gelip gülüyor ben onun şeytan olduğunu anlıyorum dua okumaya başlıyorum ama fayda etmiyor yanıma gelip gülüp tuhav hareketler yapıyor ben abimleri alıp bir odaya giriyorum onun şeytan olduğuna ikna ediyorum ellerime baktığımda bütün parmakları mı ısırmış ve tırnak batırmış olarak görüyorum ve uyandım hocam çok korkuyorum rüyamın yorumu nedir acaba.

Okudunuz mu?  Rüyada şeyh görmek

Tohat
Ve aleyküm selam. Tanıdığın ve sana karşı nazik olan bir kimsenin anlam veremediği bir şekilde sana karşı olan hu yaklaşımında bazı farklılıklar gozlemleyebileceğine işaret etmektedir. Hakkıyla bilen Allah hayırlısını etsin.


rüyada seytan, SEYTAN GORMEK, rüyada

Bu kategoride yer alan Rüyada seyahat ettiğini görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada şeytan görmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.