Anasayfa
8 Mayıs 2021, 6:28
Sizden
Yönetici

Ezan sesi duyulmuyor

Ezan sesi duyulmuyor

islami17
Bizim buradaki caminin hocası artık doğruysa günahı boynuna ya ezanı okumuyor yada çok kısık okuyor, aramızda pek bir mesafe yok ama ezan duyulmuyor..
Namazı vaktinden erken bazen de geçte kılmış oluyorum.. Ha takvime bak diyeceksiniz ama buradaki hoca takvime uygun okumuyor ki(artık kafasına nasıl eserse)

Okudunuz mu?  Erkeklerin manikür ve pedükür yaptırması ?

Mesela ben bugün kaza orucu tutuyorum. Sabah kalktım sahur yaptım. Ezanı bekliyorum.. Takvimde 5.10 yazıyor. Buradaki hoca olacak adam 5.38 de okudu.. Ayrıca sabah namazı yeri göğü inletir değil mi, bu sabah namazı çok zor duyuldu Yok böyle bir şey ya..! Geçen gün de akşam ezanı duyulmadı iftarı takvimde yazan vakitten 15 dk sonra yapmak zorunda kaldım.. Nedir bu Allah aşkına nasıl bir rezillik!?

Okudunuz mu?  Tembellikten Nasıl Kurtulabilirim?

Ne yapacam bilmiyorum.. Sinirlerim tepemde bir de hoca olacak ezanı böyle kısık okuyor.. Hocalığından utansın.. İnsanları yanıltmaya ne hakkı var..
Size sorum; acaba ezan yerine takvime uysam olur mu? Çünkü ezan vakti hem yanlış hem de duyulmuyor.


Cevap: Ezanla ilgili bir sorun :S

Fetva Meclisi
Kardeş
1-Hoca ile git konuş
2-Diyanetin emri var ezan 30 dk geç okunur.

Okudunuz mu?  Abim askere gitti - çok korkuyorum - ona nasıl dua etmeliyim ?

Cevap: Ezanla ilgili bir sorun :S

hande82
İslami kardeşim bazı yerlerde mesela bizim mahallede hoparlörün sesinin kısılmasını istemişler, bazıları yüksek ezan sesinden rahatsız oluyormuş da…Belki sizin ordada böyle bir durum olmuş olabilir (bir ihtimal)
Oruç tutman konusunda da öncelikle ALLAH cc kabul etsin, gece sahura kalkıp imsak vaktine kadar yiyip-içebilirsin. İmsak vakti senin söylediğin gibi takvim yaprağında var yani ezan okunana kadar yemiyoruz ona göre 🙂

Okudunuz mu?  Tağut ne demek ?

islami17
Allah razı olsun Hande kardeşim, Allah cümlemizinkini kabul etsin..
Ezan sesinden rahatsız oluyorlarmış öyle mi!! Bir de kendilerine müslüman diyorlar, gerçek müslüman bırak ezan sesinden rahatsız olmayı, el açıp Allah’a bu ezanları asla susuturmasın diye dua eder artık diyecek birşeyim kalmadı, böyle müslümanlara yazıklar olsun

Okudunuz mu?  Aklıma dinimle ilgili şüpheler geliyor

< 1-Hoca ile git konuş >
Hande kardeşim dedi ya ezanı kıstırtmışlardır.. Artık kim yaptırdıysa tüm günahlar onu boynuna.. Kıstıran ne namaz kılar ne oruç tutar, ne de Allah’ı bilir, bizimde ibadetlerimizi vakitli yapmamıza engel olur.. Valla Allah ıslah etsin diyorum..

Okudunuz mu?  Futbol basketbol voleybol gibi oyunları oynamak caiz midir?

imam
İslam kardeşimiiz.. sen 17 yaşında delikanlısın neden gidip imamla konuşup içindeki sıkıntıları gidermiyorsun?
İmamları arkadan eleştirmek hiç hoş değil.


islami17
Haklısın İmam kardeşim kimsenin ardından konuşmamalıyız ancak gidip konuşmaya da çekiniyorum çünkü ben 17 yaşında bir genç kızım. Zaten çok şükür Allah dualarımı kabul etti. Ezan saati de sesi de düzeldi:)

Okudunuz mu?  Gideni geri getirmek için yapılacak şey

hande82
kardeşim gözün aydın, boşuna öfkelendin bak her şey yoluna girmiş..Ezanlarımız dinmez ALLAH’ın izni ile..selam ve dua ile..


islami17
< kardeşim gözün aydın, boşuna öfkelendin bak her şey yoluna girmişEzanlarımız dinmez ALLAH’ın izni ileselam ve dua ile >
Dinmez inşAllah kardeşim..

Okudunuz mu?  Kişi tevbe ettiği günaha işlemedim derse yalan söylemiş olur mu?

Kızdım çünkü oruçken biraz asabi oluyorum..
Bugün de tutuyorum en ufak şeyde bile tepem atıyor..:S

Bu kategoride yer alan Aselsan gibi kurumlarda çalışıp silah üretmek ve orda çalışan kişilerin durumu nedir? çalışmak caiz mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ezan sesi duyulmuyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.